Menu +

HBR – TRE 1:6 – Horácká Slavia přejela Rebely, semifinále play-off po roce opět volá

Reportáže
T ř e b í č - Bílé hvězdy se po čtvrtém vítězství nad Havlíčkovým Brodem těší do semifinále play-off. K postupu mezi čtyři nejlepší týmy v lize stačilo uhrát vynikající první třetinu, pak už bylo o vítězi zápasu a de facto celé série jasno. Vstup do utkání v Kotlině jako přes kopírák – tentokráte se už na konci druhé minuty prosadil Čuřík, jenž rychle objel branku a zasunul puk k bližší tyči. Druhou branku Třebíče přidal Křivohlávek, když tečoval Malenovu ránu od modré. Třetí úder zasadil Rebelům opět autor úvodní trefy, Čuřík, jenž zamířil z mezikruží do šibenice. Ve třetí třetině si Třebíčští s chutí zastříleli. V čase 45:03 dokonal při přesilové hře Jakub Čuřík hattrick. O třináct vteřin později přidal pátou branku Laš. V padesáté šesté minutě skóroval Nahodil. Domácím se podařilo vstřelit v závěru utkání čestný úspěch.
Sdílejte článek
 
, neděle 2.3.2014
HBR HBR
1:60:3, 0:0, 1:3
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 59. Štěpánek (Semrád) - 2. Čuřík (Nahodil, Fořt), 16. Křivohlávek (Malena, Kaut), 19. Čuřík (Fořt, Malena), 46. Čuřík (Nahodil), 46. Laš (Dolníček, Dočekal), 56. Nahodil (Čuřík, Fořt). Rozhodčí: Čech, Úlehla – Kis, Svoboda. Vyloučení: 7:2, navíc Stehlík (HBR) 10 minut + OT do konce utkání. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1308. Střely na branku: 32:40. Průběh utkání: 0:6, 1:6.
Sestavy
BK Havlíčkův Brod: Kacetl – Kolafa, Drtina, Semrád, M. Vágner, Pohl, Novotný, L. Vágner, Š. Štěpánek – Gengel, Polodna, Ondráček – Kučera, Kadlec, Berger – Dvořáček, Stach, Maliník – Chlubna, Stehlík, Milfait.
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Malena, Bilčík, Dietz, Šaur, Peroutka, Přibyl – Dočekal, Dolníček, Laš – Čuřík, Nahodil, Fořt – E. Kadela, Kaut, Křivohlávek – Trojan, Kesner, Čech - Juráň.

Komentář k zápasu

Hosté se do zápasu vrhli s mnohem větší aktivitou než celek domácích. Tlak v prvních minutách úvodní části jim přinesl odměnu v podobě otevření skóre. V čase 1:52 se puku u zadního mantinelu chopil Jakub Čuřík. Mrštný střelec obkroužil Kacetlovu branku a trefil se přesně k přední tyčce. Následující minuty už přinesly mnohem více bojovnou hru z obou stran. Moc vyložených šancí však k vidění nebylo.

Zhruba v polovině první části měl více práce Kacetl, který likvidoval několik nebezpečných střel. Nebezpečně pro domácí obranu si počínal Marek Laš, jenž z pravého kruhu vypálil polovysokou ránu. Důrazný David Dolníček se před brankovištěm pokusil stínit. Prvnímu jmenovanému střela nesedla tak jak by si představoval a domácí obrana, která tak trochu zapomněla na stínícího Dolníčka, mohla jít s čistým svědomím vystřídat. Tlak hostí pokračoval i nadále.

Jeho vyvrcholení přišlo v 15. minutě, kdy se Horácká Slavia radovala z druhého vstřeleného gólu. Vše začalo ranou od modré čáry, kterou vyslal Rostislav Malena. Jeho bombu dobře tečoval před brankovištěm stojící Jan Křivohlávek. Ondřej Kacetl neměl moc šancí na zásah, jelikož před sebe neviděl.

Další úder přišel minutu a půl před koncem úvodní dvacetiminutovky a znovu z hokejek Třebíče. Po střele Tomáše Fořta se kotouč odrazil od jednoho z domácích hráčů přímo k čepeli Jakuba Čuříka. Ten svižnou bombou z mezikruží zamířil přesně do levého horního rohu a připsal si svůj druhý gól v utkání.

Půl minuty před závěrem třetiny nebezpečně zahrozil David Dolníček, jejž si domácí obrana nepohlídala. V mezikruží dostal krásný pas a razantní ranou zamířil do lapačky Kacetla, jenž tygřím skokem zachránil svůj tým od inkasování.

Během druhé dvacetiminutovky byla vidět mnohem větší snaha na domácích hráčích. Gólman Falter měl více práce než v předchozím dějství. Koncovka Rebelů však postrádala potřebnou přesnost. Velkou šanci měli Havlíčkobrodští v 33. minutě. Roman Maliník rozjel útok po levé straně hřiště a střílenou nahrávkou si všiml Davida Stacha, který stál na rohu brankoviště. Stach střílel z první k pravé tyči, jenže byl atakován obráncem a k dalším dorážkám se nedostal.

Třebíč působila velice klidným dojmem a nepouštěla se do žádných riskantních akcí. Není divu, když si stále držela svůj třígólový náskok, který si vydobyla už během prvního dějství.

Poslední dvacetiminutovka se prvních pět minut hrála vyrovnaně. Tento stav hosté následně přeťali dvěma rychlými brankami, jimiž Rebelům uštědřili fanoušky skandovaného „búra“. Na začátku 46. minuty se přesnou přízemní ránou z vrcholu pravého kruhu prosadil Jakub Čuřík, který tak mohl oslavit završený hattrick.

Za zhruba deset vteřin se hosté prezentovali další krásnou a opět gólovou akcí. David Dolníček vybojoval na pravém kruhu kotouč. Jeho překrásná nahrávka na protější kruh našla hokejku napřaženého Marka Laše, který se hlava nehlava trefil za skákajícího Kacetla.

Pátým gólem však nápor Horácké Slavie nekončil, a to zásluhou vynikající spolupráce druhého třebíčského útoku. Tomáš Fořt vybojoval kotouč a poslal jej na hůl Jakubu Čuříkovi. Ten posunul černou pryž hbitému Lukáši Nahodilovi, jenž se tvrdě probil až před Kacela a zavěsil pod víko.

Čas ubíhal a už to vypadalo, že si Falter odveze čisté konto. Na to ale mohl rychle zapomenout, protože zhruba minutu a půl před koncem utkání se Rebelům přece jenom podařilo vsítit branku. Štěpán Štěpánek se s pukem natlačil na levý kruh, zdvihl hlavu a trefil se přesně za brankáře hostí. Tím trochu pozvedl náladu domácímu Kotli.

Čas už se ale začal naplňovat. Třebíčští příznivci posléze začali odpočítávat vteřiny, které je dělily od postupu do semifinále play-off. K žádnému většímu dramatu během posledních vteřin nedošlo. Z vítězství 4:1 na zápasy se tak mohla radovat Horácká Slavia, pro kterou sezóna zdaleka nekončí.



Kamil Pokorný po ČF5: HBR - TRE 1:6

Jakub Čuřík po ČF5: HBR - TRE 1:6



Ohlasy trenérů

Richard Cachnín - HC Rebel Havlíčkův Brod: Hned ve druhé minutě jsme dostali gól a soupeře byl plný led. V první třetině nám dnes nešly nohy a prohráli jsme ji 0:3. Ve třetí třetině jsme se snažili, ale přes soupeřovu kvalitně propracovanou defenzivu jsme se špatně propracovávali. Zkrátka, kvalita hostujícího kádru je taková, jaká je. Třebíčští hrají již podruhé semifinále a soupeři tak musíme akorát pogratulovat. My se musíme zlepšit, abychom je příští rok porazili.

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: K dnešnímu zápasu bych řekl, že jsme podali vynikající výkon. Vstup do první třetiny byl podobný jako u nás ve čtvrtém zápase. Tam jsme ale selhali v koncovce a výborně zachytal Kacetl. Dneska nám tam ty góly napadaly, takže pro domácí to bylo složitější a my jsme dál hráli trpělivě z obrany a čekali jsme na své šance, které přišly ve třetí třetině, kdy jsme zápas rozhodli. Důležitá ale byla ta první třetina, protože kdybychom byli takto úspěšní doma, tak jsme to rozhodli už u nás. Tak to bohužel je. Náš nejlepší zápas byl ten čtvrtý a já jsem rád, že se nám jej dnes povedlo zopakovat i s tou produktivitou.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

před 2 dny
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

před 3 dny
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

před 3 dny