Menu +

MBL – TRE 4:2 – Třebíčští bojovali srdnatě, Mladá Boleslav rozhodla v přesilových hrách

Reportáže
T ř e b í č - První semifinálový zápas má za sebou Horácká Slavia. Bílé hvězdy svedly na ledě Středočechů vyrovnaný souboj, Mladá Boleslav ale potrestala dvakrát vyloučení Třebíče. V páté minutě mohl skórovat Čuřík, jeho ránu ale zastavilo břevno. Gólu se proto dočkali nejprve domácí, když využili zásluhou Výborného přesilovou hru. Srovnat brankový stav však dokázal ve druhé třetině Lukáš Nahodil. Na začátku třetího dějství šli Mladoboleslavští do vedení, které navýšili v čase 55:44 při další přesilové hře. O tři minuty později vykřesal naději Dolníček, při power-play ale pečetili domácí vítězství střelou do prázdné branky.
Sdílejte článek
 
, pondělí 10.3.2014
MBL MBL
4:21:0, 0:1, 3:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 16. Výborný (Toman, Pabiška), 43. Jarůšek (Meland, Kubica), 56. Jarůšek (Broš, Klimenta), 60. Klimenta (Protivný) – 24. Nahodil (Čuřík, Přibyl), 59. Dolníček (Přibyl, Fořt). Rozhodčí: Hrubý, Wágner – Jílek, Rozlílek. Vyloučení: 1:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2580. Střely na branku: 42:22. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2.
Sestavy
BK Mladá Boleslav: Will – Protivný, Toman, Ovčačík, Jindra, Meland, Pojkar, Kurka – Nouza, Výborný, Pabiška – Mikulík, Broš, Klimenta – Látal, Musil, Lenc – Jarůšek, Vrbata, Kubica – Marek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Malena, Bilčík, Dietz, Šaur, Peroutka, Přibyl, Šidák – Dolníček, Dočekal, Laš – Čuřík, Nahodil, Fořt – Kadela, Kaut, Křivohlávek – Juráň, Trojan, Čech.

Komentář k zápasu

Úvodní minuty nabídly divákům hodně opatrnou podívanou. Obě mužstva vycházela ze zabezpečených obran a bojovalo se především ve středním pásmu. Navzdory očekávanému scénáři, podle kterého se taktovky chopili Bruslaři, měli první výraznější šanci na svědomí hosté. Čuřík využil neshody mezi domácími obránci a prosmýkl se do úniku. Při zakončení se pokusil rychlou kličkou rozhodit Willa a vystřelit pod horní tyč, mířil ale až příliš přesně a rozezvučel jen brankovou konstrukci. A tak dostal možnost předvést, jak důležitý je pro domácí řady boleslavský kapitán a nedávný rekonvalescent.

Středočeši v početní výhodě dlouho tápali a hledali recept na aktivní napadání, kterým se prezentovala třebíčská čtveřice. V klíčovém okamžiku hosté nedokázali vyhodit po mantinelu kotouč a ten za přispění šťastného odrazu doputoval až na čepel Davida Výborného. Geniální nahrávač se neukvapil a z velkého úhlu našel skulinku ve Falterově postavení. Navýšit mohl ještě v koncovce úvodního dějství Klimenta, jenž se sápal po dorážce Protivného rány od modré, Třebíčští si ale počínali na brankovišti přeci jen důrazněji.

A lépe si hosté vedli i po návratu na ledovou plochu po první přestávce. Lukáš Nahodil se zmocnil puku, podél zadního mantinelu se protáhl kolem branky a šikovně využil nejistého přesunu Willa ke vstřelení vyrovnávací branky. Tímto okamžikem se misky vah opět vyrovnaly a Bruslaři vypadali vývojem utkání poněkud zaskočení. Poslat svůj tým do vedení mohl později Fořt, po přihrávce zpoza branky ale svou úlohu nezvládl. Vyrovnaný stav byl vodou na taktický mlýn a nezáživné minuty dlouze utíkaly.

Klidné vody se ale jednou musí opět zčeřit. Tohoto úkolu se zhostil Richard Jarůšek, jenž si ve skrumáži našel opuštěný puk a důrazně ho dopravil pod břevno. Stejný muž mohl po chvíli přidat další úspěšný zásah, když se dostal mezi kruhy do šance po podklouznutí jednoho z obránců. Jarůšek ale kolegiálně a především vlastní zásluhou uprostřed kličky rovněž podklouzl. V úniku tří proti jednomu byl blízko gólového úspěchu i Kubica, ležícího Faltera ale nepřekonal.

V posledních deseti minutách střetnutí už Třebíč začala hrát na riziko a to se nutně muselo projevit na defenzivní činnosti. Po přistrčení Klimenty se dostal do šance Milan Mikulík, nejproduktivnější útočník play-off ale nastřelil jen horní tyčku. Uklidnění na domácí hole měl vnést svou druhou přesnou trefou Richard Jarůšek, když za bezmocného Faltera doklepl Brošovu od břevna odraženou střelu, opak byl ale pravdou.

Zmatků v brankovišti na druhé straně využil David Dolníček ke vstřelení šťastné kontaktní branky poté, co Will neudržel kotouč v rukavici před brankovou čárou, více už toho ale hosté nestihli. Poslední hřebíček zatloukl do prázdné branky Tomáš Klimenta. Bruslaři tak zvládli vypjatou bitvu, v těžkém prvním utkání semifinálové série si připsali úvodní bod a v sérii vedou 1:0.





Ohlasy trenérů

František Výborný, BK Mladá Boleslav: Jsme rádi, že jsme zvládli udělat první krok, protože soupeř je hlavně z hlediska taktiky velmi kvalitní. Třebíč hrála hodně dobře s Havlíčkovým Brodem a její hráči plní to, co mají dané od trenérů. První třetina byla z obou stran poněkud opatrná, později jsme dali branky, ale hra byla i tak pořád vyrovnaná a soupeř aktivní. Do nějakých větších analýz se teď pouštět nebudu. Fanoušek určitě odpustí, ale je před námi ještě velká část téhle série a tyhle věci je lepší si nechávat pro sebe.


Kamil Pokorný, SK Horácká Slavia Třebíč: V první třetině jsme měli možná až moc velký respekt. Domácím se podařilo dát gól v přesilovce, na který jsme mu nahráli. Škoda té tutové šance, kdy jsme dali jen břevno. Ve druhé části se nám povedlo ten přílišný respekt odhodit, vyrovnali jsme a měli i další šance. Celý zápas se hrálo téměř bez vyloučení a pak jsme posledních deset minut ve třetí třetině hráli pořád jen ve třech nebo ve čtyřech. V závěru se nám sice povedlo snížit, v power play jsme chtěli srovnat, ale čárový rozhodčí pískl ofsajd, který rozhodně nebyl. A to je potom složité něco dokázat.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

před 2 dny
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

před 3 dny
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

před 3 dny