Menu +

TRE - MBL 0:1 - Mladá Boleslav ovládla i třetí utkání a je krok od baráže

Reportáže
T ř e b í č - Mladá Boleslav vítězí i ve třetím utkání. Jedinou branku utkání vstřelil v devětadvacáté minutě Tomáš Klimenta. Třebíč dlouho usilovala o vyrovnání, ale nepomohla jí ani dvojnásobná přesilovka, či hra bez brankáře. Série bude pokračovat zítra, kdy bude muset Třebíč vyhrát, pokud bude chtít vrátit sérii zpět do Mladé Boleslavi.
Sdílejte článek
 
, pátek 14.3.2014
TRE TRE
0:10:0; 0:1; 0:0
MBL MBL
Statistiky
Branky a nahrávky: 29. Klimenta (Výborný, Toman) . Rozhodčí: Robert Čech, Oldřich Hejduk – Jan Čížek, Petr Křivohlávek. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1970. Střely na branku: 29:32. Průběh utkání: 0:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Malena, Bilčík, Dietz, Peroutka, Šaur, Přibyl, Šidák – Laš, Dolníček, Dočekal – Kaut, Fořt, Čuřík – Křivohlávek, Kadela, Čech – Juráň, Trojan, Kesner - Horký.
BK Mladá Boleslav: Will – Toman, Kurka, Meland, Protivný, Jindra, Ovčačík, Němeček – Broš, Výborný, Mikulík – Vrbata, Starý, Klimenta – Lenc, Látal, Nouza – Pabiška, Musil, Marek – Jarůšek.

Komentář k zápasu

Úvod třetího semifinále patřil Třebíči. Z příhry Laše pálil Dolníček po ledě, Will sklapnul betony včas. V 5. minutě clonil Broš před domácí brankou, postaral se o něj Přibyl, který pak zakončoval protiútok Bílých hvězd. Za pár okamžiků se řídil sám na Romana Willa Kadela, třebíčský útočník však trefil nastavenou lapačku soupeřova brankáře.

První přesilovku hráli hosté. Faltera vyzkoušel Výborný. V přesilovce Horácké Slavie pálil tvrdě Dočekal. V další početní výhodě srazil Dolníček střelu Vrbaty do prázdné branky mimo nebezpečí. Největší šanci první třetiny měl na své holi zmiňovaný Vrbata, který dostal přihrávku před branku od mantinelu. Jeho pohotovou střelu z voleje zlikvidoval Martin Falter famózním semaforem. Krátce před první sirénou podnikli výpad Dolníček s Dočekalem. Kapitán Třebíče hodně zatopil Willovi střelou zpoza branky.

Začátek druhé třetiny se nesl ve znamení dlouhé přesilovky Třebíče pěti proti třem, obrana v čele s Willem odolala. Ve 25. minutě měl slibnou šanci Meland po hraničním zákroku na Fořta. Krátce před polovinou utkání padnul jediný gól utkání. Při trestu Dietze přistrčil Výborný puk Klimentovi, který napálil puk přesně pod břevno.

Krátce po brance hostů lapil Falter prudký švih Jarůška. Hra se začala hodně kouskovat. Z nezáživné podívané vybočila akce Kauta s Fořtem, kteří připravili hostující obraně horkou chvilku. Ránu Dočekala v přesilovce Horácké Slavie vytěsnil Will hřbetem lapačky do rohu kluziště.

Dvě minuty po začátku poslední periody chtěl Ovčačík potrestat váhavou rozehrávku Třebíče. Falter pokryl střelu Musila, na druhé straně kontroval Fořt. Boleslav zpevnila obranu a čekala na své polovině na třebíčské útočné snahy. Jeden z protiútoků zakončoval Lenc velice nebezpečně, ale Martin Falter vytáhl jeden ze skvělých zákroků. Osm minut před koncem zakončoval Křivohlávek z druhé vlny do horní tyčky boleslavské klece. Domácí sáhli ke hře bez brankáře. V posledních vteřinách vypálil tvrdou ránu od modré čáry Přibyl. Když ani tato střela se neujala, slavili Boleslavští třetí výhru v sérii.



Tiskovka po SF3 - Třebíč - Ml. Boleslav 0:1

Jakub Šaur po SF3 - Třebíč - Ml. Boleslav 0:1



Ohlasy trenérů

Marian Jelínek – BK Mladá Boleslav: Z naší strany dnes velmi špatný výkon, zaplať Pán Bůh, že jsme 1:0 vyhráli. Poděkování zaslouží gólman, jinak jak říkám, velmi špatný výkon. Při dvojnásobné přesilovce domácích jsme si vzali oddechový čas proto, abychom nechali oddechnout bránící trojici, která byla na ledě. Nebylo to kvůli nějakým speciálním taktickým pokynům.

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Kluci se vydali ze všech sil, byl to vyrovnaný zápas. Dokonce si myslím, že za první třetinu jsme měli víc gólových šancí, než za celé dva zápasy v Boleslavi. Tam jsme ty šance proměnili, k vítězství na ledě soupeře to však nakonec nevedlo. Dnes jsme bohužel vypracované šance neproměnili, a proto jsme prohráli nejtěsnějším výsledkem 0:1. Mrzí nás to, ale rvali jsme se až do konce, i v power – play. Silného a zkušeného soupeře jsme neustále drželi v napětí a pozornosti. Je škoda, že nám tam dnes nepadl žádný gól, brankář Will dneska zachytal velice dobře a možná i díky tomu jsme nevyhráli, nebo nedotáhli zápas alespoň do prodloužení. Nemohli jsme dnes využít služeb Lukáše Nahodila, který nastoupil za Pardubice, ale hráli další hráči, kluci z druholigových Moravských Budějovic, Břeclavi… Kdybychom mohli použít těch osm, nebo devět hráčů, které jsme u nás v první lize obehráli, mohlo to vypadat taky jinak, měli bychom širší kádr. Lukáš Nahodil byl naším v play – off nejproduktivnějším hráčem, takže ztráta to samozřejmě je. Musíme se i s tím vypořádat. V minulém utkání v Boleslavi jsme parádně sehráli přesilovku pět na tři, dali jsme gól do prázdné. Dneska se nám to bohužel nepovedlo, šli jsme spíš do střelby, tlačili se do brány. Žádný puk se nám však do branky neodrazil, ani se ho nepodařilo správně tečovat, i proto jsme o ten jeden gól prohráli.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

před 2 dny
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

před 3 dny
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

před 3 dny