Menu +

TRE - JIH 1:6 - Pošesté za sebou Třebíčští Duklu nepřehráli, hosté mají zasloužené body

Reportáže
T ř e b í č - Ke 44. kolu přijela do Třebíče sousední Dukla Jihlava. Po opatrném začátku se dostali do vedení hosté. Bílé hvězdy vzápětí díky Čuříkovi srovnaly, ale to bylo z jejich strany vše. Pak již padaly branky do sítě domácí Horácké Slavie. Čtvrté derby v této sezóně tedy vyznělo lépe pro Duklu, pro kterou je to první vítězství v letošním ročníku ve velkém derby Vysočiny.
Sdílejte článek
 
44.kolo, středa 14.1.2015
TRE TRE
1:61:2, 0:1, 0:3
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Čuřík (Šaur) – 6. Důras (Prokš, Čáp), 20. Šidlík (Zeman, Diviš), 29. Maliník (Jergl, Čáp), 50. Zeman (Diviš, Korím), 52. Čachotský (Čáp, Diviš), 53. Maliník (Jergl, Důras). Rozhodčí: Trombík – Skopal, Poruba. Vyloučení: 3:4, navíc Bilčík (TRE) 10 minut OT. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3260. Střely na branku: 28:37. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:6.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter – Bilčík, Malena, Bartoň, Zdráhal, Přibyl, Šaur, Peroutka – Čuřík, Dolníček, Erat – Mrázek, Raška, Vodný – Paták, Králík, Jaroš – Beneš, Juráň, Čech.
HC Dukla Jihlava: Sáblík – Korím, Kaláb, Čáp, Dobrovolný, Šidlík, Čermák, Schejbal – Diviš, Zeman, Čachotský - Jegrl, Maliník, Důras – Semorád, Melenovský, Prokš – Kuřítko, Malec, Březina.

Komentář k zápasu

V opatrném úvodu zápasu měl práci Falter při pokusech Důrase a Koríma. Byl to právě Michal Důras, který po přesilovce domácích obelstil Šaura a prostřelil Faltra kolem vyrážečky. Za minutu se řítil na Sáblíka Jaroš, svoje zakončení poslal do levé tyčky. Za pár chvil vlétnul do útočného pásma Jakub Čuřík a prudkou bombou do levé šibenice vyrovnal.

Po zbytek první periody byla Třebíč jasně lepší, zaměstnávala nejistého Sáblíka, kterému puky vypadávaly, jenže díky nedůrazu před brankou soupeře nedokázala vstřelit další branky, což se později ukázalo jako rozhodující pro výsledek utkání. Paradoxně šli do kabin spokojenější hosté, když tři sekundy před sirénou zaznamenal velmi šťastnou branku Šidlík.

Domácí příznivci, kteří skvěle povzbuzovali svůj celek celé utkání, se tlaku nedočkali. Hosté neměli výraznější příležitost až do poloviny utkání, kdy se v signalizované výhodě prosadil Maliník. Bílé hvězdy zvýšily aktivitu na konci druhé třetiny, ale opět díky nedůrazu před Sáblíkovou brankou nedokázaly dát kontaktní gól.

Třebíči se nedařilo, neujala se Zdráhalova akce, ani střela Čecha. Hlavní rozhodčí Trombík nechával tradiční letecká představení Čachotského bez povšimnutí. Ve 48. minutě vytáhl Martin Falter famózní zákrok, když zneškodnil Zemanovu střelu do prázdné branky. Zeman však nemusel smutnit, když o dvě minuty později využil přesilovku.

Pátý gól hostů zaznamenal Tomáš Čachotský přesně v čase 52:00 když po velkém závaru před třebíčskou svatyní doklepával volný kotouč do odkryté branky - 1:5.

Početnou skupinu hostujících fanoušků rozjásal o dalších 38 vteřin později Roman Maliník jenž pohotovou střelou trefil přesně nad pravý beton Martina Faltera - 1:6.

Ve zbývajícím čase se Třebíčští snažili se stavem zápasu něco udělat, ale hokejisté Dukly už hráli ve velké pohodě a svůj náskok si hlídali.

Počítáme - li i přípravný letní Regionální pohár, utkali se oba soupeři letos už šestkrát, z toho se pětkrát radovali hokejisté Horácké Slavie. Tentokrát ale po zásluze byla radost na tvářích hostů z Jihlavy.



Tiskovka po utkání Třebíč - Jihlava 1:6



Ohlasy trenérů

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme dnes zápas nezvládli, první třetinu jsme dobře bruslili, měli jsme i gólové šance. Gól jsme ale dali jeden, šancí bylo tak na čtyři, nebo pět branek. Puk jsme ale už za brankovou čáru neprotlačili a nechali jsme si pak dát hloupý gól na konci první třetiny. Ten nás hodně poznamenal a ve druhé třetině jsme byli zaskočení, až do šestnácté minuty jsme nebruslili. Trošku jsme se zvedli až ke konci druhé dvacetiminutovky a ve třetí třetině jsme to chtěli otočit, dostat diváky do varu kontaktním gólem, ale v oslabení jsme inkasovali na 1:4 a bylo po zápase. Musíme teď pogratulovat soupeři a musíme se teď dát dohromady, připravit se na další zápas, který hrajeme v sobotu s Chomutovem. Bohužel nám nedohráli další dva hráči základní sestavy.

Petr Vlk - HC Dukla Jihlava: Se třemi body jsme samozřejmě spokojeni, do utkání jsme vstoupili dobře, i když jsme udělali trošku naivní fauly, kterými jsme domácí dostali do hry. Jinak vývoj hry nahrával nám, protože jsme měli lepší pohyb i důraz i jednoduchost v obranném pásmu. Víme, že soupeř má řadu šikovných hráčů, kteří dokážou různé situace dobře sehrát. I Lukáš Sáblík podal vynikající výkon, čas od času to tam létalo kolem tyček, ale jinak v globálu musím kluky pochválit. Nejsem statistik, ale vím, že s Třebíčí jsme letos ještě nevyhráli, takže i na toto téma jsme při přípravě na zápas hovořili. Ta motivace tam byla.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024