Menu +

KLA – TRE 1:2 sn – Bílé hvězdy porazily Rytíře, nájezdy jednoznačně pro HST

Reportáže
T ř e b í č - Ve třetím kole WSM Ligy cestovala Horácká Slavia do Kladna, kde se střetla s místními Rytíři. Ti se dostali v deváté minutě do vedení. Druhou třetinu pak udávala tempo hry Třebíč, odměnou jí byla branka Kuska. Třetí třetina i prodloužení skončily bez branek, o vítězi tak musely rozhodnout samostatné nájezdy. V nich dominovaly Bílé hvězdy – trefili se totiž Svoboda, Dolníček i Polodna.
Sdílejte článek
 
3.kolo, pondělí 14.9.2015
KLA KLA
1:2sn1:0, 0:1, 0:0 - 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 9. Stach (Dvořáček) - 29. Kusko (Psota, Přibyl), rozhodující samostatný nájezd Dolníček. Rozhodčí: Pražák – Štětina, Špringl ml. Vyloučení: 6:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1803. Střely na branku: 31:28. Průběh utkání: 1:0, 1:2.
Sestavy
Rytíři Kladno: Cikánek – Kehar, Repe, Růžička, Zajíc, Zelingr, Gutwald, Kolářík – Strnad, Skuhravý, Rudovský – Bílek, Stach, Dvořáček – Kindl, Machač, Dalecký – Čurda, Lukáč, Redlich – Šilhavý.
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Malena, Bilčík, Čejka, Niko, Šaur, Přibyl – Erat, Dolníček, Svoboda – Švec, Polodna, Psota – Kusko, Dočekal, Zuzin – Petelin, Baldwin, Čech.

Komentář k zápasu

Třebíčští vstoupili do utkání aktivněji, a tak prvním brankářem, který musel schovat puk do lapačky, byl domácí Cikánek. Záhy byl ale vyloučen Baldwin a bránit se museli hosté. Skuhravého ránu po příhře Rudovského Vejmelka vyrazil. V šesté minutě nedokázal překonat třebíčského brankáře zblízka Strnad. O tři minuty později se ale dostali Rytíři do vedení. David Stach se otočil s kotoučem na holi na kruhu a střelou z otočky překvapil Vejmelku. Po přihrávce do jízdy se prodral po natlačení před branku až k zakončení opět Stach, ale nezamířil mezi tři tyče. Do samostatného úniku se dostal Švec, ani nadvakrát však Cikánka nepřekonal. Na Vejmelku pak vypálil z kruhu Machač. Další zákrok si připsal brankář Třebíče po střele Dvořáčka.

Na začátku druhého dějství mohl skórovat z předbrankového prostoru Kusko, proti byl ale Cikánek. Vejmelku ohrozili Strnad s Dvořáčkem. Aktivní Třebíčští si pak vynutili faul a zahráli si přesilovou hru, ve které motali Kladno v obranném pásmu. Erat se prodral ke střele, trefil však bližší tyč, Zuzinovu ránu udržel Cikánek v náruči. Už při hře v pěti Horácká Slavia udeřila. Přečíslení dva na jednoho skončilo brankou Silvestera Kuska, od kterého se odrazil Cikánkem vyražený puk. Velkou zásluhu na této brance měl střílející Psota. Pak se v rychlém sledu několikrát vylučovalo. Kladno se dostalo pod obrovský tlak. Erat minul, Polodnovi sebral radost Cikánek. Na kladenského brankáře si nepřišel ani Dolníček při přesilové hře.

Perfektní kličkou a následnou střelou se prezentoval Švec, Cikánek byl bezchybný. Vstřelit gól mohl také Stach, když vyjel zpoza branky, to by ale nesměl trefit horní tyč. Zelingr po velké skrumáži přestřelil. Dočekalovu střelu vyrazit Cikánek jen za sebe a ke štěstí domácích zamířil kotouč mimo, kde ho brankář Kladna včas přikryl. Vejmelka si poradil s ranou Bílka z otočky. Přečíslení hostů dva na jednoho zhatil skvělým obranným zákrokem Růžička. Redlichovu střelu vyrazil Vejmelka. Po šedesáti minutách skončilo utkání 1:1 a muselo se prodlužovat.

A protože se trefil v prodloužení Repe jen do lapačky Vejmelky a ani nikdo z dalších nedokázal rozsvítit červené světlo, musely rozhodnout o vítězi samostatné nájezdy. Ty měly jednoznačného vítěze, neboť se trefili střelou mezi betony Svoboda, nad vyrážečku Dolníček a do šibenice i Polodna. Vítězná branka byla připsána Davidu Dolníčkovi.





Ohlasy trenérů

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: Myslím, že jsme dnes viděli atraktivní utkání hrané ve vysokém tempu. Oba týmy v průběhu zápasu nastřelily několik tyček a zápas tak zaslouženě došel až do nájezdů za stavu 1:1. V této dovednostní disciplině jsme byli lepší, naše nájezdy krásně proměnili Tomáš Svoboda, David Dolníček i Petr Polodna. Domácí nás dostali pod tlak v první třetině, ale to bylo díky přesilovkám. Jak uznal i domácí trenér, od druhé třetiny jsme převzali otěže zápasu my a byli jsme aktivnější. Třetí třetina byla vyrovnaná a my jsme rádi za dva vybojované body.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024