Menu +

TRE – PRO 1:2 – Horácká Slavia doma nebodovala, rozhodla branka v závěru

Reportáže
T ř e b í č - Bílé hvězdy po porážce v Benátkách nad Jizerou prohrály doma s Prostějovem brankou z předposlední minuty. Do vedení se dostali v patnácté minutě Jestřábi. Třebíčští odpověděli brankou Dominika Pokorného, který zápas dohrával se zlomeným nosem, až minutu před druhou sirénou. Vyrovnaný stav rozhodl v padesáté deváté minutě Šlahař po nedorozumění a srážce dvou domácích hráčů ve středním pásmu.
Sdílejte článek
 
44.kolo, pondělí 25.1.2016
TRE TRE
1:20:1, 1:0, 0:1
PRO PRO
Statistiky
Branky a nahrávky: 39. Pokorný (Čech, Štindl) – 15. Luňák (Drtina, Venkrbec), 59. Šlahař (Krejčík). Rozhodčí: Kopeček – Kotlík, Polák. Vyloučení: 2:3, navíc Kolář (PRO) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1070. Střely na branku: 40:31. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Podlipnik, Malena, Bartoň, Čejka, Štindl, Schejbal – Přibyl, Dolníček, Erat – Jurča, Polodna, Kusko – Švec, Raška, Wasserbauer – Pokorný, Juráň, Čech.
LHK Jestřábi Prostějov: Horčička – Vokurka, Drtina, Kolář, Mojžíš, Protivný, Husák, Rudl – Venkrbec, Cetkovský, Luňák – Zachar, Moskal, Novák – Krejčík, Illéš, Šlahař – Augustin, Čuřík, Volek.

Komentář k zápasu

Do utkání vstoupila Třebíč s vědomím, že ve vzájemných duelech aktuálního kola WSM ligy je úspěšnějším týmem. V úvodu první třetiny však hráči domácího mužstva ještě netušili, že po dnešním utkání se poměr výher a proher vyrovná. Do utkání vstoupily oba týmy rychlou, ale poměrně nepřesnou hrou. Na ledu se sice pořád něco dělo, ale na obou stranách chyběla přesnost v přihrávkách. Dílem to bylo jistě způsobeno kromě aktivního bránění i tím, že oba týmy usilují o play off, a tudíž jsou silně motivovány. Prostějovští však na rozdíl od domácích usilují o play off v přímém postupu. Do čtvrté minuty udával tempo hry Prostějov, ale po té se výrazněji začala prosazovat i Horácká Slavia. V šesté minutě se pokusil o střelu na Horčičku jednou rukou a navíc bekhendem Zbyněk Raška. Nebezpečnou akci předvedl v osmé minutě Krejčík, který během svého průniku nadvakrát obehrál Bartoně a prověřil beton Karla Vejmelky. Tatáž minuta přinesla domácím početní výhodu, ze které vzešly střely Romana Erata a pěkné akce Silvestera Kuska. Po aktivnější části třebíčské hry však přišla v patnácté minutě studená sprcha v podobě gólu z hole Lukáše Luňáka. Na pecku Marka Drtiny ještě Karel Vejmelka stačil, ale se střelou Luňáka si už neporadil. Osmnáctá minuta nabídla po přihrávce zadovkou pěknou střelu Přibyla. Necelou minutu před koncem první části po přihrávce od Erata zahrál Podlipnik překvapivě icing, za což si na ledu vysloužil kritiku kapitána Třebíče Davida Dolníčka. Stav utkání se do konce první třetiny už nezměnil.

I v úvodu druhé třetiny byli na tahu Jestřábi, ale ve čtvrté minutě domácí hostům pěkně zatopili. Po střelách Polodny a Štindla se chumel třebíčských snažil propasírovat puk za Horčičkova záda. V páté minutě tvrdou střelou od modré prověřil Vejmelku Vokurka. Sedmá minuta přinesla tvrdý zásah Daniela Koláře, který do oblasti hlavy zasáhl po naražení na mantinel Dominika Svobodu. Domácí však nedokázali využít početní výhodu a naopak se sami museli o více než minutu později v oslabení bránit po faulu Petra Polodny. Pohlednou akci předvedl v deváté minutě Roman Erata, který skvěle našel osamoceného Davida Dolníčka. Gólová příležitost nicméně vyzněla naprázdno. Ve třinácté minutě rozezvučel rám Vejmelkovy branky Zachar a o dvě minuty později se o něj zastavil po rychlém nájezdu Krejčík. O další dvě minuty později bylo opět před Karlem Vejmelkou rušno. Ten mimo jiné vychytal lapačkou tvrdou střelu dnes velmi aktivního Nováka. Po řadě marných pokusů dostat se do obranného pásma hostů přišla devatenáctá minuta, kdy po hezké kombinaci srovnal stav utkání Dominik Pokorný.

Třetí třetina byla na obou polovinách hřiště ve znamení úporné snahy o vstřelení vedoucí branky. Nepomohlo ani po vyloučení na obou stranách. Prakticky na sekundu přesně jako ve druhé třetině, padl v té závěrečné minutu a dvacet tři sekund před hvizdem rozhodující gól. Po nešťastné kolizi dvou třebíčských hráčů na červené se puku chopil Jakub Šlahař, který lobem přehodil puk za Vejmelkova záda. Třebíči nepomohl ani následující oddechový čas, ani odvolání Karla Vejmelky z brány. Horácká Slavia tak nenavázala na úspěšné domácí utkání s Kladnem z minulého týdne.



Tiskovka po utkání Třebíč - Prostějov 1:2



Ohlasy trenérů

Jiří Mička - SK Horácká Slavia Třebíč: Hodnotí se mi to velice těžko. Kluci šedesát minut dřeli a šli po bodech, protože vědí, že je teď potřebujeme. V první třetině jsme udělali chybu, že jsme nechali soupeře samotného před brankou a on to tam protlačil pod nohama, tuším, Karlovi. Na konci druhého dějství nás čtvrtá lajna vrátila do hry, když srovnala na 1:1. Ve třetí třetině jsme pak měli šance na to, abychom zápas rozhodli. To se nepodařilo a před koncem jsme udělali chybu, za kterou jsme byli potrestáni.


Kamil Přecechtěl - LHK Jestřábi Prostějov: Myslím si, že se utkání vyvíjelo tak, jak jsme očekávali. Byl to urputný boj o každý kousek ledu a vyhrálo mužstvo, které bylo šťastnější. Ani bych si netroufl říct, že lepší. V závěru jsme měli obrovské štěstí, když se dva hráči Třebíče srazili a kotouč, který mohl gólman vyrazit bokem, spadl na něj a potom přímo do brány. Beru to jako šťastné vítězství, ale zase na druhou stranu za to, jak jsme bojovali, jsme si nějaký bodík zasloužili.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024