Menu +

TRE - PRE 5:3 - Šedesát minut dřiny se vyplatilo a Třebíčští mají tři body

Reportáže
T ř e b í č - Po několika měsících čekání se fanoušci dnes dočkali, začala WSM Liga. Třebíč vstup zvládla a porazila HC Zubr Přerov po dramatickém průběhu utkání 5:3 a připsala si první tři body do tabulky WSM ligy. Skóre otevřel v první třetině Silvester Kusko. Druhá třetina nabídla hned čtyři branky. Nejprve vyrovnal Dostálek. Vedení však Třebíči vrátil Havránek. Další vyrovnání zařídil Sikora, na které dokázal reagovat domácí Jan Zdráhal. Ve třetí třetině pak na rozdíl dvou branek odskočili Horáci zásluhou Radima Zohorny. Závěr byl pak hodně nervózní z obou stan. Zdramatizovat ho dokázal hostující Kratochvíl, který si však hned na to vykoledoval trest do konce utkání, a Třebíč tak dohrávala zápas v přesilovce a pečetila v poslední vteřině vítězství na konečných 5:3.
Sdílejte článek
 
1.kolo, středa 7.9.2016
TRE TRE
5:31:0, 2:2, 2:1
PRE PRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 4. Kusko (Milfait), 30. T. Havránek (R. Zohorna), 35. J. Zdráhal (Lojek, Erat), 53. R. Zohorna (Dolníček, R. Erat), 60. J. Zdráhal – 22. Dostálek (Chmelíř, Pala), 32. Sikora (Plášek), 58. M. Kratochvíl (Milan Procházka, Pšurný). Rozhodčí: Sýkora – Malý, Šimán. Vyloučení: 9:11, navíc navíc Kratochvíl (PRE) 5 minut + OT do konce utkání. Využití: 3:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1640. Střely na branku: 27:38. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Lojek, J. Zdráhal, Bartejs, Niko, Čejka, Koch, Schejbal – T. Vondráček, Dolníček, R. Erat – Kusko, Milfait, Mrázek – Jan Wasserbauer, T. Havránek, R. Zohorna – Čech, Dymáček, Juráň – Kristl.
HC ZUBR Přerov: Horčička – Pala, Chmelíř, Malina, L. Vágner, Ferenc, M. Novotný, Zbořil – Dostálek, Pšurný, Milan Procházka – Sikora, M. Kratochvíl, Plášek – Kovařík, Popelka, Goiš – Ižacký, Tadeáš Král.

Komentář k zápasu

Na samý začátek základní části do Třebíče zavítali přerovští Zubři. Shodou okolností na sebe tyto týmy narazily už v přípravě. Tomuto zápasu Třebíč vévodila a nakonec ho dotáhla i do zdárného konce. Dnešní zápas se ovšem od toho předešlého v mnohém lišil. Nejen že si trenéři udělali obrázek o svých hráčích a podle toho je také skládali do sestavy, ale také šlo o první body. Třebíč sama dobře ví, že každý bod rozhoduje o konečném bytí a nebytí. Vzpomeňme třeba na minulou sezónu, kde rozhodl jen jeden jediný bod o tom, že Třebíč místo předkola hrála boje o udržení. Bylo tedy předem jasné, že ani jeden ze zmíněných celků nebude chtít na ledě vypustit ani jeden souboj.

Na začátku první třetiny se oba celky pomalu dostávaly do tempa zápasu. Hrál se především tvrdý a útočný hokej. Po třech minutách hry se ke střele dostal Ižacký, který se prosmýkl mezi dvěma obránci, najel si do mezikruží, ale pálil jen do připraveného třebíčského brankáře. To domácí svoji velkou šanci využily. Střelu od modré čáry tečoval před Horčičkou Silvester Kusko, který tak zařídil první branku Třebíče v nové sezóně. Přerovští se urputně hnaly za vyrovnáním, ale brankář Vejmelka předváděl výborný výkon a držel svůj tým. Následovala pasáž zápasu, kdy měli přerovští více ze hry a brankář Vejmelka musel být velmi obezřetný. Tvrdá hra Zubrů byla znát. Sám by o ní mohl vyprávět Jan Zdráhal, který při jednom ze soubojů přišel o helmu. Za domácí pálil nebezpečně Roman Erat, jehož střelu vytěsnil Horčička mimo tři tyče. Na Erata navázal Zohorna, který se prokličkoval až před branku. Jeho střela však orazítkovala jen mantinel. Hráči ve žlutých dresech na svou tvrdou hru dopláceli. V sedmé minutě přišlo už třetí vyloučení ze strany hostů. V závěru třetiny byla hostům nabídnuta přesilovka pět na tři, která ovšem zůstala nevyužita.

V následující periodě se do první větší šance dostal Petr Mrázek. Střela mu sice nevyšla, ale i tak s ní měl Horčička spoustu práce. Zohorna se poté provinil vysokou holí v obličeji soupeře a Přerov si tak zahrál další přesilovou hru. Tu se Přerovu podařilo využít díky šťastné trefě Vlastimila Dostálka. Hosté byly tedy zpět v zápase. Zubři se stále více snažili strhnout vedení na svoji stranu. Třebíčský strážce klece však dále odolával. Na ledě se postupně začalo přiostřovat. V zápětí ovšem přišla další akce hostů, kterou Vejmelka jen reflexivně vyrazil do rohu kluziště. Třebíč si vytvořila velice pohlednou akci, kterou načal a zakončil Tomáš Havránek. Ten nejprve vybídl ke střele jednoho ze svých spoluhráčů a pak sám dorazil kotouč do branky Přerova. Odpověd na sebe nenechala dlouho čekat. Karel Plášek našel před brankou volného Marka Sikoru a ten propálil Vejmelku. V sedmé minutě druhé periody dostala Třebíč příležitost zahrát si přesilovou hru pět na tři. Na rozdíl od Přerova, ji ale domácí Bílé Hvězdy přetavily v branku. Jan Zdráhal se napřáhl a jeho bomba skončila za Horčičkovými zády. Náskok si domácí přenesli i do závěrečné části základní hrací doby.

Do poslední třetiny vyrazil Přerov s jasným cílem vyrovnat a případně otočit utkání. Hra se přelévala z jedné strany na druhou a oba brankáří se při svých nelehkých zákrocích zapotili. Zubrům se podařilo dostat kotouč do sítě. Branka ale nebyla uznána, protože kotouč byl tečovaný jedním ze Zubrů nad horní tyčkou třebíčské branky, což pravidla nedovolují. Na utkání si našlo cestu celkem 1640 skvělých diváků, kteří hlasitě podporvovali svůj tým. Následovala potyčka a Třebíči byla nabídnuta další přesilová hra. Po přihrávce od Davida Dolníčka pálil z mezikruží Radim Zohorna a Třebíč vedla o dvě branky. Všechny souboje se ve třetí třetině sečetli a došlo k bitce mezi Čejkou Kovaříkem. Co by to ale bylo za utkání bez zápletky. O tu dnešní se postaral přesnou ranou pod víko Matouš Kratochvíl. Přerov tak dal kontaktní branku. Ke konci třetiny byl ještě ze zadu naražen Roman Erat, který následně otřesený odešel do kabin. V posledních sekundách utkání ještě výhru Třebíče potvrdil svým druhým gólem Jan Zdráhal.



Martin Sobotka po utkání Třebíč - Přerov 5:3



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Jsme rádi za vítězství nad kvalitním soupeřem, protože Přerov se tady prezentoval výbornou hrou. Je vidět, že je to zkušený tým. Opravdu byli lepší v osobních soubojích. Tam máme rezervy, musíme se na to trošku zaměřit. Ale vyšly nám přesilovky, které jsme dnes využili. Tým máme hodně mladý. Kluci byli před zápasem trošku nervózní. Přerov byl těžký soupeř a my jsme rádi za tři body. Je to jen první vlaštovka a my musíme zítra zase trénovat. Dnes jsme bojovali, Přerov se prezentoval výbornou hrou a my jsme rádi za ty tři body. Musím poděkovat klukům za bojovnost. Trošku jsme se zalekli. V Jihlavě na přátelském utkání jsme se také zalekli toho, že bychom mohli vyhrát. A dneska to taky tak vypadalo, že jsme se trošku báli. Roman Erat komunikoval, je v pořádku, ale vše se uvidí teprve zítra na vyšetření.

Petr Dočkal - HC ZUBR Přerov: My jsme v prvním mistrovském utkání v Třebíči chtěli předvést výkon, po kterém bychom sahali alespoň po nějakém bodu. Myslím, že jsme to první dvě třetiny předváděli. V utkání jsme soupeře přestříleli. Nicméně ve třetí třetině jsme soupeře nechali z přesilových her vstřelit branky. My jsme naopak v přesilové hře pět na tři branku nedali. To power-play bylo víceméně především vabank. Myslím, že to bylo vyrovnané utkání a my se musíme zaměřit na to, abychom odstranili nedostatky, které jsme měli. A hlavně obrannou činnost.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024