Menu +

TRE - JIH 2:3 sn - V derby urvali Třebíčští další bod a přiblížili se play-off

Reportáže
T ř e b í č - Poslední derby základní části mezi domácí Horáckou Slavií Třebíč a Jihlavou nabídlo hokej jen pro silné nátury. Zápas, který řídili dva hlavní rozhodčí, poznamenalo velké množství vyloučených na obou stranách a právě přesilové hry se ukázaly jako rozhodující faktor hry. Třebíčští vedli 2:0, když přesilovky využili David Dolníček a Jan Zdráhal. Hosté snížili trošku šťastnou brankou z hole Patrika Danišovského, která je nakopla. V závěru třetí třetiny se vzduchem zkušeně prolétl jihlavský Tomáš Čachotský a hosté přesilovku pěti proti třem využili ke srovnání stavu. Prodloužení o vítězi nerozhodlo, a tak přišly na řadu nájezdy, v nichž uspěli hosté. Rozhodující trefa byla připsána Zemanovi.
Sdílejte článek
 
47.kolo, pondělí 30.1.2017
TRE TRE
2:3sn1:0, 1:0, 0:2 - 0:0
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 10. Dolníček (Zdráhal, Pekr), 37. Zdráhal (Dolníček, Mrázek) – 49. Danišovský (Protasenja, Jícha), 57. Říha (Zeman, Šidlík), rozhodující samostatný nájezd Zeman. Rozhodčí: Sýkora, Valenta – Krátký, Šmika. Vyloučení: 13:12. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2780. Střely na branku: 28:33. Průběh utkání: 2:0, 2:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Niko, Zdráhal, Lojek, Čejka, F. Král, Přibyl, D. Mikyska – Jan Wasserbauer, Dolníček, Pekr – Kusko, R. Zohorna, Mrázek – Malec, Psota, Milfait – Paták, T. Havránek, Kristl – Matěj Novák.
HC Dukla Jihlava: M. Svoboda (od 41. Škarek) – Říha, Kajínek, Bilčík, Dundáček, Šidlík, Kaláb, Szathmáry – Důras, Skořepa, F. Seman – Březina, Diviš, Anděl – Čachotský, Zeman, Jergl – Danišovský, Jícha, Protasenja.

Komentář k zápasu

Horácká Slávia Třebíč se utkala s jihlavskou Duklou. Tyto týmy se v základní části potkávají naposledy a pokud na sebe nenarazí v play off, tak už mezi sebou v letošní sezóně žádný vzájemný zápas nesvedou. Základní část už se pomalu chýlí ke svému konci a tabulka se začíná formovat. Třebíč by si navíc ráda upevnila svou pozici v elitní šestce tabulky. Z obou stran se dal očekávat lítý boj o body, jelikož play off klepe na dveře.

Třebíčští hokejisté se dostali ke kotouči a vystřelili na jihlavského brankáře. Svoboda však střelu viděl a zneškodnil ji. Mrázek přihrával před branku Radimu Zohornovi, ale ten nezpracoval kotouč. Jihlava poté vyhodila kotouč na zakázané uvolnění. Za hákování byl na trestnou lavici poslán Matěj Pekr a Jihlava si zahrála první přesilovou hru v zápase. Třebíčští hokejisté ale výborně bránili a Jihlava tak přesilovku nevyužila. Střelu jihlavských hokejistů zastavil Karel Vejmelka. Domácí vyhodili kotouč na zakázané uvolnění. Psota našel před brankou volného Malce, který vypálil na brankáře Svobodu. Následovala dorážka Martina Lojka, ale kotouč v síti neskončil. Proti pravidlům se provinil Anatolij Protasenja. Zanedlouho zamířil na trestnou lavici jihlavský Tomáš Čachotský. Domácí si tak zahráli dvojnásobnou přesilovku, kterou využili. Zdráhalovu ránu dorazil do jihlavské sítě třebíčský kapitán David Dolníček a domácí se tak ujali vedení. Dvě minuty si šel za sekání odpykat Tomáš Havránek. Tvrdou ránu Šidlíka Vejmelka zneškodnil. Jihlava si vytvořila obrovský tlak, ale Vejmelka nedovolil hostům skórovat. Jihlava nepolevovala v tlaku a domácí hokejisté se museli bránit. David Dolníček podrazil svého soupeře a zamířil na trestnou lavici. Tvrdou ránu Šidlíka od modré Vejmelka zastavil. Po vypršení Dolníčkova trestu Třebíč vyhodila kotouč na zakázané uvolnění. Třebíčská obrana fungovala skvěle a hostům se nedařilo srovnat stav utkání. Kajínkova střela od modré čáry minula třebíčskou branku.

Wasserbauer vyrazil společně s Davidem Dolníčkem do útočného pásma, ale Třebíč o něj vzápětí přišla. Březina dostal parádní přihrávku před branku, ale jeho střela nebyla přesná. Jihlavští hokejisté nebezpečně pálili na brankáře Vejmelku, ale ten znovu v těžké zkoušce obstál. Domácí poté vyhodily kotouč na zakázané uvolnění. Za hákování byl poslán na trestnou lavici Matěj Pekr. Jihlava se snažila vyrovnat, ale třebíčští hokejisté oslabení zvládli bez inkasované branky. Jen co se Matěj Pekr vrátil do hry, byl znovu vyloučen. Tentokráte za podražení. Čachotský přihrál Šidlíkovi, který tvrdě vypálil na Vejmelku. Hosté se ještě snažili dorazit kotouč do branky, ale Vejmelka znovu odolal. V oslabení se ke střele dostal Mrázek. Svoboda si však s jeho střelou poradil. Za vysokou hůl byl vyloučen Petr Mrázek a hosté si zahráli přesilovku pět na tři, která ale trvala jen 13 sekund. Jergl se snažil dostat před Vejmelku, ale neprošel přes třebíčské obránce. Domácí oslabení zvládli a stále si drželi hubený náskok. Třebíč si také zahrála přesilovku. Za hákování si šel odsedět dvě minuty David Kajínek. Wasserbauer se snažil dostat kotouč za Svobodu, ale nevyšlo to. Kristl se svou střelou z kruhu neuspěl. Za hrubost byl odeslán na trestnou lavici Čachotský. Čachotského o pár chvil později napodobil Michal Důras. Domácí tak dostali k dispozici přesilovku pět na tři. Mrázkova rána z mezikruží v brance neskončila. Třebíči se podařilo přesilovku využít. Kotouč dorazil jihlavské do branky Jan Zdráhal a domácí se tak mohli radovat z dvoubrankového vedení. David Dolníček nebezpečně dorážel, ale brankář Svoboda kotouč vyrazil. Matěj Pekr zahákoval svého soupeře a zamířil na trestnou lavici.

Matěj Pekr se po vypršení trestu vrátil na led, ale vzápětí fauloval a dnes už poněkolikáté usedl na trestnou lavici. Od modré čáry tvrdě pálil Zeman. Diviš se snažil založit útočnou akci. Tato akce však byla zastavena ofsajdem. Jihlava se trápila a přesilovka se jí vůbec nevydařila. Wasserbauer vybojoval kotouč a vyrazil do útočného pásma. Vlastimil Bilčík Wasserbauera přidržel a zamířil na trestnou lavici. Mrázkova rána byla sražena do ochranné sítě. Utkání okořenila bitka mezi Jiřím Říhou a Jánem Nikem. Wasserbauer se dostal do obrovské šance, ale těsně před jihlavským brankářem upadl. Kusko poslal parádní pas na Petr Mrázka. Mrázek se dostal až ke střele, ale Škarek puk vyrazil. Jihlava se přece jen dočkala branky. Patrik Danišovský procpal kotouč až do sítě a Jihlava tak dala kontaktní branku. David Kajínek poté podrazil Richarda Kristla a Třebíč si zahrála další přesilovku. Čachotský se proti pravidlům provinil také a byla k vidění další přesilovka pět na tři. Třebíčští se drželi v útočném pásmu a brankář Škarek měl plné ruce práce. Jihlava dlouhé oslabení zvládla a snažila se srovnat stav utkání. Březinova rána z mezikruží se mezi tři tyče nevešla. Mrázek přihrával Kuskovi, ale ten kotouč nezpracoval. Třebíči se situace zkomplikovala, protože pět minut před koncem základní hrací doby odešel na trestnou lavici Václav Čejka. A bylo ještě hůř. Jan Zdráhal podrazil svého protihráče a zamířil na trestnou lavici za Václavem Čejkou. Jihlava dvojnásobnou přesilovku využila a o zápletku bylo postaráno. Jiří Říha dokázal propálit Vejmelku a stav byl nerozhodný 2:2. Dukla tedy ve třetí třetině srovnala krok a šlo se do prodloužení.

V prodloužení branka nepadla a rozhodovalo se až v nájezdech. Nájezdy byly hodně napínavé. Nakonec v nájezdech rozhodl Adam Zeman. Dukla si tedy z Třebíče odvezla dva body.

Tiskovka TRE - JIH 2:3 po nájezdech



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka – SK Horácká Slavia Třebíč: Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas před parádní kulisou, a kluci na to byli dobře namotivovaní. Pomohly nám dvě přesilovky pět na tři, v nichž jsme skórovali. Mrzí nás závěr, kdy jsme po nesmyslných chybách inkasovali gól na 2:1. Ten si soupeř nemusel vypracovat, byl to gól, který jsme mu spíš darovali. V samotném závěru přišly další fauly a šli jsme zbytečně do tří, z toho padl gól na 2:2. Chyby přičítáme nezkušenosti mladších hráčů. Jinak musím klukům poděkovat, divákům se derby snad líbilo. Nájezdy už jsou loterie. Fauly dnes vyplynuly ze hry, byly to samé háčky, nebo podražení. Souhlasím s kolegou, že podobné zákroky v jiných zápasech projdou, dnes neprošly. Matěj Pekr nám velmi pomohl, s jeho pomocí jsme se prokousali z jedenáctého až na páté místo, šesté místo. V šatně jsme mu poděkovali, věřím, že si dobrou formu a sebevědomí přenese i na Kladno. Při volbě hráčů na nájezdy jsme vycházeli z aktuální formy hráčů a chtěli jsme dát prostor při posledním utkání za Třebíč i Matěji Pekrovi.

Petr Vlk – HC Dukla Jihlava: Dvěma oslabeními do tří jsme soupeři nabídli branky, na přesilovky má Třebíč šikovné hráče. Musím pochválit naše kluky, že za nepříznivého stavu a i když nám to nebruslilo tak, jak jsme si představovali, se dokázali vrátit do utkání a ubojovali druhý bod. Množství vyloučených je velké, ale nebyly to žádné zákeřnosti, spíš věci vyplývající ze hry. Jindy podobné zákroky rozhodčí nepískají a skončí to na vyloučené třeba 2:1, dnes to všechno pískali. Miroslav Svoboda ze zápasu odstoupil, protože měl nespecifikovaný zdravotní problém ve spodní části těla. Do nájezdů máme některé hráče, kteří chodí pravidelně, pak jsme vycházeli z momentální formy. Když se dvakrát nezadařilo Čachotskému, sáhli jsme po Adamu Zemanovi, který to tam pak máznul.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024