Menu +

KHNP ARENA viděla další bitvu a další, i když těsné vítězství Třebíčských

Reportáže
T ř e b í č - Už sedm kol má za sebou Chance liga a nabírá pořádné obrátky. Ve vloženém pondělním kole přivítaly Bílé hvězdy nebezpečné Benátky nad Jizerou a jako většinou v těchto utkáních to byl obrovský boj o každou píď ledu. Ačkoli měli Třebíčští více ze hry, ne a ne vstřelit úvodní gól. Povedlo se to až Adamu Raškovi přesně pět vteřin před koncem druhé třetiny. Ve třetí třetině se hosté snažili vyrovnat, jenže se jim to i díky obrovské bojovnosti domácích a vynikajícími brankáři Karlu Vejmelkovi nepovedlo ani v průběhu třetiny, ani v závěrečné power - play. Hokejisté Horácké Slavie se tak před středečním derby naladili na bojovnou vlnu.
Sdílejte článek
 
7.kolo, pondělí 24.9.2018
TRE TRE
1:00:0, 1:0, 0:0
BNJ BNJ
Statistiky
Branky a nahrávky: 40. Raška (Horký). Rozhodčí: Jechoutek, Vrba – Kreuzer, Šimán. Vyloučení: 5:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 736. Střely na branku: 20:24. Průběh utkání: 1:0.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Bilčík, Čermák, Vl. Brož, Nedbal, V. Čejka, D. Mikyska, Furch – Vodný, Raška, Střondala – Kusko, Nedvídek, P. Kratochvíl – Süss, L. Horký, R. Zohorna – Malec, Tadeáš Král, Paták.
HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík – Kolmann, Kunst, Husa, T. Hanousek, Maier, Niko, Jan Bednář – Duda, Chrtek, Jeník – Bittner, J. Mikyska, Psota – D. Špaček, Najman, M. Zachar – Braid, Šír, Průžek.

Komentář k zápasu

O tom, že zápasy mezi oběma celky bývají urputné, se vědělo. A potvrdily to hned první vteřiny po začátku utkání. Oba celky se snažily vycházet ze zabezpečených obran, spíše než nějaké velké šance jsme viděli dobývání s občasným pokusem na bránu.

K šancím nepřispěli ani čtyři vyloučení hráči, dva a dva na každé straně. Tak nějak nic moc se na ledě nepovedlo. Asi největším vzruchem byla 17. minuta, kdy Vejmelkovi projelo nahození od soupeře mezi betony a se štěstím se vykutálelo za branku. Když už to totiž vypadalo, že by se Třebíč, nebo Benátky mohly dostat do šance, buď dotyčnému v rozhodující chvíli sjel kotouč z hole, nebo zamířil střelecký pokus mimo tři tyče.

Znuděné obecenstvo probrala na chvíli 27. minutě dvojice Kusko, Nedvídek, kdy se po kombinaci kotouč již potuloval po brankové čáře, vše ale nakonec vyřešil brankář Žajdlík.

Ani ve 34. minutě se na druhé straně nedokázal bekhendem tváří v tvář Vejmelkovi, prosadit Bittner. Až pět vteřin před druhou sirénou jsme viděli úvodní gól zápasu. Trefil se Adam Raška, který využil pohotové přihrávky od Horkého a prosadil se proti brankáři rychlým bekhendovým blafákem.

Ani poslední třetina se nějak nevymykala stylu hokeje, který jsme doposud sledovali. Spousta nepřesností, spíše nahazované kotouče a občas nějaká střela. Nutno říci, že Karel Vejmelka musel být asi více ve střehu, než jeho protějšek, ale zvládal to skvěle!

Benáteckým hokejistům již ke vstřelení branky nepomohla ani závěrečná power play. Snad jen Zohorna dokonal zmar na ledě, když nedokázal před odkrytou klecí zpracovat kotouč a dát Třebíči trochu klidu do posledních vteřin.

Inu, ačkoliv dnešní hokej příliš krásy nepobral, Třebíč jej zvládla za tři veledůležité body, a to je to, co se počítá!



Tisková konference po utkání TRE - BNJ 1:0



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - Třebíč: Chtěli jsme hrát náš hokej, ten, který nás zdobí, ale spíš jsme dnes ztráceli půdu pod nohama. Soupeř měl spoustu šancí a tu nulu si Karel dnes vychytal sám, protože my jsme nehráli podle našich představ. Ceníme si toho, že jsme zápas ubojovali jako tým, ale musíme hodně věcí zlepšit. V situaci, kdy jsme mohli hrát, jsme byli zbrklí a naopak. Musíme si to rozebrat a udělat závěr.

Jiří Kudrna - Benátky nad Jizerou: Přijeli jsme sem uhrát nějaký bod. Chtěli jsme hrát dobře do defenzívy, což se nám povedlo. Dostat branku pět vteřin před koncem druhé třetiny, to by se nám stávat nemělo. Těch situací, které nás sráží, je tam víc. Měli jsme spoustu šancí, mrzí nás, že jsme nedali branku, chtěli jsme tu určitě bodovat.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024