Menu +

Druhou polovinu Chance ligy začali Třebíčští skvěle, z Ústí se vrací se třemi body a čistým kontem

Reportáže
T ř e b í č - První zápas druhé poloviny naší druhé nejvyšší hokejové soutěže museli hokejisté Horácké Slavie Třebíč znovu cestovat za svým soupeřem daleko. Po Kadani a Havířovu se vydali do Ústí nad Labem, které letos dokázali potřetí porazit. Skvělý výkon podal opět brankář Lukáš Dostál, který pochytal všechny střely Slovanu a udržel čisté konto. Střelecky se prosadili Jan Süss už ve třetí minutě a tři minuty před třetí sirénou využil parádní nahrávky zpoza branky Šimon Szathmary, který tak stanovil konečné skóre utkání.
Sdílejte článek
 
31.kolo, středa 5.12.2018
UNL UNL
0:20:1, 0:0, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Süss (Vl. Brož, V. Čejka), 57. Szathmáry (Raška, Vodný). Rozhodčí: Vokřál, Veselý – Coubal, Kokrment. Vyloučení: 5:4, navíc Jánský (UNL) 10 minut OT. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 426. Střely na branku: 22:35. Průběh utkání: 0:2.
Sestavy
HC Slovan Ústí nad Labem: Stezka – M. Zdvořáček, M. Vágner, Jeřábek, Hes, Zukal, Mert, Weinhold – Gottfried, Krliš, Tůma – Davídek, Planý, T. Jandus – Jánský, J. Havel, D. Merta – Chrpa.
SK Horácká Slavia Třebíč: Dostál – V. Čejka, Furch, Vl. Brož, Nedbal, D. Mikyska, L. Vágner, Szathmary – M. Novák, Malec, Paták – Nedvídek, Mlynář, Kusko – Tadeáš Král, Vodný, Ferda – Raška, Havlát, Süss.

Komentář k zápasu

Do první třetiny vstoupil aktivněji celek hostí, který chtěl odčinit sérii čtyř proher v řadě. Po pár neproměněných šancích a nepovedeném brejku 2 na 1 se tato aktivita Třebíči vyplatila. Po rychlé přihrávce bývalého hráče Slovanu Vladimíra Brože, se k puku dostal Jan Süss, který proklouzl okolo ústeckého obránce a svým vymetením pravého horního růžku poslal Třebíč do vedení. Po úvodním gólu se hra mírně uklidnila. Oba dva celky se dostaly k pár pěkným akcím, gólově se však ani jeden z týmů prosadit nedokázal. Na konci třetiny promarnil Slovan gólovou šanci, když jeden z domácích útočníků netrefil prázdnou branku.

Druhá třetina byla velice vyrovnaná a hra se přelévala ze strany na stranu. Na obou týmech byla vidět spíše opatrnost a důraz na obranu. Díky pilné obraně jsme ve druhé třetině viděli tři neproměněné přesilovky. Dvě ze strany Třebíče a jednu ze stranu Slovanu. Ke konci třetiny šla tečovaná střela těsně nad horní tyč Dostálovy branky. To byla však poslední výraznější akce druhé periody a Třebíč tak udržela do třetí třetiny vedení.

V třetí třetině byl jasně vidět tlak domácích a chtíč vyrovnat. Mohli jsme však vidět na obou stranách velké chyby v rozehrávce. Na začátku třetiny tedy k žádným závažnějším akcím nedošlo. Slovan pak uzavřel Třebíč na dvě minuty v obranném pásmu. Ta však dokázala tlaku odolat a ubránila si vedení. Devět minut před koncem nabídl Radim Ferda Slovanu šanci na vyrovnání, když byl vyloučen za zdržování hry. Slovan však přesilovku nezvládl a Třebíč si stále držela vedení. Tři minuty před koncem se však po přihrávce zpoza branky dostal k puku Šimon Szathmary a poslal Třebíč do dvoubrankového vedení. To už Slovan během posledních pár minut utkání nedokázal zvrátit a Třebíč si tak z ústeckého ledu odváží tři body.





Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Největším pozitivem dnešního utkání jsou tři body a výkon gólmana, který udržel čisté konto. Ovšem způsob, jakým jsme se k vítězství dopracovali, neměl příliš společného s výkonem hodným první ligy. Snad to bylo i nervozitou a tím, že jsme před dnešním zápasem čtyřikrát nebodovali. Musíme se nad sebou zamyslet a náš výkon musí jít hodně, opravdu hodně rapidně nahoru.

Martin Štěpánek - HC Slovan Ústí nad Labem: Hodnotí se mi to samozřejmě těžko, prohra a opět doma. Nedali jsme branku a bez té se nemůže vyhrávat v žádném sportu. Bohužel máme hrozně moc zraněných hráčů, a to hodně ovlivňuje mužstvo. Myslím si, že jsme se zlepšovali, někam se to posouvalo, ale zranili se nám hráči na Kladně i dnes, takže je to hrozně těžké. Sestavu dáváme dohromady v den utkání, ti hráči nejsou ani pořádně sehraní, ani ty přesilovky si nemají šanci pořádně sehrát. Kluci se snažili a myslím si, že kdyby ta branka padla, tak by je to nabudilo a dodalo by nám to sebevědomí. Musíme se především v tréninku zaměřit na prosazení.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024