Menu +

Třebíčští si komplikují situaci, nestačili na Benátky nad Jizerou

Reportáže
T ř e b í č - Hokejisté Horácké Slavie Třebíč v domácím utkání s Benátkami nad Jizerou rozhodně netahali za delší konec provazu, jenže bez gólového efektu je i sebevětší herní převaha málo platná. Hosté navíc hráli ve velké pohodě, evidentně nebyli pod žádným velkým tlakem a do Třebíče to přijeli zkusit. A nachytali domácí hráče pořádně na hruškách. Ti byli v utkání aktivnější a ve třetí třetině šli za stavu 2:2 za vítězstvím, jenže právě otevřená hra se jim nevyplatila. Benátečtí z ojedinělého protiútoku dali gól na 3:2 z jejich pohledu a výhru pečetili v power-play.
Sdílejte článek
 
37.kolo, středa 19.12.2018
TRE TRE
2:41:0, 1:2, 0:2
BNJ BNJ
Statistiky
Branky a nahrávky: 13. Vodný (V. Čejka), 25. Süss (Nedvídek, Psota) – 24. Chrtek (Kolmann, Průžek), 27. Chrtek (Wiencek, Průžek), 57. Husa (Průžek, Klodner), 60. Husa (Špaček). Rozhodčí: Jechoutek, Valenta – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 4:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 826. Střely na branku: 46:32. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Vejmelka – Bilčík, Szathmáry, L. Vágner, Nedbal, V. Čejka, Vl. Brož, Furch – Vodný, Raška, P. Kratochvíl – Süss, Nedvídek, Psota – Malec, Tadeáš Král, Paták – Mlynář, M. Novák, Ferda.
HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík – Kunst, Kolmann, Žůrek, Niko, Husa, Poizl, Klodner – Průžek, Chrtek, Wiencek – D. Špaček, Najman, Rychlovský – Cikhart, Čech, Žemba – Šafařovský, Burda, Klapka.

Komentář k zápasu

Do zápasu vstupovala Třebíč s vědomím toho, že je favorit a že by měla souboj s Benátkami vcelku bez potíží zvládnout. Hned ve 2. minutě ujížděl sám na gólmana Ondřej Malec, svým bekhendem ale trefil jen tyčku.

Horácká Slavia hrála aktivně, svého soupeře nepříjemně napadala při rozehrávce a dostávala se do zajímavých střeleckých pozic. Těm však prozatím chyběla přesnost.

Po velkých šancích se paradoxně ujala taková nenápadná akce Michala Vodného ze 13. minuty. Šikovný třebíčský forward se prokličkoval do útočného pásma a rychlou schovanou střelou přes obránce dostal kotouč za brankáře Žajdlíka.

Třebíč mohla zvýšit v početní výhodě, kterou jsme v úvodní třetině viděli jen jednu. Borci v bílém však přesilovkovou pohodu nepotvrdili, Benátky se dokázali ubránit.

I Benátečtí chtěli ukázat, že umějí zahrozit a střelu husy z konce 23. minuty Vejmelka svoji lapačkou pouze vyrazil, neboť mu z ní vypadla. O pár vteřin později již bylo ale vyrovnáno. Od modré se prosadil Ondřej Chrtek, jež využil toho, že Vejmelka má zakrytý výhled a řeší před sebou nepřehlednou situaci.

Netrvalo ani minutu a Horácká Slavia si své vedení vzala zpět. Předčíslení vyřešil Nedvídek povedenou přihrávkou na Jana Susse, a ten poslal kotouč bekhendovou kličkou mezi betony brankáře.

Brankové dostihy pokračovaly. Ve 27. minutě využil nedůrazu třebíčských hráčů opět Ondřej Chrtek a nadvakrát dorazil kotouč za ležícího Vejmelky.

Další velkou šanci měl ve 29. minutě Vodný, když se dostal k odraženému kotouči před prázdnou bránou. Jeho pokus byl na poslední chvíli zablokován.

Třebíč pak dvakrát pykala za prohřešky. Nejprve příliš mnoho hráčů na ledě a poté přísně odpískaný faul kapitána Čejky. Horáckou Slavii čekaly perné chvíle, které ale přečkala. Vlna nevole se zvedla chvíli poté, kdy byl velice přísně potrestán za držení Raška a těsně před koncem třetiny ještě Vejmelka, ten podle sudích soupeře podrazil.

Všechny tyto situace Třebíč přečkala a mohlo se zdát, že výhoda, alespoň ta psychická, bude teď na jejich straně. Domácí si sice vytvářeli tlak a šance, ale byl to zmar, branku se stále dát nepodařilo.

Tak, více méně z čista jasna, udeřili hosté. V 57. minutě překonal Vejmelku střelou na vzdálenější tyč Jakub Husa a rázem musela Třebíč myslet na to, jak vyrovnat, místo toho, jak strhnout vedení na svoji stranu. V závěru zápasu to domácí zkusili i v šesti, ale znovu to byl Jakub Husa, jehož kotouč se dostal do prázdné třebíčské branky a definitivně tak rozhodl o výhře Benátek nad Jizerou.

Třebíč, která bojuje o play off si tak výrazně komplikuje cestu mezi prvních osm týmů, když nedokázala přehrát tým, který venku letos bodoval naplno teprve podruhé v sezoně!

Tiskovka po utkání Třebíč - Benátky n/J 2:4



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - Třebíč: Na soupeře jsme se chystali. Dobrým pohybem a napadáním jsme chtěli určovat tempo hry. Bohužel to, co jsme chystali, jsme nechali v kabině. Možná první třetinu jsme byli lepší, ale postupně jsme ztráceli půdu pod nohama. V závěru jsme pak udělali individuální chybu a soupeř tak dnes asi zaslouženě bere tři body.

Jiří Kudrna - Benátky nad Jizerou: Přivezli jsme do Třebíče 13 juniorů, víme jak je Třebíč doma silná a o to víc si toho vítězství ceníme. Byl to týmový výkon. Jsem rád, že jsme navázali na výkon proti Ústí. Dnes odjíždíme velice spokojeni a celý tým v čele s brankářem zaslouží pochvalu.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024