Menu +

Parádní představení v posledním domácím utkání roku! Hrdinou zápasu Dominik Svoboda

Reportáže
T ř e b í č - V posledním domácím zápase roku 2018 přivítali hokejisté Horácké Slavie pražskou jmenovkyni. Třebíčským jakoby ztěžkly nohy a v první třetině byli horším celkem a hosté zaslouženě vedli 1:0. Nicméně na vedoucí branku hostů odpověděli brankou Šimona Szathmaryho z přesilové hry, a do kabin se tak šlo za stavu 1:1. Krátce po začátku druhé třetiny poslal domácí tým do vedení Lukáš Nedvídek a toto vedení vydrželo až do 55. minuty, kdy srovnal hostující Vlček. Třebíčští hlavně ve druhé třetině museli hrát na hranici obětavosti a sebeobětování a ubránili i přesilovku 5 na 3. Zápas nerozhodlo ani pětiminutové prodloužení, a tak se šlo do nájezdů. Pět sérií dovednostní discipliny zvládly lépe Bílé hvězdy, jejichž hrdinou se stal brankář Dominik Svoboda, který parádně odchytal celý zápas včetně již zmíněných samostatných nájezdů.
Sdílejte článek
 
39.kolo, čtvrtek 27.12.2018
TRE TRE
3:2sn1:1, 1:0, 0:1 - 0:0
SLA SLA
Statistiky
Branky a nahrávky: 15. Szathmáry (Raška, Kusko), 22. Nedvídek (Kusko, Psota), rozhodující samostatný nájezd Kusko – 11. Heldák (Furch, J. Novák), 55. Vlček (J. Drtina, J. Doležal). Rozhodčí: Souček, Grech – Měkýš, Otáhal. Vyloučení: 10:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1783. Střely na branku: 33:38. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Do. Svoboda – Szathmáry, Vl. Brož, Nedbal, L. Vágner, Bilčík, V. Čejka, Furch – P. Kratochvíl, Raška, Vodný – Psota, Nedvídek, Kusko – Paták, Tadeáš Král, Malec – M. Novák, Mlynář, Süss.
HC Slavia Praha: Honzík – J. Novák, Duda, Saňa, J. Drtina, Štibingr, Valík, Steinocher – M. Ondráček, Šagát, L. Krejčík – Šmerha, Kubica, J. Doležal – Matějka, Vlček, Brož – Furch, Kohút, Heldák.

Komentář k zápasu

Úvodní vhazování utkání vyhráli hosté, ale do výraznější šance se nedostali. Ondráčkovu střelu z úhlu si Svoboda pohlídal. Nedbalova bomba od modré čáry skončila ve výstroji brankáře Honzíka. Patákovu svižnou střelu vyrazil brankář sešívaných jen před sebe, kde se nacházel Tomáš Mlynář, který však kotouč do sítě nedostal. Psota přenechal puk Petru Kratochvílovi, který svou střelou protáhl Davida Honzíka. Bílé hvězdy byly potrestány dvěma minutami za příliš mnoho hráčů na ledě. Šagátovu střelu zlikvidoval Svoboda svými betony. Horácká Slavia se sice přesilové hře soupeře ubránila, ale krátce poté inkasovala. Jan Novák adresoval přihrávku Aleši Furchovi, který ještě přihrál do lepší pozice Denisi Heldákovi, jenž poslal černou pryž za přesouvajícího se Svobodu. Špatným střídáním se provinili také hosté. Třebíči se tak naskytla příležitost ke srovnání. Bílé hvězdy nezaváhaly a svou početní výhodu zužitkovaly. Adam Raška nabil Šimonu Szathmárymu, který svou nekompromisní ranou z kruhu propálil vše, co mu v tu chvíli stálo v cestě. Pražané byli ve druhé polovině první třetiny na trestné lavici jako doma. Steinocher si šel odpykat dvouminutový trest za podrážení. Sešívaní však toto oslabení zvládli. Raškovu nebezpečnou ránu likvidoval Honzík vyrážečkou.

Horácká Slavia udeřila hned v úvodu druhé periody. Silvester Kusko vybojoval kotouč v rohu útočného pásma a poslal přesný pas před branku na Lukáše Nedvídka, který přehodil Honzíkovu vyrážečku a upravil stav utkání na 2:1. Brož obdržel parádní přihrávku a ocitl se sám před Svobodou. Třebíčský brankář však předvedl skvělý zákrok lapačkou, za který si vysloužil hlasité poděkování publika. S Dudovou ranou neměl Svoboda sebemenší problémy. Za hákování byl vyloučen Matěj Novák. Obrana Horácké Slavia však odvedla skvělou práci a oslabení s přehledem zvládla. Čejkova dělovka narazila na připravený beton Davida Honzíka. Michal Furch zamířil na trestnou lavici za držení. Horácká Slavia se musela bránit ve třech. Silvester Kusko totiž obdržel dvě minuty za nedovolené bránění. Třebíčská trojice srdnatě bojovala a díky obdivuhodné obětavosti se také ubránila.

Sešívaní si část přesilové hry přenesli do třetí třetiny, ale prosadit se nedokázali. Nedbalův střelecký pokus našel Honzík ve své náruči. Kubicovu střelu vykopl Svoboda pravým betonem. Psotovu nebezpečnou ránu musel Honzík likvidovat maskou. Pražané se hnali za vyrovnávací brankou, ale žádný z hráčů si na skvěle chytajícího Svobodu nepřišel. Lukáš Nedvídek předvedl svůj hokejový um, když se elegantně zbavil několika dotírajících protihráčů a dostal kotouč do sítě. Při svém průniku však fauloval. Branka tedy nebyla uznána a Nedvídek obdržel dvouminutový trest. Bílé hvězdy byly nebezpečné i v oslabení a několikrát ohrozily branku pražské Slavie. Za úmyslné posunutí branky si šel odpykat dvouminutový trest Václav Čejka. Bílé hvězdy se semkly a své oslabení ubránily. Sešívaní však nakonec vyrovnali. Svoboda vyrazil Drtinovu střelu jen před sebe, kde byl připravený Filip Vlček, který uklidil kotouč do sítě. Michal Vodný adresoval přihrávku Adamu Raškovi, který však se svou střelou neuspěl. Na druhé straně se skvělým zákrokem blýskl Dominik Svoboda.

Utkání dospělo až do samostatných nájezdů, ve kterých si vítěznou branku připsal Silvester Kusko. Skvělé zákroky navíc předvedl Dominik Svoboda. Třebíč tedy díky těmto hrdinům získala bonusový bod navíc.

Autor: Viktor Pavlovec



Tiskovka po zápase Třebíč - Slavia Praha 3:2sn



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme dnes větší část utkání tahali za kratší konec. Naši hráči to nahrazovali obětavostí a bojovností. Fanoušci nás podporovali a hnali naše kluky za vítězstvím. Ve druhé třetině jsme se dostali zbytečnými fauly pod tlak. Ve třetí třetině jsme se zvedli a srovnali jsme hru. Bod, který jsme po základní hrací době získali, byl zasloužený a v nájezdech už to byla loterie. Dominik Svoboda dnes ukázal svou parádní formu, bez které bychom dnes asi po bodech sahali marně. Pavel Jekel dnes nemohl nastoupit, protože má zranění ve spodní části těla. Doufám, že se nám do několika dnů vrátí a bude moci trénovat. Dominik Svoboda na svoji příležitost čekal, připravil se a předvedl parádní výkon. Na Dominiku Svobodovi nebyla patrná žádná nervozita, odchytal parádní utkání a splatil nám naši důvěru.

Jan Srdínko - HC Slavia Praha: Dnešní utkání jsme měli vyhrát. Vytvořili jsme si dostatek střeleckých příležitostí, ale na každou branku se hodně nadřeme. Je to naše velká slabina. Ukázkovým příkladem je druhá třetina, ve které jsme soupeře jasně přestříleli, ale prohráli jsme ji 0:1. Hráčům se nedá nic vyčíst. Měli jsme dobrý pohyb, spoustu střel, ale chyběl nám klid při zakončení. Měli jsme několik velkých šancí, při kterých stačilo jen trefit branku, ale dnes nám nepřálo štěstí.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024