Menu +

Třebíčští přehráli Přerov, v prodloužení rozhodl Šimon Szathmary

Reportáže
T ř e b í č - Hokejisté Horácké Slavie přivítali na svém ledě Přerov, který byl v tabulce na pátém místě a který měl na Horáckou Slavii náskok jedenácti bodů. Přesto byli domácí soupeři více než vyrovnaným soupeřem. Jenže se ne a ne trefit. Dvě třetiny tak diváci viděli sice rušný hokej, jenže bez brankového efektu. Na začátku třetí třetiny šli hosté po dvaceti sekundách hry do vedení gólem Navrátila. Domácí ale nesložili zbraně a Lukášem Nedvídkem využili přesilovou hru pěti proti třem v šestapadesáté minutě. Zajímavostí je, že do té doby neměl Přerov ani jednoho vyloučeného, jenže pak udělali jeho hráči dva fauly v jednom střídání, oba na Lukáše Nedvídka a ten je za to i potrestal. Další branka už v základní hrací době nepadla, a tak šlo utkání do prodloužení. V něm prokázal skvělou mušku třebíčský Šimon Szathmary a rozhodl o zisku druhého bodu pro Třebíč.
Sdílejte článek
 
55.kolo, středa 13.2.2019
TRE TRE
2:1p0:0, 0:0, 1:1 - 1:0
PRE PRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 56. Nedvídek (Szathmáry, Psota), 63. Szathmáry (Vodný) – 41. Navrátil (Pšurný, R. Černý). Rozhodčí: Přikryl, Koziol – Lukš, Gančarčík. Vyloučení: 2:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 896. Střely na branku: 29:36. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Do. Svoboda – Szathmáry, Vl. Brož, Nedbal, Forman, Bilčík, D. Mikyska, V. Čejka – Havlát, Nedvídek, Süss – T. Havránek, Psota, Vodný – P. Kratochvíl, Tadeáš Král, Malec – Ferda, Mlynář, J. Čejka.
HC ZUBR Přerov: Klimeš – M. Novotný, R. Černý, Pala, Zbořil, Malina, Weinhold – T. Doležal, Pšurný, Navrátil – Sikora, T. Sýkora, Davídek – Goiš, Hejcman, Š. Kratochvíl – M. Kratochvíl, Moučka, Tomi.

Komentář k zápasu

V rámci 55. kola přijel Přerov do Třebíče bojovat o body, domácí mají již jen teoretickou šanci na postup do play-off, naopak Zubři jsou na velice pěkném 5. místě a mají dobře nakročeno k vyřazovacím bojům. Do branky se postavil po delší době zase Dominik Svoboda, na druhé straně kryl tři tyče Lukáš Klimeš, tedy brankář, co zná prostředí v Třebíčí.

Začátek zápasu byl docela opatrný a hra dostávala tempo až postupem času, Zubři hrozili především po střelách od modré, ale pokaždé si puk našel Svoboda, nebo kotouč skončil jen vedle branky. Velký závar byl ke konci třetiny před domácí brankou, kdy Malina nahodil puk od modré a ten se po odrazech pohyboval kolem brankoviště. Nicméně nikdo z útočníku jej nedokázal doklepnout do branky a Svoboda se na brankové čáře roztáhl a zabránil celé situaci. Třebíčští odpověděli po přečíslení, kdy Forman již nahrávat nemohl, takže zkoušel střelu, jenže v dobrém světle se ukázal i Klimeš. Ten jeho pokus zlikvidoval a podržel svůj celek. V první třetině jsme neviděli ani jednu branku a ani jedno vyloučení.

Druhá perioda začala opět velmi opatrně, dočkali jsme se alespoň prvního vyloučení a Přerov si zahrál první přesilovku. V té se však k moc šancím nedostal a domácí tohle přečkali bez větší obtížích. Třebíčští se velice těžce dostávali vůbec do šancí, za to Zubři si ke konci třetiny vytvořili pár možností ke skórování. Ihned po buly skončila rána před kruhy až na tyčce a Svoboda měl velké štěstí, poté nabral rychlost Doležal a po průniku do třetiny pálil tvrdě od levého mantinelu. Poslední minuta byla v režii Zubrů a Třebíč i přispěním štěstí udržela stav bez branek, kotouč poskakoval kolem brankoviště a těsně před brankovou čárou. Svoboda však betonem puk zkrotil a do kabin se tedy šlo za stavu 0:0.

Do třetí periody nastoupili velice dobře hosté, jelikož po kombinaci po mantinelu, se puk ocitl za brankou u Romana Pšurného, který jej poslal před brankoviště na volného JAKUBA NAVRÁTILA, ten již pohotově zakončil a bylo to 0:1. Třebíč se snažila, ale dostávala se obtížně do tlaku a šancí, přeci jen se před brankou uvolnil Karel Nedbal, ale jeho pokus z první trefil jen připraveného Klimeše. Domácí pak zvládli oslabení a přežili i velikou šancí Zubrů, útočník hostů se hnal sám na Svobodu, ten však vytasil svůj beton a zachránil svůj celek. V 54. minutě dostali sešívání přesilovku pět na tři a tu se jim povedlo využít pět sekund před koncem této výhody. Střela Szathmáryho se odrazila na pravou stranu před brankoviště, kde stál LUKÁŠ NEDVÍDEK a poslal touš do sítě. Ke konci ještě nadělalo nahození ze středního pásma problém Svobodovi, jemuž kotouč vypadl, ale naštěstí pro něj zapracoval na poslední chvíli domácí obránce a zabránil vstřelené brance.

Šlo se nakonec až do prodloužení, kde ze začátku byli aktivnější hosté a Dominik Svoboda musel vychytat další průnik hráče Přerova, což se mu povedlo na výbornou. V 63. minutě zklidnil hru Vodný, ten nejprve vyjel s kotoučem z pásma ven a založil až pak novou útočnou akci. Po usazení v pásmu našel ten samý hráč ŠIMONA SZATHMÁRYHO, který napřáhl mezi modrou čárou a kruhy. Jeho příklep skončil v síti Klimeše a domácí se mohli radovat, připsali si tedy dvoubodové vítězství 2:1 po prodloužení.



Tiskovka po utkání Třebíč - Přerov 2:1pp

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024