Menu +

Třebíč v prvním přípraváku přehrála Havlíčkův Brod 6:5 po nájezdech

Reportáže
T ř e b í č - Horácká Slavia Třebíč odstartovala dnešním dnem sérii přípravných utkání. Síly měřila s druholigovým celkem z Havlíčkova Brodu, a bylo se na co koukat. Atmosféra byla na ledě pěkně vyostřená, nechyběly ani malé potyčky. Omlazený kádr Třebíče si připsal vítězství 6:5 po nájezdech i bez velkých opor týmu a už vyhlíží čtvrteční duel s Přerovem.
Sdílejte článek
 
přát., úterý 6.8.2019
TRE TRE
6:5sn1:0, 1:2, 3:3
HBR HBR
Statistiky
Branky a nahrávky: 18. Ferda (Padrnos, Szathmary), 23. Malec (Král), 47. Matiaško (Václavek), 51. Jirásek (Forman), 54. Padrnos (Paták, Král), rozhodující samostatný nájezd Podlaha – 27. Přidal (Pospíchal, Mikeš), 37. Plachý (Kulhánek, Vala), 54. Voříšek (Kuchta), 57. Vala (Plachý, Juráň), 60. Třetina (Semerád, Voříšek). Vyloučení: 7:5. Využití: 2:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 343. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 5:2, 5:5.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Padrnos, Szathmary, Forman, Furch, Jenáček, Hort – Malec, Král, Paták, Michálek, Čejka J., Ferda, Jirásek, Patyk, Rohlík, Václavek, Matiaško, Podlaha.
BK Havlíčkův Brod: Holík (45. Maláč) – Pospíchal, Semrád, Kulhánek, Vala, Kliment, Čermák, Krejčí – Mikeš, Třetina, Přidal, Plachý, Matušík, Juráň, Kuchta, Ludvík, Voříšek, Rypar, Cachnín, Holenda.

Komentář k zápasu

Havlíčkův Brod se ihned po vhazování dostal do útočného pásma a několikrát prověřil pozornost Pavla Jekela, který v této zkoušce obstál na výbornou. Voříšek obdržel parádní pas a ujížděl sám na třebíčského brankáře. Ten však jeho zakončení vytěsnil mimo tři tyče. Rána Lukáše Horta od modré čáry skončila v Holíkově náruči. Bílé hvězdy sevřely svého soupeře v obraném pásmu a vytvořily si několik slibných šancí. Hra ale byla nakonec přerušena pro postavení útočícího hráče v brankovišti. V jedenácté minutě utkání se poprvé vylučovalo. Tadeáš Král obdržel dvouminutový trest za podražení. Nebezpečný pokus Mikeše Jekel fantastickým zákrokem zlikvidoval. Paták se dostal do skvělé palebné pozice a moc nechybělo k první třebíčské brance. Navíc této akci předcházel faul a Třebíč si tak zahrála přesilovou hru. A zvládla ji bravurně. Ránu Padrnose vyrazil Holík jen do svého brankoviště, kde byl připravený Radim Ferda, který pohotově uklidil kotouč do branky. Domácí nepolevovali a brankář Havlíčkova Brodu měl plné ruce práce, aby podruhé neinkasoval.

Horácká Slavia vlétla do druhé třetiny jako velká voda a hned z první akce mohla slavit. Lukáš Paták nahodil kotouč od modré čáry a Holík jej vyrazil k nehlídanému Tadeáši Královi, který však náskok Třebíče nenavýšil. Od obou hokejistů domácího celku to však byla velmi pohledná akce. Vala zamířil na trestnou lavici za krosček. Horácká Slavia potvrdila svoji dominanci v přesilových hrách. Ránu Tadeáše Krále tečoval Ondřej Malec a domácí už vedli o dvě branky. Vylučovalo se také na druhé straně. Za hákování zamířil na trestnou lavici Lukáš Paták. Hosté už ve druhé početní výhodě nezaváhali a přetavili ji v branku. Patrik Přidal svou holí změnil směr Pospíchalovy rány a kotouč se zastavil až v síti. Horácká Slavia se nastěhovala do útočného pásma a zasypala soupeře několika střelami. Brankář Havlíčkova Brodu ale všechny nebezpečné situace zvládl. Filip Jirásek svojí tvrdou ranou orazítkoval spojnici tyčí. Za vysokou hůl si šel dvouminutový trest odpykat Michal Furch. Devět sekund před koncem přesilové hry se hosté prosadili. Kotouč se po několika odrazech v třebíčském brankovišti dostal k Tomáši Plachému, který černý nesmysl poslal za záda Pavla Jekela. V závěru druhého dějství byl za faul loktem potrestán Josef Podlaha.

Úvodní vhazování třetí třetiny získali hosté. Malcovu tvrdou ránu vyrazil Holík do svého brankoviště, kam se okamžitě sjelo několik třebíčských hokejistů. Nikdo však nedokázal dostat puk za Holíkova záda. Holík se při zákroku zranil a musel ho nahradit Filip Maláč. Ten musel hned po svém nástupu do branky čelit střele Lukáše Patáka a následné dorážce Ondřeje Malce. Za napadení byl odeslán na trestnou lavici Filip Kulhánek. Bílé hvězdy si své vedení vzaly zpět. Michal Matiaško svou přesnou ranou rozvlnil hostující síť a rozradostněl tak třebíčské publikum. Miroslav Rohlík byl rozhodčími vyloučen za vysokou hůl. Bílé hvězdy zvládly oslabení na výbornou a navíc se po jeho skončení prosadil svižnou ranou pod víko Maláčovy branky Filip Jirásek. Na Jiráska zanedlouho navázal Martin Padrnos, který upravil na 5:2. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat. Luboš Voříšek z levého kruhu propálil Pavla Jekela a bylo sníženo. Poté se David Vala společně s Tomášem Plachým dostali do přečíslení a první jmenovaný poslal kotouč za přesouvajícího se Jekela. Hosté dokonce dokázali při hře bez brankáře zásluhou přesné trefy Miroslava Třetiny srovnat stav utkání.

V následujících nájezdech si vítěznou trefu připsal Josef Podlaha, který tak rozhodl o vítězství Horácké Slavie 6:5.

Autor: Viktor Pavlovec



Martin Sobotka po vítězství na Havl. Brodem 6:5sn



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka – SK Horácká Slavia Třebíč: Oba soupeři dnes dvakrát využili přesilovky, takže v této herní variantě to bylo 2:2. Šest minut před koncem jsme vedli 5:2, ale o toto vedení jsme trestuhodně přišli. Tyto chyby ale přikládám určité nesehranosti. Někteří kluci spolu hráli úplně poprvé, navíc jsme se v tréninku ještě moc nevěnovali hře v obranném pásmu. Z mého pohledu šlo o klasický první přípravný zápas se spoustou chyb. Zápas nám zase ukázal další obrázek o hráčích, které tu máme. Termín ke zúžení kádru jsme si zatím nedali, přijít to může po druhém přípravném utkání v pátek, možná i dřív, možná později. S vedením klubu jsme domluveni, že by nám mělo zůstat dvacet pět hráčů – patnáct útočníků, osm obránců a dva gólmani. Stále ještě čekáme na nějaké hráče, takže složení týmu ještě vůbec není definitivní. Ve čtvrtek proti Přerovu by už měli hrát ti, kdo dnes dostali volno, kromě Lukáše Nedvídka, který je zraněný, ale už s námi trénuje. Dnes jsme potřebovali vidět hlavně mladší a nové hráče, proto ti zkušenější dostali volno.

Richard Cachnín – BK Havlíčkův Brod: Bylo to první přípravně utkání, kdy jsme po loňské sezoně obměnili kádr. Nastoupili jsme skoro kompletní, chyběl akorát Kuba Kadlec, který má ještě pracovní povinnosti. Utkání nám ukázalo, že jsme dokázali čelit soupeři z první ligy. Nepoložili jsme se ani za stavu 2:5. Šest minut před koncem jsme prohrávali o tři góly a dokázali jsme vyrovnat. Do soutěže je ale ještě dost času na to, abychom se v určitých herních činnostech zlepšovali. Věříme, že mužstvo bude mít sílu. Děkujeme také fanouškům, kteří na první přípravný zápas přijeli v hojném počtu a vytvořili skvělou diváckou kulisu pro naše hráče.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024