Menu +

Vysočinské derby dopadlo lépe pro Duklu, která za stavu 2:4 veze tři body

Reportáže
T ř e b í č - I přes úvodní vedení domácí Třebíče 1:0 po první třetině se jihlavská Dukla nenechala zastrašit. Druhá dvacetiminutovka nám přinesla gólovou kanonádu. Náhle byl stav utkání vyrovnaný 1:1, po chvíli už hosté vedli, a aby toho nebylo málo, tak rovnou o dvě branky. Po druhé třetině nám časomíra hlásila stav utkání 1:3. Přišla poslední část základní hrací doby. Domácí se snažili, ale dvougólový rozdíl přetrvával i nadále, pouze se změnou branky navíc na každé straně. Utkání tak končí vítězstvím Dukly 4:2 a hosté si berou tři body do své kapsy.
Sdílejte článek
 
15.kolo, sobota 19.10.2019
TRE TRE
2:41:0, 0:3, 1:1
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 9. Šťovíček (Michálek, Bittner), 42. Nedvídek (Vodný) – 23. J. Holý (Poletín), 25. Fronk (Anděl, Poletín), 35. Skořepa (Čachotský, Půža), 50. Anděl (Fronk, Poletín). Rozhodčí: Barek, Pilný – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 2:1. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 3765. Střely na branku: 39:28. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:4.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Jenáček, Nedbal, Forman, Furch, V. Čejka, Hort – Bittner, Šťovíček, Michálek – Vodný, Nedvídek, Havlát – T. Havránek, Tadeáš Král, P. Kratochvíl – Paták, Václavek, Ferda.
HC Dukla Jihlava: Jan Brož – Mareš, Staněk, Půža, J. Holý, D. Kolář, Piegl, Vála – Čachotský, Skořepa, Pekr – Anděl, Poletín, Fronk – T. Harkabus, D. Čermák, Jiránek – Davídek, Lichanec.

Komentář k zápasu

Úvodní vhazování utkání získali hokejisté Dukly. Přes skvěle zformovanou obranu se však nedokázali probít do útočného pásma. Lukáš Anděl obdržel parádní pas a řítil se sám na brankáře Jekela, který si však mezírku mezi svými betony pohlídal, a zabránil tak jihlavskému útočníkovy ve skórování. Třebíčský maskovaný hrdina pokračoval ve skvělých výkonech a zneškodnil i velkou šanci, kterou měl na své hokejce Matěj Vála. Martin Šťovíček si našel výbornou střeleckou pozici v mezikruží a po vybídnutí od svého spoluhráče tvrdě pálil bez přípravy. Brož byl ale včas na správném místě. Domácí pokračovali v napadání a dostali se do přečíslení a po několika slibných příležitostech neměli k první brance zápasu daleko. Čermákovu ránu z levého kruhu Jekel vytěsnil mimo tři tyče. V deváté minutě zápasu domácí poprvé udeřili. David Michálek vyhrál bruslařský souboj s jihlavským obráncem a jeho zakončení Brožovi propadlo výstrojí. U pomalu se posouvajícího kotouče byl nejdříve Martin Šťovíček, který jej posunul do odkryté klece hostů. Bílé hvězdy vstřelená branka nabudila k ještě aktivnějšímu napadání, z čehož vypramenily další nebezpečné šance, které musel Brož jednu po druhé likvidovat. Horácká Slavia držela otěže zápasu pevně ve svých rukou. Dukla navíc ve druhé desetiminutovce základní hrací doby marně hledala cestu do útočného pásma, kterou hlídal dobře rozestavený třebíčský obranný val.

Neuplynuly ani dvě minuty z druhé periody a rozhodčí poprvé v zápase vylučovali. Lukáš Forman obdržel dvouminutový trest za podrážení. A hosté nabídnutou přesilovku využili. Jan Holý propálil vše, co mu stálo v cestě včetně brankáře Jekela, který měl navíc velmi omezený výhled. Zanedlouho Dukla kompletně otočila vývoj utkání. Jiří Fronk se štěstím dostal kotouč za Jekelova záda a obrat byl dokonán. Lukáš Paták mohl odpovědět, ale jeho střelecký pokus mířil jen do hrudi připraveného Brože. Harkabusovu šanci zastavila hbitá lapačka maskovaného muže v třebíčské brance. Bílé hvězdy měly vyrovnání na dosah ruky, ale akci Horácké Slavie na poslední chvíli zastavil nedovoleným zákrokem Daniel Kolář, jehož prohřešek nezůstal bez trestu. Bílé hvězdy ale nabídnutou příležitost v branku nepřetavily. Dukla mohla své vedení navýšit, ale Jekel fantastickým zákrokem podržel svůj tým. Další příležitost Jihlavy už však brankou skončila. Josef Skořepa tváří v tvář brankáři Třebíče s velkou dávkou štěstí uspěl a zvýšil na 3:1. Bílé hvězdy ještě ke konci třetiny v dlouhém časovém intervalu dobývaly branku soupeře, ale ani jedna z akcí vytoužený kontaktní gól nepřinesla.

Horácká Slavia se v úvodu posledního dějství základní hrací doby nastěhovala do obraného pásma svého rivala a usilovala o snížení. To obstaral úchvatnou trefou z levého kruhu třebíčský kanonýr Lukáš Nedvídek. Bílých hvězd byl rázem plný led a odtavit je od puku byl téměř nadlidský úkol. Brož měl plné ruce a nohy práce, aby svému týmu udržel těsné jednobrankové vedení. Andělovu šanci Jekel bez větších problému chytil. Nedbalův střelecký pokus se ještě těsně před Brožem snažil tečovat Lukáš Nedvídek, ale brankář hostů nelehkou situaci s přehledem zvládl. Poslední slovo měli opět hosté, kteří v padesáté minutě dostali kotouč do sítě. Lukáš Anděl svoji šanci neprováhal a z levého kruhu mířil přesně. I přes velký počet šancí ze strany Horácké Slavie už k žádné korekci skóre nedošlo a Dukla si z třebíčského ledu odvezla tři body.

Autor: Viktor Pavlovec



Tiskovka po utkání Třebíč - Jihlava 2:4



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme nezachytli začátek první a druhé třetiny, a to se nám ve druhé třetině vymstilo, protože jsme v ní třikrát inkasovali. Chtěli jsme být aktivní, chtěli jsme si vytvářet tlak... Možná to bude znít nepatřičně, když jsme prohráli, ale já musím náš tým pochválit. Kluci se vydali, dřeli, plnili naše pokyny a jak říkal kolega, dostali jsme lekci z produktivity. To dnes rozhodlo, jinak si myslím, že šance byly na obou stranách zhruba stejné. Jsem rád, že jsme ani za stavu 2:4 zápas nevypustili, pořád jsme chtěli dát kontaktní gól, za čímž nás hnali skvělí fanoušci, kterým patří velký dík. Zápas jsme dohrávali od třetí třetiny jen na pět beků, uvidíme, jak na tom Venca Čejka bude. Budeme s tím muset do pondělního zápasu s Motorem něco udělat.

Petr Vlk – HC Dukla Jihlava: Do utkání jsme vstoupili dobře, paradoxně jsme ale po jedné z mála našich chyb dostali branku a domácí šli do vedení. Myslím si, že od druhé třetiny jsme šli zaslouženě za vítězstvím. Domácí sice trošku nastartovala druhá branka, poté jsme měli trošku závary v našem obranném pásmu, ale kluci to i přes některé nasekané chyby zvládli. Myslím si, že zápas jsme zaslouženě dovedli do vítězného konce. Hodně důležitá byla naše třetí branka, po které jsme se zklidnili. Přesto, že jsme ve druhé třetině měli méně střel než domácí, tak jsme byli produktivnější, a to dnešní zápas rozhodlo. A samozřejmě pak ta čtvrtá branka. Třebíčští vždycky po vstřelené brance ožijí, je jich pak plný led a jejich šikovní, mobilní beci nám vraceli puky zpátky, s čímž jsme měli trošku problémy. Odvolané fauly si myslím, že i k takhle vypjatému zápasu patří. Peter Líchanec pokud viděl, že to faul nebyl, no tak ho odvolal.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024