Menu +

PARÁDA! Třebíč přetlačila Havířov a získala další důležité tři body

Reportáže
T ř e b í č - Bílé hvězdy přivítaly v sobotním utkání havířovský AZ. Třebíčští hokejisté chtěli navázat na vítězství ve Frýdku-Místku, což se jim podařilo. Před velmi slušnou diváckou kulisou dokázali svěřenci trenérů Martina Sobotky a Jaroslava Barvíře zvítězit nad svým soupeřem 4:3. Branky vstřelili Michal Kunc, Martin Šťovíček, Ladislav Bittner a Michal Vodný.
Sdílejte článek
 
22.kolo, sobota 16.11.2019
TRE TRE
4:31:0, 0:1, 3:2
HAV HAV
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Kunc (Havlát, Hlaváč), 47. Šťovíček (Forman), 50. Bittner (Forman, Nedbal), 52. Vodný (Havránek, Kratochvíl) – 21. Toman (Chroboček), 51. L. Bednář (R. Veselý), 59. L. Bednář (Rašner). Rozhodčí: Hucl, Ondráček – Štofa, Tvrdík. Vyloučení: 6:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1563. Střely na branku: 26:37. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2, 4:2, 4:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Nedbal, Hlaváč, Szathmáry, Forman, Furch, Kowalczyk, Hort – Šťovíček, Bittner, Michálek – T. Havránek, Nedvídek, Vodný – P. Kratochvíl, Tadeáš Král, Malec – Ferda, Kunc, Havlát.
AZ RESIDOMO Havířov: Stezka – Chroboček, Matai, Rašner, Mrowiec, Malina, Kachyňa, L. Rutar – Kotala, Seman, Toman – O. Procházka, R. Veselý, Bednář – Maruna, Starý, Fridrich – Danielčák, Žiak, Dvořák.

Komentář k zápasu

Úvodní vhazování zápasu získali hosté, kteří se sice dostali do útočné třetiny, ale dobře zformovaná třebíčská obrana je do větší šance nepustila. Pak přišly na řadu dvě obrovské příležitosti domácího celku. Nejprve havířovským obráncům prchl Michal Vodný, jehož pokus ale mířil mimo tři tyče. Následně Šimon Szathmary svižnou ranou z mezikruží protáhl Stezku. Horácká Slavia byla za svou aktivitu po zásluze odměněna. Robert Havlát našel připraveného Michala Kunce, jehož rána propadla brankáři Stezkovi výstrojí až za brankovou čáru. Bílé hvězdy nepolevovaly v tlaku. Martin Šťovíček se snažil propasírovat kotouč za havířovského strážce svatyně, ale po několika soubojích před Stezkou se branková konstrukce ocitla mimo předepsanou pozici a došlo k přerušení hry. Bílé hvězdy pokračovaly v aktivní hře a vybojovaly si faul soupeře. Horácká Slavia své vedení nenavýšila a navíc došlo k potrestání třebíčské střídačky za příliš mnoho hráčů na ledě. Hokejisté Horácké Slavie srdnatě bojovali a i díky několika skvělým zákrokům Pavla Jekela se ubránili. Martin Šťovíček usměrňoval střílenou přihrávku mezi tři tyče, ale Stezkův beton byl na svém místě.

Už po třinácti vteřinách druhé periody přišlo vyrovnání. Radim Toman se v útočném pásmu dostal ke kotouči a z pravého kruhu mířil přesně do horního rohu. Horácká Slavia mohla získat své jednobrankové vedení zpět. Za vysokou hůl si šel odpykat dvouminutový trest Lubomír Malina. Třebíčští hokejisté si však výraznější příležitost nevytvořili a početní výhoda tak zůstala nevyužita. A vylučovalo se i z domácích řad. Za tentýž faul byl potrestán Radim Ferda. Pavel Jekel ukazoval, že dnes chytá opravdu ve výtečné formě a veškeré nebezpečné střely Havířova zlikvidoval. Lubomír Malina se na ledě moc dlouho neohřál a po chvíli se znovu vrátil na trestnou lavici. Tentokráte se jeho prohřeškem stalo napadení. Ve druhé polovině přesilové hry Třebíč obléhala branku soupeře, ale i přes velký počet střel se neprosadila. Stezka se snažil zabránit samostatnému úniku Tadeáše Krále a vystartoval proti kotouči. Jeho rozehrávka ale byla velmi nepřesná a jen díky velké porci štěstí si Horácká Slavia nevzala vedení zpět. Bílé hvězdy se provinily proti pravidlům a na tahu tak byl Havířov. Pavel Jekel ale dnes působil velmi jistým dojmem a hosté v početní výhodě marně hledali recept, jak překonat třebíčského maskovaného hrdinu. Kratochvílova střela z otočky minula svůj cíl. Bittner prchl havířovské obraně, ale tváří v tvář Stezkovi neuspěl.

Hned v úvodu závěrečné třetiny základní hrací doby se do velké příležitosti propracoval Radim Toman, který se ovšem z mezikruží netrefil přesně. Jan Maruna posílal pas do předbrankového prostoru, kde hlídkoval připravený Jan Starý, který ale mířil jen do zadního mantinelu. Pak přišly dva fauly z třebíčské strany v krátkém sledu a hosté hráli šestatřicet sekund přesilovou hru pět na tři. Obětavé pády třebíčské bránící trojice podpořené výbornými zásahy Pavla Jekela znemožnily hostům posun ve skóre. Bílé hvězdy po ubráněném oslabení úřadovaly. Martin Šťovíček po průniku do útočného pásma adresoval kotouč Lukáši Formanovi, který pak černý nesmysl vrátil třebíčskému lídrovi statistik. Ten zakončil tuto oku lahodící akci parádní ranou, která rozburácela celý stadion. Po nedovolených zákrocích na obou stranách se hrálo ve čtyřech. Tomáš Havránek se svojí ranou ještě neuspěl, ale z následné akce už se třebíčský tým radoval. Ladislav Bittner se po převzetí přihrávky od Lukáše Formana elegantně zbavil dotírajícího obránce a v přímém souboji s brankářem Stezkou uspěl ranou do pravého horního rohu na výbornou. Bílé hvězdy si mohly svůj náskok ještě více upevnit v přesilové hře. Avšak paradoxně se na rozdíl jediného gólu dotáhli hosté. Lukáš Bednář se trefil mimo dosah brankářské výstroje Pavla Jekela a kontaktní branka spatřila světlo světa. Bílé hvězdy ale inkasovaná branka nepoložila. Petr Kratochvíl byl nejdříve u odraženého kotouče a poslal ho do havířovského brankoviště, kde se nejlépe zorientoval Ladislav Bittner, který uklidil černou pryž do sítě. Havířov necelé čtyři minuty před koncem třetí periody odvolal brankáře a všechny síly směřoval do útoku. A risk se vyplatil. Alex Rašner nabil Lukáši Bednářovi, který ranou bez přípravy od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Víc už toho ale hosté nestihli a Horácká Slavia tak vybojovala důležité tři body.

Autor: Viktor Pavlovec



Tiskovka po utkání Třebíč - Havířov 4:3



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Tak my jsme začali výborně, dostali jsme se do vedení 1:0. Ale pak soupeř zlepšil pohyb, to nám začalo dělat problémy. S těmi problémy jsme se potýkali do konce druhé třetiny, kde jsme si prostě nebyli schopní dát přesné přihrávky, nešli nám nějak nohy, nemohli jsme se dostat do tempa. Třetí třetina, tam byl pro nás asi rozhodující moment, že jsme ubránili 5 na 3, to nás asi zřejmě nastartovalo. Dali jsme gól na 2:1. I když u nás je zvykem, že ten zápas nemůžeme dohrát v klidu, musíme si to nějak komplikovat. Ale jsme samozřejmě rádi za tvrdou práci celých 60 minut, i když to někdy nejde, tak kluci tvrdě pracovali. Dneska možná ani nevyhrál lepší tým, ale šťastnější a my jsme za to rádi.

Jiří Režnar - AZ Residomo Havířov: My jsme sem samozřejmě přijeli pro body a nezasloužili jsme si je. Dostaneme první gól, soupeř měl dvě stoprocentní tutovky do páté minuty, potom se to sice trošičku zvedlo, ale do třetí třetiny jdeme s tím, že kdo dostane gól prohraje, a my dostaneme tři, tak nemůžeme vyhrát. Někteří hráči, ta jejich forma se setkala s koncem srpna, začátek září, kdy nebyli schopni si dát dvě tři rychlé přihrávky. Říkám, tři góly ve třetí třetině, tři hrubé chyby obránců. Jak říkám, toho se musíme příště vyvarovat a mít trošičku větší vášeň a srdce a chtít vyhrát.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024