Menu +

Další tři body! Třebíč zvítězila nad Porubou 4:1

Reportáže
Je to doma! Bílé hvězdy slaví po vítězství 4:1 nad Porubou zisk dalších důležitých bodů. Brankově se prosadili Radim Ferda, který skóroval dvakrát, Martin Šťovíček a Ladislav Bittner.
Sdílejte článek
 
15.kolo, sobota 5.12.2020
TRE TRE
4:12:1, 1:0, 1:0
POR POR
Statistiky
Branky a nahrávky: 17. Ferda (Furch, V. Němec), 19. Šťovíček (Nedbal, Nedvídek), 34. Bittner (Nedvídek, Šťovíček), 56. Ferda (Š. Kratochvil, V. Němec) – 16. T. Voráček (M. Hlinka). Rozhodčí: Doležel, Bejček – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 1:3. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: Hráno bez diváků. Střely na branku: 30:32. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Zukal, Furch, Nedbal, L. Chalupa, Kowalczyk, Tejnor, Vodička – Šťovíček, Nedvídek, Vodný – Psota, Bittner, Krliš – Ferda, V. Němec, Š. Kratochvil – Valík, Michálek, Křehlík.
HC RT TORAX Poruba: Muštukovs – Žovinec, Teper, Szathmáry, Kozák, Slavík, T. Voráček, Dundáček – Endál, Kanko, Sikora – Korkiakoski, Hudeček, Pořízek – Hotěk, M. Hlinka, Špaček – Žolobov, Toman.

Komentář k zápasu

Utkání se od začátku až do konce odehrávalo ve vysokém tempu. Hned ve 2. minutě měl obrovskou šanci domácí útočník Matěj Psota, který si zleva najel s kotoučem do útočného pásma, položil si brankáře, ale zakončení chyběly centimetry, domácí borec trefil pouze tyčku.

I druhá velká šance patřila Horácké Slavii. Krlišovu střílenou přihrávku tečoval Bittner jen těsně mimo ostravskou branku. Ovšem první, kdo se nakonec radoval z branky, byl soupeř z Ostravy. V 16. minutě se ve vlastním pásmu napřáhl s kotoučem Tomáš Voráček a jeho střela proletěla až za záda brankáře Mičána, který dnes zažíval v Třebíči soutěžní premiéru.

Poruba vedla ani ne minutu. Střelu Furcha tečoval před brankářem Radim Ferda a bylo to opět nerozhodně. Asistenci na brance si připsal také Vojtěch Němec, který v minulosti dres Horácké Slavie oblékal a patřil mezi velmi oblíbené hráče třebíčského publika.

Třebíč dokonala ještě do konce třetiny obrat. Minutu a půl před úvodní sirénou se na brankovišti po vyražené střele nejlépe orientoval Martin Šťovíček, který uplatnil svůj důraz a dobrou orientaci.

Poruba přidala, zvýšila důraz a tlačila se do branky. Brankář Třebíče ale předvedl několik dobrých zákroků, čímž při nejmenším odčinil chybu, která zapříčinila úvodní branku hostujícího celku.

Sledovali jsme velice čisté utkání. První faul byl odpískán až ve 33. minutě a k přesilové hře se rovnala domácí družina v červeném. Přesilovky Horácké Slavii letos poměrně jdou a potvrdila to i tentokrát. Nahození Nedvídka se odrazilo od Ladislava Bittnera, který byl zaparkovaný před brankou. Následně ho kotouč trefil a on z otočky skóroval.

To, co se dělo po brance ale už tak pěkné nebylo. Ladislav Bittner odjel na střídačku, kde okamžitě padl, zřejmě vyražený dech. Nicméně po krátké pauze se znovu tento bojovník vrátil do hry.

Třebíč hrála skvěle takticky. Poruba do třetí části ještě přidala, ale jakoby moc už nevěděla kudy kam. Horácká Slavia zvládla oslabení a zvládla nebezpečně hrozit z protiútoků. K tomu všemu přidala ještě obětavost v podobě blokování střel a dobré zákroky brankáře.

Poruba to už čtyři a půl minuty před koncem zápasu zkoušela bez brankáře, protože k vyrovnání potřebovala dvě branky. Power play se ale hostům vůbec nepovedlo a když se ve středním pásmu zmocnil kotouče Radim Ferda a trefil prázdnou branku, bylo rozhodnuto.

Poruba dnes v Třebíči předvedla neslaný, nemastný výkon. Třebíč dnes byla lepší, bojovnější a zaslouženě zvítězila.



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Soupeř do utkání vstoupil lépe, měl lepší pojení a lépe kombinoval. Dostali jsme se trošku do laufu, tak jsme inkasovali, ale odpověděli jsme dvěma góly. Myslím si, že od druhé třetiny jsme byli lepším týmem, měli jsme skvělou defenzívu, ale soupeř je na tolik kvalitní, že si nějaké gólovky našel. My jsme si dokázali, že pokud všichni plní to, co jsme si dali, tak jsme silní a klukům za dnešní výkon děkuji.

Martin Janeček - RT Torax Poruba: My jsme samozřejmě zklamaní, chtěli jsme to zlomit, ale nepodařilo se. Tlak jsme měli jenom prvních patnáct minut, a to ještě platonický bez střelby a na to se nevyhrává. Třebíč se štěstím otočila skóre a výsledek si držela zkušenou, poctivou hrou dozadu a zaslouženě vyhrála.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024