Menu +

Po obratu dva body, v Benátkách rozhodl Šťovíček

Reportáže
Horáci dnes ukázali bojovného ducha. Přestože svěřenci trenérů Barvíře a Dolníčka prohrávali v Benátkách nad Jizerou po 40 minutách 1:3, dokázali stav zápasu zvrátit a na své konto si připsali dva body. O výhře 4:3 v prodloužení rozhodl Martin Šťovíček.
Sdílejte článek
 
20.kolo, středa 13.1.2021
BNJ BNJ
3:4p1:0, 2:1, 0:2 - 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Šafařovský (Jansa, Wiencek), 23. A. Dlouhý (Šír, Najman), 33. Čederle (Hujer, Pabiška) – 27. Bittner (Psota, Krliš), 45. Bittner (Šťovíček, Psota), 54. Psota (Bittner, Šťovíček), 62. Šťovíček (Ferda). Rozhodčí: Souček, Zavřel – Hnát, Podrazil. Vyloučení: 4:2. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: Hráno bez diváků. Střely na branku: 17:25. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1, 3:4.
Sestavy
HC Benátky nad Jizerou: Žajdlík – Kunst, Cibulka, Aubrecht, Böhm, Kovář, Kollert, Hampl – A. Dlouhý, Najman, Šír – Pabiška, Čederle, Hujer – Šafařovský, Jansa, Wiencek – Křepelka, Strnad, Vomáčka.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Furch, Kowalczyk, Stehlík, L. Chalupa, Nedbal, Tejnor, Vodička – Šťovíček, Nedvídek, Vodný – Psota, Bittner, Krliš – Hrubec, Michálek, Ferda – Oščádal, Křehlík, Kořenek.

Komentář k zápasu

Úvod utkání vyšel benáteckým hráčům, jak se říká, na výbornou. Časomíra totiž odkrojila jen něco málo přes dvě minuty a domácí hráči vedli. Jansovu přihrávku z rohu kluziště zužitkoval Petr Šafařovský a přesnou střelou po ledě se trefil přesně mezi Jekelovy betony – 1:0. Pro Šafařovského se navíc jednalo o první letošní gól (i kanadský bod) v této sezóně. V následném průběhu hry však už domácí nebyli tak aktivní, zapříčinilo to samozřejmě také šest minut, které Benátky hrály v oslabení. Zejména při dlouhé čtyřminutové přesilovce Horáků bylo Středočechům horko, ale vše přestáli bez úhony – i díky zákrokům pozorného Žajdlíka.

Prakticky ihned po startu druhé části hry se do šance dral domácí Šír, zkusil tvrdou střelu, která však těsně minula prostor hostující branky. Přesto to domácím v tu chvíli nemuselo tolik vadit, neboť o několik málo okamžiků později byl vyloučen třebíčský Chalupa a v následné přesilovce Jekel kapituloval v utkání podruhé. Benátky předvedly oku lahodící kombinaci, po přesných přihrávkách napříč pásmem se puk dostal k volnému Adamu Dlouhému, jenže trefil přesně odkrytou část branky – 2:0.

A mohlo být v benáteckém táboře ještě veseleji. Šír to zkoušel tentokrát v oslabení, ovšem ani v tomto případě mu nebylo přáno, opět těsně minul. A přišel trest v podobě třebíčského snížení. Prsty v tom měla dvojice exbenáteckých hráčů. Psotovu střelu jemně tečoval Ladislav Bittner a puk se třepetal v síti – 2:1. Odpověď mohla přijít z hokejky Čederleho, ten po Pabiškově přihrávce nastřelil jen Jekelův beton a skóre se tedy v polovině utkání neměnilo.

Pět minut z třetí třetiny stačilo Horácké Slavii k tomu, aby se opět vrátila do zápasu. Forčekující Šťovíček donutil k chybě Böhma a následnou přihrávku proměnil ve snižující gól kanonýr Ladislav Bittner, který ke dvěma trefám z minulého zápasu v Havířově přidal i druhý gól u Jizery – tam, kde to ze své kariéry moc dobře zná – 3:2. V polovině třetí periody měl luxusní šanci na zvýšení náskoku Benátek Filip Jansa, když od modré čáry nikým nerušen jel sám na Jekela – svou střelou ho však nepřekvapil.

Inkasovaný gól domácí nahlodal a naopak hostům narostla křídla. V 53. minutě přišlo první varování v podobě nastřelené tyčky za Žajdlíkem a ani oddechový čas po icingu domácím nepomohl od pohromy. Po prohraném vhazování se před Žajdlíka prokličkoval Matěj Psota a i on jako bývalý benátecký útočník překonal svého někdejšího spoluhráče – 3:3.

Záhy po začátku prodloužení se zcela sám před Jekelem zjevil Adam Najman, leč hostujícího brankáře z bezprostřední blízkosti nepřekonal. Z protiútoku vyrazil na zteč Martin Šťovíček a svůj únik zakončil přesně, čímž vystřelil hostům dva body - 3:4.

Tomáš Nejedlo - hokejbenatky.cz



Ohlasy trenérů

Antonín Nečas (HC Benátky nad Jizerou): Byl to podobný zápas jako každý s Třebíčí. Utkání bylo bojovné a vyrované. Vedli jsme 3:1, avšak v závěru jsme udělali dvě individuální chyby a hostům dali možnost na srovnání zápasu.


David Dolníček (SK Horácká Slavia Třebíč): Brzy jsme dostali branku. Poté jsme měli dvě velké šance, které jsme neproměnili. V první třetině nám příliš nešla přesilová hra. Ve druhé části nám vyšla jedna akce, jinak jsme ale s naším výkonem nebyli spokojeni, hra se nám nedařila. Před třetí třetinou jsme zatřásli se sestavou a zkusili hru vabank. Vyšlo nám to, protože tuto třetinu jsme odehráli perfektně. Myslím si, že jsme mohli vyhrát i za tři body. Poté, co jsme ale předváděli po dvě třetiny, jsme šťastní i za ty dva.

Podobné články