Menu +

První drama pro Třebíč, Pražané inkasovali čtyřikrát

Reportáže
T ř e b í č - V prvním utkání předkola mezi Horáckou Slavií Třebíč a Slavií Praha hraném na Zimním stadionu Města Třebíče - KHNP ARENĚ se radovali domácí bojovníci. Jako velmi důležité se ukázaly přesilové hry a obrovské odhodlání domácího týmu. Skóre zápasu otevřel ve dvojnásobné přesilovce kapitán Lukáš Nedvídek. Hosté odpověděli rovněž v přesilovce v polovině zápasu, kdy se prosadil Kružík. Minutu před druhou sirénou znovu klapla spolupráce Psota - Bittner, když druhý jmenovaný poslal svůj tým do vedení 2:1. Ve třetí třetině se už prosadili jen domácí. V době, kdy se hosté nadechovali k závěrečnému náporu skóroval Šťovíček a do prázdné branky pak v power-play potvrdil vítězství bílých hvězd Beránek. Bitva to ovšem byla velmi vyrovnaná a už v pátek se hraje znovu a znovu od 17:30.
Sdílejte článek
 
, čtvrtek 11.3.2021
TRE TRE
4:11:0, 1:1, 2:0
SLA SLA
Statistiky
Branky a nahrávky: 15. Nedvídek (Nedbal, Šťovíček), 39. Bittner (Psota, Šťovíček), 57. Šťovíček (Bittner), 60. P. Beránek (Nedbal) – 32. Kružík (Jaroslav Bednář, Kafka). Rozhodčí: Doležal, Šudoma – Vašíček, Komínek. Vyloučení: 6:8. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: Hráno bez diváků. Střely na branku: 30:39. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – L. Chalupa, Nedbal, Tejnor, Zukal, Vodička, Furch – Šťovíček, Bittner, Psota – Křehlík, Nedvídek, P. Beránek – Michálek, Ferda, Š. Kratochvil – Krliš, Malý, Oščádal – Hrubec.
HC Slavia Praha: Michajlov – Veber, Sedlák, J. Novák, T. Duda, D. Krejčí, Jeřábek, J. Říha – Kafka, Šteiner, Jaroslav Bednář – Kružík, Poletín, M. Ondráček – Vampola, Šmerha, J. Doležal – Kuťák, Pšenička.

Komentář k zápasu

Bylo jasné, že základní část je ta tam a že play off je nový, nepopsaný list papíru. Hrálo se svižně, důrazně a bylo znát, že ani jedna ze Slávií nechce udělat chybu a nabídnout tak soupeři šanci.

První vážnější akce jsme viděli v KHNP Aréně na počátku osmé, respektive desáté minuty. Nejprve musel proti střele domácího kapitána Nedvídka vytáhnout svoji vyrážečku brankář Michajlov. Na druhé straně pak vystihl Bednář zaváhání v rozehrávce, přihrál Kafkovi, a ten se snažil prostřelit Jekela mezi betony, ale i v tomto případě si muž s maskou poradil.

Čtrnáctá minuta pak přinesla dvě poměrně zbytečná vyloučení na straně pražské Slavie a Bílé hvězdy hrály zkrácenou dvojnásobnou početní výhodu. Tu se nakonec povedlo využít, když si Lukáš Nedvídek zkušeně podržel kotouč na pravém kruhu a zamířil přesně do růžku Michajlovy branky!

Obraz hry se neměnil ani po přestávce, bojovný, tvrdý hokej. Viděli jsme však poměrně hodně vyloučených, a to konkrétně pět. Poslední dva tresty pak byly proměněny v branky. Tak pěkně popořadě.

Nejprve 32. minuta a akce na Zlatou helmu! Kombinace Slavie Praha, v přesilové hře, která se snad ani nedá popsat slovy. Finální přihrávku adresoval matador Bednář Danielu Kružíkovi, který prakticky jen nastavil hokejku a namířil kotouč do odkryté klece, opravdu povedená akce.

Ve 32. minutě využila přesilovou hru také Třebíč. Matěj Psota našel před brankou zaparkovaného, koho jiného než, Ladislava Bittnera, ten vystřelil a kotouč se trochu i ze štěstím, nebo snad nadvakrát od Bittnera dostal za brankovou čáru!

Ve 43. minutě mohl vnést na třebíčské hole většího klidu Šťovíček, který v oslabení ujížděl sám na gólmana. Třebíčský vousáč to zkoušel střelou mezi betony, ale gól z toho tentokrát nebyl.

Slavia trochu přidala, na druhou stranu Třebíč hrála chytře, dobře bránila střední pásmo a hosté to tak s přechodem před branku Jekela neměli skutečně vůbec jednoduché. Jekel si připsal mnoho skvělých zásahů a v 51. minutě mu pomohla i trochu paní štěstěna, neboť střela Poletína skončila na tyči.

V 57. minutě chybovali v rozehrávce, pro změnu, hosté. Jeřábkovi sebral kotouč Bittner, který se svými spoluhráči uháněl v přečíslení tři na jednoho. Třebíčská devětaosmdesátka předložila kotouč Martinu Šťovíčkovi, který měl čas, zamířil přesně a vstřelil třetí gól Horácké Slavie. 7

Vteřinu před koncem ještě dojel z trestné lavice kotouč za slavistickou brankou, Petr Beránek, který se vracel z trestné lavice a využil toho, že hráli Pražané power play a stanovil konečný výsledek 4:1 pro Horáckou Slavii Třebíč. Série nám tak v Třebíči bude v pátek pokračovat za stavu 1:0 na zápasy pro Horáckou Slavii!



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Dnešní zápas byl přesně podle našich představ, výborně technicky zvládnutý. Byl to obětavý výkon kluků hraný na krev, jenž byl podpořen naším výborně chytajícím brankářem. Nyní se však jdeme připravovat na další utkání.

Pavel Kolařík - HC Slavia Praha: My jsme nezačali špatně, byli jsme aktivní, ale bohužel jsme udělali tři fauly. V těch oslabeních, tam na nás šlo hodně střel a bohužel jsme se dostali pod tlak. Od druhé třetiny si myslím, že jsme nehráli vůbec špatně, ale bohužel zase přišla oslabení.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024