Menu +

Třebíčští znovu otáčeli zápas, z duelu s Přerovem berou cenný bod

Reportáže
T ř e b í č - Podruhé v několika málo dnech se utkaly cely Třebíče a Přerova. Zatímco 26.ledna šlo o dohrávku, tentokrát se hrálo řádné 45. kolo Chance ligy. Třebíčští do něj vstoupili znovu v kombinované sestavě. Série onemocnění a zranění jakoby v jejich řadách neměla konce. Šanci tak dostali další hráči z kádru a nutno říct, že všichni odvedli maximum. V první třetině byli domácí aktivnější, jenže neproměňovali šance a tak udeřili hosté, kteří v přesilovce šli do vedení gólem Hrdinky. Třebíčští nesložili zbraně, hráli i nadále aktivně, jenže branka hostů jakoby byla zakletá. Navíc v sedmadvacáté minutě znovu skóroval Přerov. Střelcem byl Šoustal. Od té doby hostující tým praktikoval aktivní obranu a bílým hvězdám dělalo problém se dostat do větší šancí. Když už se zdálo, že hosté budou po čtyřiceti minutách vést stále 2:0, využil přesilovou hru Michal Vodný a to tři vteřiny před sirénou. Do třetí části domácí zmobilizovali síly a šli za vyrovnáním. Za svou aktivitu byli odměněni tři minuty před koncem, kdy po Zukalově střele tečoval před brankou kapitán Ladislav Bittner a slušně zaplněné ochozy byly v euforii. Víc už se nestalo ani ve zbytku třetí třetiny, ani v prodloužení, které se hrálo spíše opatrně. V nájezdech pak byli hosté dvakrát úspěšní, zatímco domácí pouze jednou. Dva body tak putují do Přerova, Třebíč si připisuje jeden. Střelcem vítězné branky hostů byl Antonín Pechanec.
Sdílejte článek
 
45.kolo, sobota 5.2.2022
TRE TRE
2:3sn0:1, 1:1, 1:0 - 0:0
PRE PRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 40. Vodný (Poizl, L. Bittner), 57. L. Bittner (Zukal, Ferda) – 7. Hrdinka (Süss, T. Šoustal), 26. T. Šoustal (Goiš, R. Černý), rozhodující samostatný nájezd Pechanec. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 933. Střely na branku: 36:29. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Tureček, Poizl, M. Furch, L. Forman, Mlčák, Zukal, Popela – Střondala, L. Bittner, Dočekal – D. Sklenář, Vodný, Šťovíček – Ferda, D. Michálek, Krliš – Lang, Gajarský.
HC ZUBR Přerov: Petrásek – Kudělka, Kubeš, Hrdinka, R. Černý, Krisl, Ševčík, Dluhoš – T. Doležal, M. Kratochvil, Jan Svoboda – Goiš, Süss, T. Šoustal – Herman, Pechanec, Sebera – D. Indrák, F. Dvořák, Š. Kratochvil.

Komentář k zápasu

V prvních pěti minutách první třetiny měli navrch domácí. K vidění byly šance z hole Ferdy, Krliše či Furcha. Přerovský Petrásek byl však připraven a všechna nahození a šance polapal. Na druhé straně zahrozil Kudělka, ale jeho střela skončila po Mičánově vyražení v ochranné síti. První zlom přišel v šesté minutě zápasu. Vyloučení Michala Furcha za držení vedlo k přesilovce, kterou Přerovští dokázali využít. František Hrdinka dal přesnou bombu od modré a ta nekompromisně rozvlnila síť za Mičánovými zády. 0:1. Stav pak zůstal do konce první periody nezměněn, byť se oba týmy snažily o opak. Na přerovské straně to opět zkusil Hrdinka i Krisl, oba neúspěšně. Na straně domácích pálil Popela, Dočekal, Šťovíček i Forman. Petrásek si se všemi šancemi poradil. Brankový stav tedy zůstal do konce úvodního dějství nezměněn.

I začátek druhé třetiny vyzněl lépe pro hostující celek. A velkou roli opět hrála přesilová hra. První domácí vyloučení přišlo hned v prvních dvou minutách za špatné střídání, za něž si dvě minuty na trestné odseděl Martin Šťovíček. Bílé hvězdy obětavě bránily a ubránily! Jedinou nebezpečnou střelu, kterou z pravého kruhu vypálil Tomáš Šoustal, Mičán hravě zlikvidoval. Pouze pár vteřin po první přesilovce však přišla další. Tentokrát šlo o vyloučení Martina Dočekala za krosček. Zubři se znovu pustili do ostřelování třebíčské svatyně. Znovu pálil Hrdinka, jehož střelu Mičán vyrazil do rohu hřiště. Přerovští se však na puku udrželi a vzápětí se siréna rozezněla podruhé. Tomáš Šoustal tentokrát neminul, využil zmatku před brankovištěm a zametl tečovanou přihrávku za přesouvajícího se Mičána. 0:2. Přerovský kotel se radoval, ten třebíčský začal o to víc hnát své bílé hvězdy kupředu. Otáčet zápasy přece umíme, tak proč ne i ten dnešní!

Snaha třebíčských jejich přání vyhovět byla znát hned v další přesilovce, která přišla z vyloučení přerovského Jana Dluhoše za sekání. Šance si v ní tvořili kapitán Láďa Bittner s Michalem Vodným, jejich nadějně vypadající pokusy však Petrásek vyrazil svým všudypřítomným betonem. Situaci mohly zvrátit i střely z hole Vojty Střondaly. Jedna šla však těsně vedle a druhá rána - ještě těsněji - přímo na spojnici. Cink! Celou arénou zklamaně zahučelo, a i oči střelce Střondaly šly frustrovaně v sloup. Tlak obou celků nepolevil ani ve hře 5/5. Přerovskou snahu navýšit svůj náskok před Třebíčí bravurně zvládnul Honza Mičán, který udržel nebezpečné zubří střely vlastním tělem před brankovou čárou.

Po pokusech Formana, Dočekala a Michálka, které skončily v Petráskově lapačce, se třebíčským jejich bojovnost přecijen vyplatila. Snižující gól na 1:2 padl v posledních vteřinách a zároveň v poslední přesilovce druhé třetiny. V 39. minutě byl vyloučen střelec prvního gólu, František Hrdinka, za sekání. Michal Vodný pak protlačil puk za Petráskova záda poté, co zmiňovaný vyrazil Poizlovu střelu, ne však bezpečně daleko. Arénou se rozezněla obrovská radost téměř tisícovky diváků a do kabin se šlo po druhé třetině jednoznačně třebíčským ledoborcům. Naděje je!

Pokud se vám zdálo, že druhá třetina přinesla přesilovek dost, držte si klobouky, pokračujeme. Poslední perioda byla hlavním bojištěm celého zápasu, a i zde hrály přesilovky klíčovou roli. Oba celky hrály opatrně a snažily se nedělat zbytečné chyby, které by přispěly soupeři. Přerovští chtěli udržet svůj jednogólový náskok a nepouštět domácí do žádných větších akcí. Naopak sami chtěli svůj náskok zvýšit. Třebíčští se snažili především udržet skóre a přerovským navýšení za žádnou cenu nedovolit. K vidění byly parádní obranné zákroky i obětavé padání do střel, což Mičánovi v bráně značně usnadnilo práci.

"Vyrovnat!" bouřil třebíčský kotel. První šance na vyrovnání přišla záhy. Ve 46. minutě se na trestnou posadil Jakub Herman za sekání. Tahle přesilovka se však nevyvíjela dle třebíčských představ. Hostům se nejen dařilo vyhazovat kotouč ze svého obranného pásma. Dokonce se jim podařilo zavézt kotouč v oslabení až před Mičána, střela nakonec skončila jen v ochranné síti.

Příležitost k reparátu dostaly bílé hvězdy v 48. minutě zápasu, kdy na trestnou zamířil na dvě minuty Jan Süss, pro změnu za držení. Tahle přesilovka se Horákům vyvedla lépe, avšak ani ta nepřinesla vyrovnání. Do šance se dostal Dočekal, který se však postaral "jen" o další těsnou tyč. Ani Šťovíčkova střela za Petráska nezapadla a smůla se dál lepila i na hůl Vojty Střondaly, s jehož šancí si skvělý Petrásek rovněž poradil. O poslední přesilovku, tentokrát pro Zubry, se v 51. minutě postaral Radim Ferda vysokou holí. Na bránu pálil Süss i Krisl, avšak Honza Mičán, spolu s obětavou obranou, udržel skóre zápasu nezměněné.

Utkání se nekompromisně blížilo k závěru. Zatímco zubří kotel začínal slavit, na třebíčské straně by se napětí dalo krájet. Bílé hvězdy se vrhaly do dalších a dalších útoků ve snaze vyrovnat. A pak to přišlo. 56. minuta zápasu, kdy bílé hvězdy zamkly přerovské Zubry v jejich obranném pásmu. Lukáš Zukal pak na modré nabil přesnou přihrávkou kapitánu Bittnerovi, ten si pak mírně vyjel do volného prostoru před sebou a přesnou ranou pod víko rozjásal třebíčskou arénu! Ač se bílé hvězdy snažily ve zbývajících minutách dokonat obrat a obrat přerovské Zubry o plný počet bodů, žádného dalšího gólu jsme se nedočkali.

I v prodloužení bylo vidět, že ani jeden z celků nehodlá boj o bonusový bod vzdát. Šance byly na obou stranách. Ke střele se dostali Süss a Kubeš, na domácí straně měl největší šanci Sklenář. Maskovaní muži však své týmy podrželi utkání tedy musely rozhodnout až samostatné nájezdy. V těch bílé hvězdy ještě dokázaly srovnat, nakonec se však vítězství přiklonilo na stranu Zubrů, k velké radosti přerovských fanoušků. Nutno dodat, že i třebíčští byli nakonec spokojeni. Získaný bod je vydřený a o to cennější.

Autorka reportáže Lucie Strnadová



R. Svoboda a J. Barvíř po utkání Třebíč - Přerov



Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: Myslím si, že jsme po většinu utkání měli víc ze hry. Zkomplikoval nám to první gól, který jsme dostali v oslabení, kdy to hosté prostřelili. Pak jsme si vytvořili dost gólových příležitostí na to, abychom srovnali, ale hostům výborně zachytal brankář Petrásek, který je celý zápas držel. Přerov pak začal bránit, takže my jsme byli na řadě, museli jsme tvořit. Myslím si, že jsme z této fáze mohli vytěžit víc. Všechno nám dost trvalo, vše bylo signalizované. Ve druhé třetině jsme prvních pět minut hráli v oslabení, což nás stálo síly, navíc jsme dostali druhý gól zase v oslabení, kdy jsme se nezorientovali rychleji než soupeř, který byl před brankou pohotovější a šel do vedení 2:0. My jsme ale nechtěli odstoupit od naší hry, myslím si, že se nám dařila a navíc jsme dobře sehráli přesilovku, kde puk skončil na břevně a na hostujícím gólmanovi. Důležitý byl gól tři vteřiny před koncem druhé třetiny z přesilovky, který nás vrátil do hry. Třetí třetinu jsme věděli, že nás nečeká nic lehkého, stálo nás to dost sil, protože jsme nebyli komplet. Hráči ale zápas odmakali a zaslouženě jsme srovnali. Bod na každé straně je tedy asi zasloužený. Dneska jsme fanouškům z hokeje nabídli všechno, maximum, co jde. Z 0:2 jsme srovnali na 2:2 a chtěli jsme i druhý bod, ale v prodloužení se to nepovedlo. V nájezdech pak byli hosté úspěšnější. Myslím si, že kluci odvedli skvělou práci, diváci nás za stavu 1:2 povzbuzovali a hráči to samozřejmě cítili. I kvůli divákům jsme rádi, že se nám podařilo vyrovnat. Zápas z naší strany odmakaný, nemáme co hráčům vyčíst. Každý bod se počítá a my jsme za ten jeden rádi. Nájezdy jsou vabank a hosté v nich byli úspěšnější, proto mají dva body. Tým opět prokázal charakter, kluci hrají na doraz a před takovou kulisou, jakou diváci po našem tlaku vytvářeli, ani nejde něco vypustit. S nasazením a přístupem hráčů k dnešnímu zápasu jsme spokojeni. Věříme, že v úterý v zápase s Kolínem už budeme v silnějším složení.

Robert Svoboda – HC Zubr Přerov: Chtěli jsme tři body, ke kterým jsme dnes měli blíž než v jiných zápasech. Využili jsme dvě přesilovky, které nás jinak trápí, na druhou stranu od domácích to byl koncentrovaný výkon s vyrovnáním tři minuty před koncem... Kdybychom uhráli ten konec druhé třetiny bez gólu, který jsme dostali tři vteřiny před jejím koncem, bylo by to pro nás lepší. Dva body bereme, protože každý je pro nás cenný a z Třebíče se moc body nevozí. Vzhledem k tomu, že jsme s Třebíčí hráli nedávno, tak jsme věděli, co nás asi čeká, a připravili jsme se na to. Pro nás bylo důležité, že jsme v zápase vedli, to nás drželo v naději, že něco urveme. Že nechytal Lukáš Klimeš, byla čistě naše dohoda. Odchytal výborné zápasy, ale vzhledem k tomu, že nás čeká ještě dohrávka se Slavií, tak jsme chtěli zátěž rozložit mezi oba dva gólmany. Oba dva gólmani na obou stranách dnes byli vynikající. My obecně dostáváme málo branek, horší je, že jich málo dáváme.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024