Menu +

Bílé hvězdy doma otočily duel s Rysy a opět berou tři body!

Reportáže
T ř e b í č - Bílé hvězdy doma opět vládly mezi svými mantinely. Přestože hosté udeřili jako první v oslabení, tak svěřenci Kamila Pokorného dokázali otočit celý duel. Stěžejní byla druhá periody, kde Nejprve Václav Krliš srovnal a pak během pěti minut Malý s Vodným dostali Třebíč do dvoubrankového vedení. Výhru pak v poslední minutě utkání ještě pečetil David Michálek. Všechny body tedy zůstaly v KHNP aréně!
Sdílejte článek
 
29.kolo, sobota 10.12.2022
TRE TRE
4:10:1, 3:0, 1:0
FRM FRM
Statistiky
Branky a nahrávky: 23. Krliš (Malý, Jekel), 31. Malý (Krliš), 36. Dočekal (Vodný), 60. D. Michálek (Ferda, Holec) – 2. Ramik. Rozhodčí: Bejček, Květoň – Beneš, Horažďovský. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 1026. Střely na branku: 24:28. Průběh utkání: 0:1, 4:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Hunkes, Bořuta, Furch, Forman, Vodný, Poizl – Malý, Bittner, Dočekal – Ferda, D. Michálek, Holec – Krliš, Šilhavý, Meluzín – Svoboda, Michalčuk.
HC Frýdek-Místek: Švančara – Teper, Homola, Kowalczyk, Zeleňák, J. Adámek, Sova – Dostálek, Vrdlovec, Bednář – Cedzo, Haas, A. Zeman – Ramik, Macháček, Geidl.

Komentář k zápasu

Rysi se dostali do vedení už ve druhé minutě a to ve vlastním oslabení. Michal Ramik pláchl třebíčské obraně a tváří v tvář Jekelovi se trefil nad jeho lapačku. Na druhé straně mohla Horácká Slavia srovnat z trestného střílení, když byl faulován David Michálek, kterého do úniku vyslal Daniel Poizl. David Michálek ovšem své trestné střílení v branku nepřetavil.

Další velké šance měla parta Ladislava Bittnera v druhé polovině první dvacetiminutovky. Michálkovu střelu Švančara pouze vyrazil k volnému Svobodovy. Ten ovšem nastřelil pouze brankovou konstrukci. Ve výborné příležitosti byl i Michal Vodný, ale ani on neuspěl.

Prostřední část základní hrací doby už z hlediska branek patřila domácím. Nejprve prosadil Václav Krliš, kterému přenechal kotouč Jakub Malý. Třebíčský kanonýr si elegantně obhodil dotírajícího obránce a z hranice kruhu propálil Švančaru mezi betony. Horácké Slavii pak nebyla uznána trefa Radima Ferdy, ale nemuselo jí to příliš mrzet. O několik minut později se po několika odrazech a sklepnutí od Václava Krliše dostal kotouč do mezikruží přímo k Jakubu Malému. Ten mířil přesně k tyči. Na 3:1 zvyšoval v přesilové hře po pobídce od Michala Vodného ranou bez přípravy Martin Dočekal.

Svěřenci Kamila Pokorného už v závěrečné třetině neinkasovali a vítězství pečetil dorážkou rány Radima Ferdy do odkryté frýdeckomístecké klece David Michálek

Autor: Viktor Pavlovec



Martin Janeček po utkání TRE - FRM 4:1

Kamil Pokorný po utkání TRE - FRM 4:1



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Měli jsme špatný vstup do utkání, byli jsme s tím značně nespokojeni a hráčům jsme to v kabině dali najevo. Může se stát, že dostaneme v naší přesilovce gól, soupeř vystihl naši přihrávku, pak jsme nedali penaltu, to bylo trošku proti nám. Ale spíš nám vadilo jakým způsobem se prezentujeme. Přišlo nám, jako kdyby si hráči mysleli, že tady soupeř nemá žádný nárok a že se porazí sám. To se nám nelíbilo. Zlepšovat se to začalo od ubráněného oslabení tří proti pěti, to bylo hodně důležité. Potěšilo nás, že se nad tím hráči zamysleli a vzali si to k srdci. Od druhé třetiny začali hrát to, co jsem chtěl, začali se o ten výsledek rvát. Přišly i góly, i když se rodily těžce, gólman soupeře chytal slušně. Nakonec jsme ale góly dali a díky vedení 3:1 se šlo do třetí třetiny klidněji. Myslím si, že tu jsme sehráli výborně do obrany. Soupeř prakticky nic neměl a v power-play jsme pečetili výsledek čtvrtou brankou. Ponaučení z toho je, že ne vždy se podaří zápas takhle otočit, když k začátku a prvním deseti minutám přistoupíte tak jako my dneska. Pozitivní je, že si to hráči vzali k srdci, otočili zápas a bylo na nich vidět, že i oni věděli, že těch prvních dvanáct minut nebylo z jejich strany dobrých. Soupeř přijel v patnácti lidech, my jsme zase hráli jen na pět obránců... Dívali jsme se na soupisky i ostatních týmů a mnoho z nich má teď asi nějaké virózy, Frýdku do toho sáhl i Třinec, nepřijel Svačina a Lyscarczyk. Možná jim v závěru docházely síly, protože se snažili jezdit hlavně tu první polovinu zápasu. Jsem hlavně rád, že jsme si to pohlídali, dovedli jsme zápas do vítězného konce a máme před pauzou tři body. Zítra máme týmovou akci, myslím si, že si ji kluci zaslouží, v pondělí máme volno a úterý, středa a čtvrtek máme v plánu takový kondiční blok. Tam chceme do hráčů dostat kondici, v pátek si odpočinou a v sobotu a neděli už se budeme chystat na utkání v Kolíně.

Martin Janeček – HC Frýdek–Místek: My jsme sem jeli dnes hlavně bojovat a dařilo se nám to asi půl zápasu. Pak jsme udělali dvě chyby ve střídání a jednu v rozehrávce a soupeř nám odskočil na 3:1. Tím jsme zaslouženě prohráli. Protože se nám zdravotně trochu rozklížil tým, tak už jsme pak v koncovce neměli sílu na nějaký moment, kdy bychom se ještě dostali do zápasu. Chtěli jsme, ale neměli v útočném pásmu jediné buly od desáté minuty třetí třetiny, kdy jsme si mohli vzít power-play a trošku si to nachystat. Musíme zvednout hlavu, zítra hrajeme ve čtyři hodiny další utkání a budeme znovu bojovat. Klukům musím za přístup k zápasu poděkovat. Máme v týmu mnoho mladých kluků a musíme se poučit z chyb, které jsme dnes udělali, protože přišly dvě tři hloupé chyby, a to nás dnes jednoznačně stálo body. Byl tam moment, kdy jsme si mohli pomoci přesilovkou pět na tři, využili jsme chybičku domácích v jejich přesilovce, kdy jsme šli do samostatného nájezdu, který jsme neproměnili. To byla asi další naše chyba, pět na tři se musí proměňovat. Začátek byl vyrovnaný, ale pak domácí přebrali iniciativu. Ta přesilovka pět na tři byl možná zlomový moment. Ve třetí třetině už jsme neměli sílu, nechci se na to vymlouvat, nějakou marodku má každý tým. Ale nám se to včera a předevčírem rozsypalo, někteří hráči hráli s nemocí. Prostě už na to nebyla síla mentální, ani fyzická. Domácím gratulujeme.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024