Menu +

Bílé hvězdy vezou z horkého ledu Draků bod!

Reportáže
T ř e b í č - Svěřenci Kamila Pokorného do utkání vstoupili výborně díky laserově přesné střele Dočekala. Draci však moc dobře věděli, co vše je v sázce a rychle odpověděli. V prostřední části se jim dokonce podařilo otočit skóre, ale radost netrvala dlouho, jelikož vyrovnával Matěj Psota. Klání dospělo až do prodloužení, kde Šumperk vydřel těsnou výhru. Horácká Slavia opět bodovala, ale znovu jí v nastaveném čase nepřálo štěstí.
Sdílejte článek
 
44.kolo, středa 1.2.2023
SUM SUM
3:2p1:1, 1:1, 0:0 - 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 9. Dudycha (Žálčík), 34. Žálčík (Mácha, Bartoš), 64. Drtil (Žálčík) – 6. Dočekal (Psota), 36. Psota (Poizl, Bittner). Rozhodčí: Zavřel, Micka – Kokrment, Kleprlík. Vyloučení: 4:4. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1010. Střely na branku: 38:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Sestavy
Draci Šumperk: Hamalčík – Eliáš, Drtil, Kadeřávek, Dudycha, Kunst, Hrachovský – Průžek, Bartoš, Žálčík – Mat. Svoboda, Šuhaj, Š. Jelínek – Krejsa, Vildumetz, Maciaś – Bernat, Dubský, Mácha – Jouza.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Bořuta, Tureček, Forman, Vodička, Poizl, Fajmon – Dočekal, Bittner, Psota – Klímek, D. Michálek, Ferda – Pšenička, Malý, I. Sedláček – Michalčuk, Mat. Svoboda, Mat. Novák.

Komentář k zápasu

Draci dostali první příležitost ke skórování v přesilové hře. Ty ovšem celku ze severu Moravy dle čísel ze statistik zatím moc nevychází a ani tato nebyla výjimkou. Bílé hvězdy totiž skvěle seskupily bránící čtveřici a pravidelně vyhazovaly puky z obrané třetiny.

Když soupeř selhal, tak si slovo vzala Třebíč. Marin Dočekal obdržel pas z poloviny hřiště, nabruslil si do útočného pásma a odtud mířil přesně pod víko. Hamalčík proti této skvěle umístěné střele nedokázal včas zareagovat. Vyrovnání ovšem přišlo vzápětí, když při výpadu na Jekela našel Lukáš Žálčík křížným pasem Štěpána Dudycha, jež z kraje levého kruhu dokázal trefit poloodkrytou branku.

Ve druhé periodě mohly bílé hvězdy strhnout vedení na svou stranu, ale v přečíslení neuspělo ani duo Jakub Malý – Daniel Klímek a ani v brankovišti bojující David Michálek. Nicméně skóre se přeci jen měnilo. V přesilové hře poslal Mácha do prostoru před brankou kotouč na Lukáše Žálčíka, který ukázal svůj um s hokejkou a otočil zápas. Odpověď přišla opět během okamžiku. Do nahození Daniela Poizla vložil hůl Matěj Psota, který změnil trajektorii černého nesmyslu a začínalo se znovu.

Závěrečná třetina branku nepřinesla a zápas dospěl až do prodloužení, kde se dělily body. Lukáš Žálčík poslal z rohu kluziště kotouč na Tomáše Drtila, který tvrdou ranou od modré čáry rozhodl o vítězství Draků.

Autor: Viktor Pavlovec



Ohlasy trenérů

Lukáš Majer - DRACI PARS ŠUMPERK: Jsme rádi, že jsme po dobu působení Šumperka v první lize, nebo alespoň za ty dvě poslední sezóny, Třebíč konečně porazili. Je to hrozně nepříjemný soupeř a hrozně kvalitní tým s výbornými trenéry. Je to velmi konsolidované mužstvo a my si velmi vážíme toho, že jsme jim konečně sebrali body. Nás teď nezajímá, jestli hrajeme s prvním, druhým nebo s kým hrajeme. Pro nás je hlavní, že hrajeme zápasy, abychom sbírali body. Hrajeme o holý život a dnes jsme získali dva body díky organizaci hry, týmovému konceptu a díky poctivé práci všech formací. Děkujeme divákům za podporu. Nicméně my tyto zápasy nemůžeme hodnotit jako normální zápasy. Pro nás je to celková osmizápasová válka, ve které se bojuje s luky a šípy proti našlapaným kolosům. Favorit tam je jasný a my se budeme za podpory fanoušků snažit udělat všechno pro to, ať to těm Pardubicím co nejvíce znepříjemníme.

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého, postavení v tabulce neodpovídá hře, kterou Šumperk předvádí, hlavně doma. Věděli jsme, že domácí budou hrát na krev, do toho jsme ještě okolo oběda museli řešit problémy v sestavě, vypadli nám Michal Furch a Vojta Šilhavý. Museli jsme tak improvizovat těsně před odjezdem autobusu. Každopádně jsme ale šli do zápasu s tím, že chceme získat body. První třetina od nás byla hraná dost komplikovaně, bylo tam málo jednoduchosti a přímosti. Proto nás domácí přehrávali a dostávali se do kontrů a brejků, ve kterých jsou velice silní, a přečíslili nás víckrát. I tak první třetina skončila 1:1. Ve druhé třetině to bylo trošku divočejší, hrál se otevřenější hokej nahoru – dolů. Bohužel jsme to zastavili úplně nesmyslným faulem a v té přesilovce jsme inkasovali gól na 2:1. Naštěstí jsme během dvou minut srovnali výsledek. Ve třetí třetině byly v prvních deseti minutách šance na obou stranách hřiště. Pak už to bylo opatrnější a zápas skončil 2:2. V prodloužení jsme z jedné střely, kterou jsme si sami tečovali, inkasovali. Domácí tak berou dva body, my jeden. Jsme rádi i za ten jeden bod. Musíme teď počítat s takovými zápasy, kdy soupeři budou hrát na krev. V sobotu nás čekají doma Pardubice, taky soupeř ze spodku tabulky hrající o všechno. Blíží se závěr základní části a takhle na doraz teď budou hrát všichni soupeři. Musíme na to být připraveni. Doufám, že se dobře nachystáme na sobotu, budeme doma bodovat a do pauzy se nám půjde líp.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024