Menu +

To je tým! Třebíčští před parádní kulisou nasázeli Porubě bůra a pojistili si vedoucí pozici

Reportáže
T ř e b í č - Chance liga letos nemůže nabídnout víc atraktivnějších zápasů, než ten, který se hrál v Třebíči. Souboj prvního s druhým týmem tabulky diváky bavil od první až do poslední sekundy. Lépe do duelu vstoupili hosté, ale bílé hvězdy zvládly vyrovnat hru i skóre a první třetina skončila 1:1. Ve druhé měli více ze hry domácí, jenže z převahy vytěžili ve druhé části jen jednu branku. Do třetí třetiny se tedy šlo za stavu 2:1. Třetí třetina byla z pohledu diváka nejzajímavější. Nejprve hosté vyrovnali s koncem přesilovky na 2:2, ale vzápětí si Třebíčští vzali vedení zpět. Ve čtyřiačtyřicáté minutě už první tým tabulky vedl o dvě branky. A mohlo být ještě veseleji, jenže dvě přesilové hry pěti proti třem se tentokrát hráčům z Třebíče využít nepovedlo. Hosté pak už zvládli jen snížit na 4:3 a v power play chtěli vyrovnat. Jenže třikrát prohráli buly a tak je potrestal svým druhým gólem v zápase rutinérským způsobem Martin Dočekal, který uzavřel skóre utkání na 5:3.
Sdílejte článek
 
47.kolo, středa 15.2.2023
TRE TRE
5:31:1, 1:0, 3:2
POR POR
Statistiky
Branky a nahrávky: 15. Pšenička (D. Michálek, I. Sedláček), 24. Dočekal (Bittner, Psota), 43. D. Michálek (Poizl, I. Sedláček), 44. Psota (Bittner), 59. Dočekal (Vodný, Bittner) – 9. Šlahař (Hrníčko, Střondala), 42. Hrníčko (Střondala, Urbanec), 58. Šlahař (Střondala, Dufek). Rozhodčí: Bejček, Pilný – Štofa, Pěkný. Vyloučení: 5:8, M. Svoboda (TRE) – Lemcke (POR) oba 5 minut. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1312. Střely na branku: 29:39. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3, 5:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Tureček, Bořuta, Vodička, Forman, Poizl – Psota, Bittner, Dočekal – Ferda, Malý, Klímek – I. Sedláček, D. Michálek, Pšenička – Matěj Novák, Matyáš Svoboda, Šilhavý – Vodný.
HC RT TORAX Poruba: O. Bláha – Urbanec, Voráček, Doudera, Lemcke, Klimíček, A. Sedlák – Gřeš, Vachovec, Šoustal – Brodek, Karafiát, Dufek – Šlahař, Střondala, Hrníčko – Lednický, Toman, Bernovský.

Komentář k zápasu

Šlágr mezi Třebíčí a Porubou nabídl od úvodních minut kvalitní podívanou. Jako první se do šance prodral porubský Šoustal, avšak obětavý zákrok jednoho z třebíčských beků mu gólovou radost překazil. I tak se ale hosté dostali do vedení, když v čase 8:05 přesně zamířil Jakub Šlahař. Projektil zkušeného útočníka propadl Pavlu Jekelovi mezi betony. Poté Třebíč nevyužila přesilovku, ba co víc, sama v ní mohla inkasovat. Dominik Hrníčko ale svůj individuální únik do zdárného konce nedotáhl. Brzy ho to mrzelo, protože v čase 14:03 objel bránu Poruby David Michálek, jehož zakončení Ondřej Bláha pouze vyrazil, načež volný puk doklepl do sítě Tomáš Pšenička. Šlo o první Pšeničkův gól v třebíčském dresu. Vrátit vedení na stranu HC RT TORAX mohl o chvíli později extřebíčský Vojtěch Střondala. Z těsné blízkosti ovšem neuspěl.

Další změna skóre se přihlásila o slovo v čase 23:52. Opět u toho byla třebíčská první formace, která před Ondřejem Bláhou roztočila doslova kolotoč přesných přihrávek. Ta finální skončila na holi Martina Dočekala, který ideálně umístěnou střelou k tyči rozjásal slušně zaplněné tribuny. 2:1 pro Třebíč. A mohlo být ještě veseleji, jenže Radim Ferda trefil v další velké příležitosti jen tyč. Poté o sobě dalo znovu vědět třebíčské první útočné komando, když zakončoval Bittner. Střelu elitního kanonýra Ondřej Bláha lapil. Poruba ve druhém dějství moc příležitostí neměla.

Jenže hned na začátku třetí periody hosté červené světlo za Pavlem Jekelem rozsvítili. Multimediální kostka nad ledem ukazovala čas 41:50, když Dominik Hrníčko šikovně vyslanou střelou zpoza obránce vyrovnal na 2:2. Bílé hvězdy nepříjemný okamžik nepoložil. Právě naopak. O necelou minutu později zavelela ke zteči druhá útočná formace. Její práci dokončil třetím třebíčským gólem v zápase David Michálek. A když se o další minutu později prosadil Matěj Psota, bylo v KHNP ARÉNĚ veselo. Dá se říct, že právě tyto slepené góly rozhodly o osudu zápasu. Poruba sice ještě v čase 57:41 snížila, druhý gól zaznamenal Jakub Šlahař, ale na víc už hosté neměli. Definitivní razítko na tři body pro Třebíč přidal trefou do prázdné brány Martin Dočekal.

Autor reportáže Pavel Mandát

Jiří Režnar po utkání Třebíč - Poruba 5:3

Kamil Pokorný po utkání Třebíč - Poruba 5:3



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Tohle byl bez diskuse šlágr kola. Chtěli jsme divákům, kteří nás celý zápas povzbuzovali a byli naší velkou oporou, a na domácím ledě před nimi vyhrát. Trošku nás svazovala v první třetině nervozita a soupeř v ní byl lepší. Měl šance a šel do vedení. Myslím si, že stav 1:1 po první třetině bylo plus pro nás, protože asi si v ní hosté zasloužili i vedení. Ve druhé si myslím, že jsme byli lepší my, šli jsme do vedení 2:1 a soupeř tam neměl moc šancí. Třetí třetina byla divočina. Soupeř je nejtrestanější mužstvo v soutěži, a ukázal to i dnes. Dvakrát musel i do tří. To jediné mě na dnešním zápase mrzí, že jsme přesilovky pět na tři nevyužili. To se vám pak začnou v hlavě honit různé myšlenky, napadají vás ty hesla, že kdo nevyužije přesilovku pět na tři, může ztratit zápas. Hosté ještě kontrovali na 4:3, ale power – play jsme sehráli výborně, získali jsme všechna vhazování a napotřetí to už Martin Dočekal trefil, a jsem za to strašně rád, protože to dnes byl hokej se vším všudy. Nechyběla bitka Matyáše Svobody s Lemckem. Diváci si to užili, my vítězně taky. Teď už se budeme chystat na sobotní derby s Jihlavou. Hru máme postavenou na tom, že se rve každý za každého, nikdo se nebojí vlézt do rány. Hráči, kteří tohle nejsou schopni zvládat, tak tady mají problém a tihle kluci, které tu máme, si to vzali za své. My musíme takhle hrát proti takovýmto kolosům, a Poruba pro nás kolos je, stejně jako Vsetín nebo třeba Prostějov, kde hokej dělají trošku jinak, než se dělá u nás. My to všechno musíme odbojovat, odmakat a odlehat, věřit, že dáme góly. Na to máme šikovné kluky a v bráně výborného Pavla Jekela. Tímto způsobem se musíme prezentovat, nemůžeme hrát profesorský hokej. Na to nemáme typy hráčů a ani kvalitu. Dnes to pro nás byl velký test, Poruba je vynikající tým, výborný dopředu. Kdykoli byla na kotouči, tak musíte být v obrovském střehu a koncentraci. Góly jsme dnes dostali takové nešťastné, ale soupeř hrál dopředu opravdu velmi dobře. Našli jsme ale okna vzadu a jsme rádi za to, že jsme okamžitě kontrovali po gólu na 2:2, že jsme dali dva rychlé góly na 4:2. To byl dnes klíč ke třem bodům. Vrátil se do sestavy Michal Vodný, ale chyběli nám dnes Michal Furch a Patrik Fajmon, oba beci nám lehli, mají antibiotika. Takhle to teď mužstva mají. Sokolovu leží půl mančaftu, Zlínu minule chyběli čtyři útočníci... S tím se každý musí vypořádat. Michala Vodného jsme dnes využili v obraně, vzadu to umí a hrál výborně. Mluvit o derby je teď, těsně po zápase, strašně brzo. Zítra máme volno, na led půjde jen ten, kdo bude chtít. Budeme regenerovat, v pátek se nachystáme a v sobotu jedeme do Pelhřimova na Jihlavu. V derby nemá cenu mluvit o nějaké motivaci, víme, že hrajeme pro naše diváky a za Třebíč a samozřejmě budeme chtít udělat všechno pro to, abychom to zvládli.

Jiří Režnar – HC RT Torax Poruba: Měli jsme dobrý vstup do utkání a povedla se nám i první třetina. Měli jsme v ní dát nějakou branku navíc, bohužel nedali. Co nám dnes nešlo, byly přesilovky, ty jsme hráli katastrofálně, což možná rozhodlo, potřebné góly jsme v nich nedali. Bohužel jsme inkasoval hloupé góly z předbrankového prostoru, ale tohle si ještě musíme ukázat a něco si k tomu říct. Takhle to nejde, takhle dostávat góly je špatně. Ono se tady těžko vyhrává, protože Třebíč má výbornou první lajnu do přesilovky i do hry. Ty další lajny jí ve hře sekundují. Navíc tady mají diváky, atmosféra je tady jako na Vsetíně... Akorát ten tlak na rozhodčí, to by si někteří lidé tady měli dát ručník kolem krku, aby si nezamočili trička a bundy. Za mě škoda, první třetina od nás výborná, potom se to ale celé rozdrbalo vyloučeními a tím, že jsme v přesilovkách nebyli schopni potrestat soupeře. Naproti tomu oslabení hrají kluci celou sezónu výborně, procento ubráněných oslabení je vysoké. Horší je to ale s těmi přesilovkami. Tady je vidět ta domácí první lajna, ti kluci to mají sehrané a hrají přesilovky velice dobře. To je podle mě rozhodující faktor toho, že Třebíč vyhrává a vyhrává hlavně doma. Doufám, že Třebíč dostaneme v play offu a tam je vyřadíme a vyřídíme si to s nimi.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024