Menu +

Krok od semifinále! Třebíč loupila v Přerově a má mečbol

Reportáže
Veledůležitý třetí zápas čtvrtfinálové série Horáci na ledě Přerova zvládli. Třebíčská družina zvítězila po koncentrovaném a obětavém výkonu 2:1, díky čemuž ji dělí už jen jeden pomyslný krok na cestě do semifinále Chance ligy. O třebíčské góly se tentokrát postarali Daniel Klímek a Michal Vodný. Další zápas je na programu v pondělí opět v Přerově.
Sdílejte článek
 
, neděle 12.3.2023
PRE PRE
1:20:0, 0:2, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 56. Březina (Hrdinka) – 37. Klímek (Tureček), 39. Vodný (Bittner, Bořuta). Rozhodčí: Petružálek, Wagner – Beneš, Kokrment. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1913. Střely na branku: 21:24. Průběh utkání: 0:2, 1:2.
Sestavy
HC ZUBR Přerov: Postava – Krisl, Chroboček, R. Černý, Hrdinka, Kudělka, Ševčík, Gréč – Kratochvil, Pechanec, Indrák – Goiš, Süss, Březina – F. Dvořák, Macuh, Doležal – Fencl, Ministr, Hradil.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Bořuta, Tureček, Forman, Furch, Poizl, Vodička, Fajmon – Vodný, D. Michálek, Ferda – Novák, Bittner, Psota – M. Svoboda, Malý, Klímek – Michalčuk, Pšenička.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu patřil Přerovu. Zubři byli aktivnější, díky čemuž měli hned několik příležitostí ke skórování. Postupně neuspěli Pechanec, Kratochvil ani Goiš. Poslední jmenovaný najížděl na Jekela zcela sám, ten ale vytasil pohotový zákrok betonem. Na druhé straně zahrozil Matyáš Svoboda, jeho teč nicméně skončila v moci Postavy. O pár chvil později to zkoušel Bittner, jenže Postava i tentokrát zasáhl. Do kabin se proto šlo za bezbrankového stavu.

Jestliže první dějství patřilo Přerovu, to druhé bylo až na výjimky v moci Třebíče. Nejdříve zahrozil Michálek, člen druhého útočného komanda vystrašil přerovské diváky i Postavu, skóre se však nezměnilo. O pár minut později ukázal své útočné choutky Bořuta, jenže jeho bomba letěla příliš vysoko. První gólová akce zápasu napsala svůj příběh v čase 36:41. Roli jejího architekta na sebe vzal David Tureček, který v útočném pásmu nezazmatkoval, zachoval chladnou hlavu a předložil puk Danielu Klímkovi. Nejčerstvější třebíčská akvizice nabídnutou příležitostí nepohrdla a otevřela skóre. O dvě minuty později bylo v třebíčském táboře ještě veseleji. Horáci dostali výhodu přesilové hry, kterou využil po povedené spolupráci kompletní útočné formace Michal Vodný.

Třetí perioda přinesla konsolidovaný výkon bílých hvězd. Překonat kompaktní obranu činilo Zubrům velké potíže a když už se domácí dostali do šance, zasáhl pozorný Jekel. Přesto Zubři ještě vykřesali jiskřičku naděje. Její zažehnutí přišlo v čase 55:04, když David Březina vyslal nechytatelnou pumelici přímo do víka třebíčské svatyně. Víc už ale domácí nestihli. Veledůležitý druhý čtvrtfinálový bod tak míří na Vysočinu.

Autor reportáže Pavel Mandát



Jaroslav Barvíř po utkání ČF3 PRE - TRE 1:2



Ohlasy trenérů

Robert Svoboda - HC ZUBR Přerov: Byl to vyrovnaný zápas stejně jako dva předcházející. Padlo málo branek, výborné byly obě defenzívy, skvěle zachytali oba brankáři. Škoda, že jsme v první třetině neproměnili jednu z šancí, které jsme měli. Kdybychom se dostali do vedení, asi by se nám dýchalo lépe a určitě by to i více strhlo lidi. Na druhou stranu musím kluky pochválit. Nevzdali to, hráli až do konce. Chybělo nám i trochu štěstíčka při odrazech puků. Řekli jsme si, že nic nebalíme. My jsme vyhráli první zápas v Třebíči, Třebíč teď vyhrála první zápas u nás. V pondělí je další zápas. Dokud někdo nezvítězí třikrát, není konec série.

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: V první řadě chci říct, že jsme podali výborný, kolektivní výkon, který nás dovedl ke druhému bodu v sérii. V první třetině jsme nezareagovali na dvě nebo tři rychlá otočení hry, v nichž nás soupeř přečíslil a tam nás famózně podržel Pavel Jekel. Od druhé třetiny jsme hodně zlepšili hru hlavně do obrany a soupeře jsme k ničemu nepouštěli. Čekali jsme na naše momenty, které přišly, dostali jsme se do vedení 1:0 a pak z přesilové hry jsme dali na 2:0. Za to jsme byli rádi a ve třetí třetině jsme se opět zaměřili na dobrou obranu a čekali jsme, kdy to soupeř trošku zahraje na riziko. Chtěli jsme počkat na nějaké brejky, které jsme měli, ale nevyřešili jsme je dobře. V oslabení jsme dostali na 2:1, což byla menší komplikace, ale závěr jsme odehráli výborně a myslím si, že dnes zaslouženě bereme druhý bod. Od gólmana až po posledního hráče to byl skvělý týmový výkon. Nechceme to přeceňovat, ale regenerace bude díky dobré psychice lepší a rychlejší. Zítra do toho půjdeme znovu naplno a budeme chtít tu sérii ukončit. Jsme si vědomi toho, že poslední krok bývá nejtěžší, ale my budeme dobře nachystaní a věřím tomu, že díky přípravě a podobné hře, jakou jsme předvedli dnes, že mečbol využijeme. Chci poděkovat našim skvělým fanouškům, udělali skvělou atmosféru, dodali nám energii, krev do žil a děkuji jim za celý tým a klub. Byli skvělí.

Podobné články