Menu +

Dočekalova střelecká exploze a zodpovědný výkon týmu = tři body z Litoměřic

Reportáže
T ř e b í č - Skvělou pozvánku na pondělní derby s Jihlavou vystavili dnes hokejisté Horácké Slavie parádním výkonem v Litoměřicích. Martin Dočekal se zaskvěl čtyřmi brankami a jednou asistencí, ale sám bez zodpovědného výkonu celého týmu včetně brankáře Jana Mičána by výborně hrajícího soupeře s velkou podporou domácích fanoušků neporazil. Proto je třeba ocenit celý tým, který odehrál pravdu výborný duel, který se všem hokejovým fandům musel líbit. Rozhodnutí přišlo až v samém závěru, kdy domácí tři minuty před třetí sirénou sáhli k power play. Jenže to potrestal Antonín Bořuta pátou trefou přes celé hřiště do prázdné svatyně Litoměřic. Stínem zápasu byl odpudivý zákrok jihlavského odchovance Chlubny v dresu Litoměřic, který ošklivě zranil třebíčského Šimona Frömela. Ten musel po zákroku do oblasti hlavy opustit ledovou plochu na nosítkách.
Sdílejte článek
 
4.kolo, sobota 23.9.2023
LTM LTM
3:51:1, 1:3, 1:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 15:54 Guman (Černohorský, Tomek; 5/5), 21:46 Costa (5/5), 45:45 Jícha (Ton, Sihvonen; 5/4) – 10:33 Dočekal (Vodný; 5/4), 25:35 Dočekal (Michálek, Vodný; 5/4), 27:39 Dočekal (5/5), 30:49 Dočekal (Michálek, Vodný; 5/5), 57:24 Bořuta (Dočekal, Furch; 5/5). Rozhodčí: Horák, Petružálek – Kokrment, Baxa. Diváci: 783. Vyloučení: 10:5. Využití: 1:2. Střely na branku: 27:38 (9:15, 6:16, 12:7). Zblokované střely: 11:8. Vhazování: 35:34. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:4, 3:4, 3:5.
Sestavy
HC Stadion Litoměřice: Cichoň – Černohorský, Kroupa, Pavlák, Husák, Aubrecht, Tomek – P. Svoboda, Jícha, Sihvonen – Ton, Kuťák, Guman – Korkiakoski, Costa, Chlubna – Cikhart, Hrabík, Kordule – Vopat.
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Bořuta, Furch, Štebih, Baláž, Vodička, Poizl – Dočekal, Bittner, Psota – Vodný, Malý, Ferda – Maty. Svoboda, Michálek, Frömel – Michalčuk, Berka, L. Stehlík – Matěj Svoboda.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu přinesl z obou stran svižný hokej. Do první velké šance se dostal litoměřický obránce Aubrecht, ale Jan Mičán byl v souboji muže proti muži úspěšnější. Pak přišla první přesilovková hra Třebíče a také první gól zápasu. Martin Dočekal centroval přihrávku do prostoru před bránou a jeden z beků Litoměřic si puk srazil do sítě. 0:1. Kališníci však ještě v první periodě srovnali - zásluhu na tom měl Tomáš Guman, útočník domácího souboru nasměroval puk přímo do šibenice Mičánovy svatyně. 1:1

Druhé dějství začalo lépe pro Stadion. Svěřenci Miroslava Přerosta se v čase 21:46 dostali poprvé (a také naposledy) v zápase do vedení. Rána Kale Costy zapadla přesně k levé tyči. 2:1. Poté ale vzal otěže zápasu do svých rukou Martin Dočekal. Byl to jeden z těch večerů, kdy si třebíčský čahoun podmanil prakticky veškeré dění na ledové ploše. Dočekal nejdříve v čase 25:35 vyrovnal díky dalšímu zásahu v přesilové hře. Přesnou přihrávku mu tentokrát adresoval David Michálek 2:2. O další dvě minuty později už Třebíč zásluhou Martina Dočekala vedla. Devadesátka hrající v červeném dresu si tentokrát nabruslila na kruh a přesnou ránou k vzdálenější tyči otočila misky vah na stranu Horáků 2:3. Když se poté téměř přesně v polovině zápasu Dočekal znovu trefil, tentokrát mezi betony litoměřického gólmana, bylo v táboře třebíčských fanoušků veselo 2:4.

Ve třetím dějství vrhly Litoměřice veškeré své síly do útoku. Odměnou jim byla snižující branka Josefa Jíchy, která padla v čase 45:45 3:4. Víc už ale pozorně hrající obrana bílých hvězd a spolehlivě chytající Jan Mičán soupeři nedovolili. Poslední naděje svitla Litoměřicím při závěrečném risku bez brankáře. Tu ale brzy nemilosrdně uhasil Antonín Bořuta, jenž dalekonosným projektilem do opuštěné klece potvrdil vítězství Horácké Slavie v poměru 3:5.






Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Dnes jsme měli od první minuty výborný pohyb, sehráli jsme výbornou první třetinu. I když skončila 1:1, tak jsme v ní měli spoustu šancí, které jsme neproměnili. Přikázáním číslo jedna v dnešním utkání z naší strany byla disciplína. Víme, že soupeř hraje výborně do útoku a má špičkové přesilové hry. Hlavně ve druhé třetině se nám to vyplatilo, protože jsme byli ukáznění a soupeř naopak fauloval. My jsme to potrestali, do závěrečné dvacky jsme šli s dvougólovým vedením... Litoměřice mají dopředu takovou kvalitu, že to chtělo od nás stoprocentní nasazení až do poslední vteřiny. Domácí se dostali do kontaktu gólem z přesilovky a závěr byl od našich kluků neskutečně odbojovaný. V průběhu zápasu jsme měli problémy se zraněními a dohrávali jsme na pár lidí. Vítězství si hodně vážíme. Co se týče faulu na Šimona Frömela, tak Chlubna je hráč totálně bez respektu k soupeři. Za mě to byla prasárna nejvyššího kalibru a doufám, že disciplinární komise se tím bude dostatečně zabývat. Toto by mělo z našich kluzišť vymizet. Hráči by k sobě a svému zdraví měli mít navzájem nějaký respekt, a toto byl zákrok totálně bez respektu. Na derby jsme dnes samozřejmě nemysleli, ale teď už to máme v hlavách. Na Vysočině je to svátek hokeje a Dukla hraje kvalitní zápasy, boduje, takže já věřím, že nám diváci přijdou pomoct a my je budeme chtít potěšit. V těch prvních dvou domácích zápasech se nám to moc nepovedlo. Věřím, že přijdou v hojném počtu, podpoří nás a že je hráči odmění.

František Ptáček - HC Stadion Litoměřice: Na zápas jsme se nějak připravili, ale bohužel jsme začali hrát úplně něco jiného. Když jsme se ve druhé třetině nadechli, že bychom mohli hrát to, co jsme si představovali, tak hloupým zaváháním jednotlivců se nám utkání vymklo z rukou, a pak už jsme do konce tahali za kratší konec a nebyli jsme schopní soupeře přetlačit. Třebíč hrála chytře, jednoduše, a to na nás dneska stačilo.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024