Menu +

Třebíč v čele s Janem Mičánem vynulovala silný Prostějov

Reportáže
T ř e b í č - Pět vítězství v řadě měli hokejisté Prostějova na svém kontě před utkáním s Horáckou Slavií. Ta ale soustředěným a bojovným výkonem, podpořeným skvělým Janem Mičánem v brance a bouřlivou kulisou na tribunách další body Jestřábům nedovolila. Diváci čekali na první branku až do dvaatřicáté minuty, kdy se v přečíslení čtyři na dva prosadil krásnou tečí Miha Štebih a dal tak důležitou trochu klidu na hokejky svých spoluhráčů. Další gól zařídil v přesilové hře snad největší bojovník utkání Radim Ferda v minutě čtyřiapadesáté. A v power play, k níž hosté sáhli už více, než tři minuty před třetí sirénou Radim Ferda doslova naservíroval puk skvěle nejetému spoluhráči Lukáši Křížovi. Celkově tedy 3:0, což je další skvělá pozvánka na sobotní utkání se Slavií Praha, za kterou by podle spekulací mohl nastoupit i legendární Jaromír Jágr.
Sdílejte článek
 
11.kolo, středa 11.10.2023
TRE TRE
3:00:0, 1:0, 2:0
PRO PRO
Statistiky
Branky a nahrávky: 31:56 Štebih (Horváth, M. Svoboda; 5/5), 53:20 Ferda (Štebih, Berka; 5/4), 59:14 Kříž (Ferda, Dočekal; 5/5). Rozhodčí: Skopal, Pilný – Jindra, Maštalíř. Diváci: 920. Vyloučení: 2:6. Využití: 1:0. Střely na branku: 23:30 (5:14, 5:7, 13:9). Zblokované střely: 10:18. Vhazování: 26:33. Průběh utkání: 3:0.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Furch, Bořuta, Vodička, Štebih, Poizl, Kříž, Baláž – Ferda, Bittner, Dočekal – Michalčuk, Michálek, Vodný – Frömel, Berka, Matyáš Svoboda – L. Stehlík, Horváth, Matěj Svoboda.
LHK Jestřábi Prostějov: Pavelka – Krejčí, Šidlík, Hanousek, Kloz, Pěnčík, Forman, Drtil – Hašek, Ostřížek, V. Burian – Illéš, Račuk, J. Veselý – Z. Doležal, Pitule, Fronk – Maruna, Venkrbec, Jiránek.

Komentář k zápasu

Úvodní dějství přineslo vyrovnaný průběh, avšak mírnou územní převahu měli přece jen hosté z Prostějova. Ti se dostali k několika zajímavým střeleckým pokusům, nebezpečně pálili Illéš, Veselý nebo Doležal. Jan Mičán byl ve všech těchto případech připraven. Nutno dodat, že třebíčskému brankáři notně pomáhala také obrana. Její obětavost a zarputilost byla jedním ze základních stavebních kamenů na cestě za cennými třemi body.

Ale pěkně popořádku. Také druhá perioda začala šancí Prostějova. Měl ji na svědomí Vilém Burian, před třebíčským odchovancem zívala téměř prázdná brána, Burian ji však netrefil. A možná právě tohle byl jeden ze zlomových momentů zápasu. S přibývajícím časem bylo totiž stále více zřejmé, že tým, který se dostane do vedení, získá na svou stranu dost možná klíčovou výhodu. Jako první prolomila gólové mlčení Třebíč. Těsně po polovině základní hrací doby, konkrétně v čase 31:56, zavelel k rychlému protiútoku Kevin Horváth. Ten předložil puk Matěji Svobodovi, který střílenou přihrávkou centroval před bránu, kam si najel Miha Štebih. Zkušený slovinský zadák se v pozici falešného útočníka cítil jako doma a uklidil puk do sítě. 1:0 Horáky úvodní trefa nakopla. Zvýšit náskok mohl Radim Ferda, ale neuspěl. Stejně jako o chvíli později Michal Vodný. Do kabin se tedy šlo za stavu 1:0 pro Třebíč.

Třetí dvacetiminutovka měla být ve znamení prostějovské snahy o vyrovnání. Jenže ta nakonec de facto nepřišla. Hosté si totiž sami pod sebou podřezali pomyslnou větev. Osudná jim byla nedisciplinovanost. V čase 50:31 putoval do sprch Tomáš Pitule. Řízný útočník svůj důraz tentokrát přehnal a rozhodčí jej vyloučil do konce zápasu. Dlouhou přesilovku poté využil přesnou tečí rány od modré čáry Radim Ferda. 2:0 Definitivní pojistku na třebíčské vítězství přidal v poslední minutě trefou do prázdné brány Lukáš Kříž. Třebíč tedy zvítězila 3:0 a připisuje si do tabulky důležité tři body.





Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Z naší strany to byl výborný zápas, řekl bych, že i fanoušci si ho velmi užili. Věděli jsme o velké síle Prostějova, je to špičkový tým této soutěže. Důsledně jsme se připravovali, hráli jsme chytře v osobních soubojích, a to se nám v první třetině dařilo. Hráli jsme to, co jsme chtěli. Rychle jsme se vraceli, vyhrávali jsme osobní souboje a byli jsme trpěliví. Ve druhé třetině jsme se po jednom z protiútoků dokázali prosadit. Poté jsme tam měli ještě další asi dvě gólové příležitosti, ty jsme bohužel nevyužili. Snažili jsme se střílet co nejvíce, protože takto silný tým vás ke střelbě moc nepustí. Během druhé pauzy jsme si v kabině řekli, že je to celé o nás, o naší bojovnosti a našem srdíčku. Po šedesáti minutách jsme se mohli zaslouženě radovat z výhry. Ke konci zápasu jsme cítili velkou nervozitu na straně soupeře, který začal hrát víc agresivně a nám tím daroval přesilové hry. Nechtěli jsme se nechat rozhodit z jejich nervozity a hráli jsme náš styl. Za mě to byl asi náš nejlepší zápas v dosavadním průběhu sezóny. Velké díky patří celému týmu, každý z hráčů nechal na ledě všechno, fanoušci nás neuvěřitelně podporovali a dodávali nám energii pro lepší výkony. Je krásné vidět, jak vám někdo fandí, motivuje nás to do lepších výsledků.

Martin Štrba - LHK Jestřábi Prostějov: Z prohry jsme velmi zklamaní. Tady v Třebíči jsou to vždy podobné zápasy a pokud nedáme první gól, tak se na jejich ledě hraje opravdu špatně. To se potvrdilo, první gól dali domácí a pak hráli výborně z defenzivy. Na to, jaké máme chlapy v útoku, tak jsme v útočném pásmu přicházeli o kotouč při osobních soubojích. V posledních zápasech nás trápí koncovka, ze tří utkání máme tři góly, což opravdu není ideální bilance. Bez gólů nejde vyhrávat a musíme na tom zapracovat.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024