Menu +

Na Slavii získáváme bod, bude mít velkou cenu?

Reportáže
P r a h a - V předposledním utkání základní části Chance ligy cestovala Horácká Slavia na led týmu Slavie Praha, který patří v poslední době k vůbec nejlepším týmům s aktuální formou v celé soutěži. Třebíčští ale odvedli dobrou práci a ještě v osmapadesáté minutě vedli 2:2. Jenže hosté v power play znásobenou přesilovkou v šesti proti čtyřem vyrovnali na 2:2. Hokejisté Horácké Slavie si do prodloužení přenesli téměř dvouminutovou přesilovou hru, jenže se jim ji nepodařilo přetavit ve vítězný gól. A tak udeřili hosté, kterým se povedlo jedno přečíslení a rozhodli tak o zisku druhého bodu, který zůstane v Praze. Třebíč se v posledním zápase základní části utká v pátek 1.3. od17:30 s Přerovem. V tomto utkání se bude rozhodovat o konečném umístění obou soupeřů a také o nasazení týmů pro play off. Přijďte proto povzbudit naše borce.
Sdílejte článek
 
51.kolo, středa 28.2.2024
SLA SLA
3:2p1:0, 0:1, 1:1 – 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 10:04 Průžek (Hrdinka, Kucharčík; 5/5), 58:15 Všetečka (Brož, Kulda; 5/4), 63:06 Brož (Polák; 3/3) – 23:30 Bořuta (Vodný, Vodička; 4/4), 56:09 Dočekal (Vodička; 5/5). Rozhodčí: Čáp, Valenta – Belko, Beneš. Diváci: 671. Vyloučení: 5:3. Využití: 1:0. Střely na branku: 37:35 (12:16, 10:8, 13:9). Zblokované střely: 6:19. Vhazování: 34:45. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 3:2.
Sestavy
HC Slavia Praha: Hölsä – Žovinec, Klikorka, Hrdinka, Holý, Kajínek, Křepelka, Kremláček – Matěj Beran, Kulda, Guman – Průžek, Kucharčík, J. Brož – Knotek, Slavík, Všetečka – Havrda, V. Polák II, Slavíček.
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Štebih, Vodička, Baláž, Bořuta, Furch, Kříž, Poizl – Psota, Bittner, Vodný – Ferda, Malý, Dočekal – Ondráček, Michálek, Maty. Svoboda – Michalčuk, Kučera, Matěj Svoboda.

Komentář k zápasu

První šanci zápasu měl Všetečka, leč Mičána nepřekonal. I tak se ale Slavia Praha dostala do vedení, v čase 10:04 nahazoval František Hrdinka, jehož projektil tečoval mimo Mičánův dosah Jiří Průžek. 1:0 Bílé hvězdy mohly vyrovnat o chvíli později. Po faulu Karla Klikorky bylo totiž nařízeno trestné střílení, přičemž roli exekutora na sebe vzal Matěj Svoboda. Mladý útočník nezvolil špatné řešení, jenže ve finální fázi trefil pouze břevno a ke změně skóre tedy nedošlo. Hned poté střílel z kruhu Dočekal a za finským brankářem ve službách Slavie znovu zvonila tyč.

Do druhého dějství vstoupila Třebíč dobře. Šance Bittnera sice ještě gólem neskončila, avšak vyrovnání se i tak bílé hvězdy dočkaly. V čase 23:30 předvedl povedenou individuální akci Michal Vodný, oklamal slávistické zadáky, nahrál Antonínu Bořutovi, jenž zamířil přesně. 1:1. Vrátit vedení na stranu Pražanů mohl o necelé dvě minuty později Knotek, jeho ránu ale Mičán vyrazil ramenem.

Třetí perioda odstartovala šancí Malého, který svůj pokus namířil jen do brankáře. Na druhé straně jel sám na Mičána Vojtěch Polák - třebíčský čahoun mezi tyčemi obtížnou situaci ustál bez pohromy. Následovala tutovka Tomáše Gumana. Zkušený útočník už dokonce slavil gól, avšak videorozhodčí jeho radost utlumil a branku neuznal. A tak udeřilo na druhé straně. V čase 56:09 nahazoval od modré čáry Dočekal, brankáři Slavie clonilo ve výhledu hned několik třebíčských hráčů, což byl patrně klíčový atribut toho, že puk nakonec skončil v sítí. 1:2 Vítězná trefa to ale nebyla. O pár vteřin později totiž putoval na lavici hanby Psota, Pražané znásobili svou početní výhodu odvoláním brankáře a v čase 58:15 srovnal Robin Všetečka. 2:2 Šlo se tedy do prodloužení. V něm unikli do přečíslení dvou proti jednomu Vojtěch Polák a Jaroslav Brož. První jmenovaný nahrával, načež Jaroslav Brož rozhodl kličkou do bekhendu o tom, že druhý bonusový bod zůstane za výhru 3:2 v prodloužení v Praze.





Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: Věděli jsem, že nás nečeká nic lehkého, Slavie za posledních pět kol tabulku vede a má výbornou formu. Myslím si, že jsme odehráli dobrý zápas. V první třetině až na tři čtyři střídání, kdy jsme vypadli z koncentrace a inkasovali jsme, tak jsme nehráli špatně. Pak jsme hru zlepšili, měli jsme k dispozici trestné střílení a z další dobré akce jsme trefili tyčku. Ve druhé třetině jsme zaslouženě srovnali a byli jsme lepším týmem. Možná jsme se měli víc tlačit do koncovky, těch střel tam mohlo být víc. Ale chtěli jsme být trpěliví, což se nám podařilo. Ve třetí třetině jsme se dostali do vedení 2:1 a dostali jsme tak první mečbol. Bohužel pár minut před koncem jsme udělali faul a soupeř přesilovku zdvojnásobil o power play a hrál v šesti proti našim čtyřem. Tahle varianta Slavii vyšla a vyrovnala. Dostali jsme ještě nabídku v podobě přesilové hry čtyři na tři v prodloužení, kterou jsme ale nevyužili, a po druhém přečíslení Slavie jsme inkasovali, a odvážíme si tak jeden bod. Hráči zápas odmakali, oddřeli, nemyslím si, že bychom hráli špatně, ale bohužel je z toho jen jeden bod a teď se musíme dobře nachystat na pátek, na poslední zápas základní části s Přerovem.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024