Menu +

Třebíčští nedali Rysům šanci, nasázeli jim pět branek

Reportáže
F r ý d e k - M í s t e k - Třebíčští hokejisté zvládli další důležitý zápas na jedničku. Frýdek - Místek bojující o každý bod absolutně nezachytil začátek zápasu a už ve čtrnácté minutě prohrával 0:3 po dvou brankách Martina Dočekala a jedné trefě Ladislava Bittnera. V polovině zápasu se znovu trefil Martin Dočekal a završil tak hattrick. Pátý gól s chutí hrajících bílých hvězd zařídil Daniel Poizl po skvělé kombinaci s Dočekalem a Ferdou v minutě třicáté čtvrté. Domácí se přece jen prosadili, ale až čtyři minuty po druhé přestávce, v přesilovce pokazil čisté konto Třebíčských polský hráč ve službách Slezanů Kamil Walega. Po třech bodech si v zápase připsali Martin Dočekal a Radim Ferda. Dočekal za tři branky, Ferda naopak za tři asistence. V Třebíči se teď bude hrát s Kolínem netradičně ve čtvrtek 22. února od 17:30 kvůli přímému televiznímu přenosu. Diváci tak mají jedinečnou možnost vidět při práci redaktory České televize.
Sdílejte článek
 
48.kolo, sobota 17.2.2024
FRM FRM
1:50:3, 0:2, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 43:13 Walega (Haman, Marosz; 5/4) – 01:17 Dočekal (Ferda, Furch; 5/5), 09:07 Bittner (Vodný; 5/5), 13:14 Dočekal (Štebih, Psota; 5/4), 29:02 Dočekal (Malý, Ferda; 5/5), 33:59 Poizl (Ferda; 5/5). Rozhodčí: Obadal, Rapák – Štofa, Veselý. Diváci: 1151. Vyloučení: 3:3. Využití: 1:1. Střely na branku: 26:28 (7:10, 11:12, 8:6). Zblokované střely: 15:8. Vhazování: 33:29. Průběh utkání: 0:5, 1:5.
Sestavy
HC Frýdek-Místek: Švančara – Š. Havránek, Haman, Urbanec, Šenkeřík, Výtisk, D. Kowalczyk, Homola – R. Veselý, Walega, Svačina – Hotěk, Marosz, Haas – Doktor, Šuhaj, Krajč – Geidl, Macháček, Ramik.
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Štebih, Baláž, Vodička, Furch, Poizl, Kříž – Vodný, Bittner, Psota – Dočekal, Malý, Ferda – Maty. Svoboda, Michálek, Ondráček – Matěj Svoboda, Kučera, Frömel – Michalčuk.

Komentář k zápasu

Horáci vstoupili do zápasu skvěle. Už v čase 01:17 dostal puk do prostoru mezi kruhy Martin Dočekal a přesnou ránou překonal Patrika Švančaru. 0:1 I v dalším průběhu první třetiny měla Třebíč výrazně lepší pohyb, z čehož rezultovaly šance. V jedné z nich mohl skórovat Vodný, avšak přestřelil. Poté ujel do samostatného úniku Dočekal, nicméně jeho střela skončila na betonech brankáře. Čas 09:07 už ale přinesl druhou třebíčskou trefu. Další fatální zaváhání obrany rysů potrestal Ladislav Bittner. 0:2 Když navíc v čase 13:14 využil početní výhodu Martin Dočekal a zvýšil na 3:0 pro Třebíč, bylo v táboře bílých hvězd veselo.

Ani ve druhé periodě Frýdek-Místek příliš nekousal. Jednu z mála šancí domácího celku zmařil Svačinovi pohotovým zákrokem Jan Mičán. Nepřišel si na něj ani dorážející Jakub Doktor. A tak opět udeřilo na druhé straně. V čase 29:02 nachytal Martin Dočekal Patrika Švančaru na švestkách a bylo to 0:4. Od té chvíle se zápas prakticky jen dohrával. Třebíčští jej totiž měli pevně ve svých rukou, kdežto domácí Frýdek nenacházel síly na zvrat. Naopak. Gól na 5:0 ve prospěch bílých hvězd přidal v čase 33:59 Daniel Poizl, který se ocitl v pro něj netypické pozici na hrotu útoku a nezaváhal.

Třetí dějství mělo vyloženě formální charakter. Frýdek-Místek sice snížil na 1:5 zásluhou polského internacionála Kamila Walegy, to ale bylo ze strany rysů všechno. Třebíč si tak za výhru 5:1 odvezla domů naprosto zasloužené tři body.





Ohlasy trenérů

Martin Hrnčár - HC Frýdek-Místek: Z naší strany je to už druhé utkání, které jsme absolutně nezvládli. Máme z těchto utkání skóre jedna dvanáct, a to byly zápasy, kdy jsme si věřili, že nějaké ty body dokážeme uhrát. Doma jsme z posledních jedenácti utkání prohráli pouze jeden. Jsme teď v situaci, kdy se chceme koukat nahoru, jenže padáme dolů. Napříč tomu, že máme stále bodový náskok, tak se na něj určitě nemůžeme spoléhat. Dnes jsme dostali tři góly z předbrankového prostoru, kdy byli absolutně nepokrytí zakončující hráči. Tohle se nám prostě nemůže stávat. Už jsme podobné inkasovali v Kolíně, dnes opět. Pracujeme na tom, ale jednoduše je to na hráče tlak a stres. Každopádně jsou to profíci, stejně jako já. My si musíme uvědomit, že tady hrajeme za nějaké město a za nějaký klub. Máme něco na hrudi a k tomu se také tak musíme i postavit. Tohle je kolektivní zodpovědnost a ne, že by to bylo o jedinci, či dvou. Nyní nás čekají v rychlém sledu tři zápasy za sebou, kůži určitě neprodáme lacino. Chceme se navrátit k výhrám, nebo alespoň k přílivu nějakých bodů. Určitě nechceme ostudu, kterou jsme si vytvořili v posledních dvou utkáních. Jelikož není příjemné poslouchat to, co slyšíme.

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: My jsme chtěli do utkání dobře vstoupit a chtěli jsme být disciplinovaní, protože jsme věděli o kvalitě přesilových her domácích. Pomohl nám rychlý gól, kterým jsme se dostali do vedení. Myslím si, že jsme velice dobře odehráli čtyřicet minut dnešního utkání. Velice dobře, řekl bych až výborně. Přidali jsme další góly, včetně gólu z přesilové hry. Ve třetí třetině jsme si náš výkon trošku zkomplikovali dvěma vyloučeními a domácí z toho dali gól. Pak hráli aktivně, naopak my jsme si to trošku komplikovali hrou na puku. Naštěstí jsme ale měli nahráno a zápas jsme hlavně chtěli úspěšně dovést do konce dobře z obrany. Myslím, že jsme dnes vyhráli zaslouženě, získali jsme tři body a kluci odvedli skvělou práci. Třešničkou na dortu je Dodův hattrick, takže dnes jsme maximálně spokojeni.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024