Menu +

Nehokejový hokej ve Zlíně, Třebíčští na body nedosáhli

Reportáže
T ř e b í č - Ve Zlíně se hraje těžko, zvlášť, když se nepodaří využít vypracované šance. Přesvědčili se o tom i hokejisté Horácké Slavie, kteří první třetinu jasně vyhráli na střely 16:5, ale na góly pouze 1:0. Druhá třetina pak měla s hokejem jen málo společného, byla rozkouskována hned deseti vyloučeními. S tímto trendem se lépe vypořádali domácí hráči, kteří tuto část zápasu vyhráli 2:1. Třebíčští se snažili vyrovnat, což se jim povedlo minutu před koncem druhé třetiny, kdy skóroval Bittner. Jenže ve třetí části ještě dvakrát inkasovali, i když sporný čtvrtý gól muselo potvrdit až video a pátý pak padl do prázdné branky. Už v sobotu mají bílé hvězdy šanci na reparát, doma přivítají zvedající se Frýdek - Místek.
Sdílejte článek
 
34.kolo, středa 3.1.2024
ZLN ZLN
5:20:1, 2:1, 3:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 29:18 Sedláček (Zbořil, Gago; 5/5), 30:50 Novák (Werbik, Salmio; 5/5), 44:18 Werbik (Paukku; 5/4), 57:12 Süss (Köhler, Zbořil; 5/5), 59:37 Köhler (5/5) – 12:45 Ondráček (Dočekal, Bořuta; 5/4), 38:04 Bittner (Dočekal, Vodný; 5/3). Rozhodčí: Kubičík, Kosnar – Štofa, Beneš. Diváci: 1752. Vyloučení: 9:9. Využití: 1:2. Střely na branku: 32:33 (5:16, 14:8, 13:9). Zblokované střely: 17:20. Vhazování: 34:24. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 5:2.
Sestavy
PSG Zlín: Huf – Hrbas, Salonen, Warg, Čáp, Zbořil, Husa, Suhrada – Šlahař, Kindl, Paukku – Novák, Werbik, Salmio – Tomi, Süss, Keränen – P. Sedláček, Gago, Köhler.
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Bořuta, Baláž, Štebih, Vodička, Poizl, Furch – Dočekal, Bittner, Psota – Vodný, Michálek, Ferda – Ondráček, Kučera, Frömel – Maty. Svoboda, Malý, Michalčuk – Matěj Svoboda.

Komentář k zápasu

Vstup do zápasu se Třebíči povedl, Horáci měli v úvodní třetině lepší pohyb, což dokumentoval i poměr střel, který po dvaceti minutách vyzníval pro Třebíč v poměru 16:5. Daniel Huf lapil patnáct pokusů, nestačil na přesně umístěný projektil Jiřího Ondráčka, který zapadl přesně k tyči a poslal bílé hvězdy do vedení. 0:1 Zlín měl v úvodní periodě prakticky jen jednu šanci - Jakub Šlahař ale zcela sám před Janem Mičánem selhal a netrefil zařízení.

Druhé dějství přineslo vyrovnanou hru, kterou doprovodilo velké množství vyloučení na obou stranách. Berani srovnali v čase 29:17, nenápadná střela Pavla Sedláčka proklouzla Janu Mičánovi mezi betony a začínalo se od začátku. 1:1 O necelou minutu později už Zlín vedl. Dorážka Martina Nováka z mezikruží byla dostatečně přesná i razantní. 2:1 V závěru druhé třetiny dostala Třebíč k dispozici více než minutu trvající přesilovku pět na tři, kterou Bittner a spol. sehráli tradičně dobře. Puk se po ose Michal Vodný, Martin Dočekal dostal až k Ladislavu Bittnerovi, jenž pohotovou střelou překonal Hufa a dostal zápas opět do vyrovnaného stavu. 2:2 V tu chvíli svítil na multimediální kostce na ledem čas 38:03.

Klíčový moment zápasu přišel na řadu v čase 44:15. Zlín hrál přesilovku, a i když střela Nicolase Werbika nevypadala příliš nebezpečně, překulila se přes Mičánovo rameno až do sítě. 3:2 Zlín od té chvíle pozorně bránil, což Horákům činilo problémy. Jednu z mála zajímavých střel vyslal v této fázi utkání Antonín Bořuta - Daniel Huf proti ní vytasil svůj beton a puk tak skončil u mantinelu. Když už Kamil Pokorný spřádal plány pro hru bez brankáře, odskočil Zlín na rozdíl dvou branek. Zasloužil se o to Jan Süss , mladý zlínský útočník předvedl největší důraz na brankovišti. 4:2 Následovala třebíčská hra bez brankáře, ale ta vzepětí bílých hvězd nepřinesla. Naopak. Pojistku na zlínské vítězství přidal trefou do opuštěné klece Bedřich Köhler. Zlín tedy zvítězil 5:2. Horáky čeká další utkání v sobotu, kdy na vlastním ledě přivítají Frýdek-Místek.





Ohlasy trenérů

Jan Srdínko - Berani Zlín: Kluky jsme připravovali na to, že nás čeká velice těžký, urputný soupeř, což se potvrdilo. Jsme rádi, že jsme to zvládli. Začali jsme sice vlažněji, chyběl nám trošku důraz do zakončení, nicméně s přibývajícím časem se do toho kluci dostávali, tlačili jsme se do brány. Nastartovalo to fanoušky, a ti nás hnali dopředu. Zaslouženě jsme dnes vyhráli. Jediné, co klukům vytknu, je spousta vyloučení. To se nám nesmí stávat, kór s tak těžkým soupeřem jako je Třebíč.

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: Do dnešního zápasu jsme vstoupili dobře a myslím si, že celou první třetinu jsme byli lepším týmem. Zaslouženě jsme se z přesilovky dostali do vedení a chtěli jsme na to navázat i ve druhé třetině. Jenže tam přišel z naší strany velký výpadek, celá třetina byla rozbitá přesilovými hrami, hrálo se tři proti čtyřem, měli jsme i přesilovku pět na tři… Povedlo se nám z jedné přesilové hry srovnat na 2:2 a věděli jsme, že to bude o disciplíně a o tom, kdo udrží nervy na uzdě. To se nám bohužel nepovedlo. Když jsme ve třetí třetině dostali čtyřminutovou přesilovku, tak naší nedisciplinovaností jsme o ni přišli. Takovýto zápas si můžete prohrát jen sami, a my jsme si ho tou nedisciplinovaností bohužel prohráli. Už v sobotu nás čeká další domácí zápas s Frýdkem–Místkem, který budeme chtít doma zvládnout a uděláme pro to všechno. Na zápas bych chtěl pozvat diváky, věřím, že společně budeme úspěšní.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024