Menu +

Třebíčští bojovníci otáčeli zápas, z Frýdku vezou tři parádní body

Reportáže
F RÝ D E K - M Í S T E K - Začátek zápasu ve Frýdku - Místku Třebíčským nevyšel. Domácí hrají doslova o život a každý bod do tabulky a bylo to znát. V páté minutě se prosadil Ramik a domácí vedli. Třebíčští pak vyrovnali hru a byli i lepším týmem, ale v době jejich tlaku předvedl individuální akci Veselý a bylo to 2:0. Hostující bojovníci ale nesložili zbraně, stále hýřili aktivitou a krev do žil jim vlila branka na 2:1 z hole aktivně hrajícího kapitána Ladislava Bittnera dvě minuty před koncem druhé periody. Ve třetí třetině pokračovaly bílé hvězdy v aktivním hokeji a vytvářely si mnoho šancí. Domácí ale držel výborný brankář Mokry, stejně jako hosty skvělý Mičán. Krásnou akci pak předvedli Vodný a zakončující Michálek v čase 48:02 a bylo srovnáno. O dvě minuty později se prosadil sám Michal Vodný, třebíčský univerzál, když dorazil pěknou Michálkovu střelu - 2:3. V závěru utkání měli domácí možnost trestného střílení, ale Jan Mičán perfektní lapačkou vychytal velezkušeného extraligu ostříleného Vladimíra Svačinu a zabránil vyrovnání (58:20). V čase 58:36 potom upravil výsledek na konečných 2:4 Antonín Bořuta trefou do prázdné branky Rysů. Ve středu přivítá Horácká Slavia na svém ledě další nevyzpytatelný tým z Kolína a opět budou hráči potřebovat podporu svých fanoušků. Přijďte hráče podpořit!
Sdílejte článek
 
22.kolo, sobota 18.11.2023
FRM FRM
2:41:0, 1:1, 0:3
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 04:28 Ramik (Marosz, Haman; 5/4), 26:00 Veselý (Sedlák; 5/5) – 37:52 Bittner (Psota, Poizl; 5/5), 48:02 Michálek (Vodný, Dočekal; 5/5), 50:08 Vodný (Michálek, Dočekal; 5/5), 58:36 Bořuta (Mičán; 5/5). Rozhodčí: Skopal, Kubičík – Bezděk, Tvrdý. Diváci: 855. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:0. Střely na branku: 35:36 (7:11, 16:10, 12:15). Zblokované střely: 4:9. Vhazování: 44:32. Průběh utkání: 2:0, 2:4.
Sestavy
HC Frýdek-Místek: Mokry – Š. Havránek, Haman, Výtisk, D. Kowalczyk, Urbanec, Homola, Hrachovský – Cedzo, Haas, Svačina – Doktor, Marosz, Martynek – Geidl, Šuhaj, Macháček – Ramik, R. Veselý, Z. Sedlák.
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Bořuta, Baláž, Poizl, Furch, Vodička, Vodný – Dočekal, Bittner, Psota – Kučera, Michálek, Ferda – Maty. Svoboda, Malý, Frömel – L. Stehlík, Matěj Svoboda, Michalčuk.

Komentář k zápasu

Úvod zápasu ve Frýdku-Místku přinesl z obou stran svižné tempo. Do vedení se dostali domácí, když v čase 04:28 přesně vypálil Michal Ramik a Jan Mičán byl na jeho střelu krátký. 1:0. Záhy mohl srovnat kapitán Bittner, ten si brankáře rysů Mokryho sice rozhýbal, jenže zakončit nedokázal.

Ve druhém dějství zahrozil hned po několika vteřinách Svačina - rutinér ve službách Frýdku-Místku si na Mičána nepřišel. Mrzet ho to ale příliš nemuselo, protože do dvoubrankového vedení se Frýdeckomístečtí přece jen dostali. Lví podíl na tom měl Radek Veselý, který přesnou bekhendovou kličkou ukázal, že ruce má opravdu šikovné. Na světelné tabuli v tu chvíli svítil čas 26:00 a bylo to 2:0 pro domácí. Následovaly další příležitosti Frýdku-Místku. Samostatné úniky Jakuba Doktora a Patrika Urbance ztroskotaly na Janu Mičánovi, Štěpán Havránek trefil pro změnu tyč. Byly to patrně klíčové chvíle zápasu, pokud by rysi odskočili do tříbrankového trháku, zápas by se obracel složitě. Mičán v kooperaci s obětavou hrou spoluhráčů ale další branky v třebíčské síti nedovolil. A tak přišlo snížení. Ladislav Bittner dostal v čase 37:52 dost prostoru i času k tomu, aby přesně zamířil a odčaroval kouzlo Vojtěcha Mokryho. 2:1.

Do třetí periody šli Horáci s cílem minimálně vyrovnat. Tomu odpovídala jejich zarputilost. Prakticky od prvního střídání dokázali svěřenci hlavního trenéra Kamila Pokorného svého soupeře zatlačit a vytvářeli si množství šancí. Zasloužené vyrovnání poté přišlo v čase 48:02, když v přečíslení dvou proti jednomu vybídl Michal Vodný ke skórování Davida Michálka, jenž hozenou rukavicí nepohrdl. 2:2 O další dvě minuty později bylo ještě veseleji. Ránu Martina Dočekala sice ještě zastavila branková konstrukce, nicméně Michal Vodný byl dostatečně pohotový a zametl kus černé pryže po odrazu do sítě. 2:3 Závěr zápasu přinesl pořádně drama. Zkrátka... Nic pro kardiaky. Klíčový moment číslo jedna: V čase 58:20 dostal Frýdek-Místek k dispozici trestné střílení. Důvod? Úmyslné posunutí třebíčské branky. Jeho provedení obstaral Vladimír Svačina - nesupěl. Svačinova střela zapadla do Mičánovy lapačky. Klíčový moment číslo dva: V pokračující hře domácích bez brankáře nasměroval puk do opuštěné klece Antonín Bořuta a pojistil třebíčský triumf gólem na 2:4.





Ohlasy trenérů

Martin Hrnčár – HC Frýdek-Místek: Úvodní třetina patřila soupeřům, druhá část byla naše. V úvodní části mohla Třebíč skórovat snad třikrát, v té druhé jsme měli šance snad na čtyři góly. Stále jsme byli ve vedení, i když hra nebyla ideální. Ve třetí třetině byly pokyny jednoduché, ale neplnili jsme je. Dopouštěli jsme se hrubých individuálních chyb, což nás stálo zápas.

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: Zápas to dnes byl jako na houpačce. My jsme do něj herně vstoupili dobře a v první třetině jsme si vytvořili dost příležitostí na to, abychom vedli, ale bohužel jsme z oslabení, ze situace, kterou jsme si na videu ukazovali, inkasovali. Do druhé třetiny jsme šli s cílem srovnat a hodně jsme se otevřeli do útoku. Soupeř na to ale čekal, čekal na naši otevřenou hru a řekl bych až na naši ofenzivní zbrklost. Vytvořil si asi tři nebo čtyři samostatné nájezdy, nastřelil dvě nebo tři tyčky... V této části hry nás hodně podržel Miči, ale i tak jsme jednou inkasovali. Po dvou třetinách to bylo 2:1, protože se nám povedlo před koncem druhé třetiny snížit. Do třetí třetiny jsme šli s tím, že nechceme tolik otevírat hru, že by nás to mohlo stát výsledek. Udělali jsme velký zásah do sestavy, stáhli jsme hru na tři útoky a pět beků, šli jsme do tohoto rizika, a to nám dnes vyšlo, trefili jsme se a zápas jsme otočili. Myslím si, že utkání jsme měli od obratu celkem pod kontrolou, až na to trestné střílení v závěru. Tam byl asi klíč ke třem bodům. Svačina nájezd neproměnil, Miči ho vyčapal a my jsme pak pečetili výhru brankou na 4:2 do prázdné brány. Byl to strašně těžký zápas, ale zvládli jsme ho, jsme spokojeni. Chci poděkovat čtyřem fanouškům, kteří sem za nám přijeli nás podpořit. Tímto jim osobně děkuji. Teď už se samozřejmě těšíme na domácí prostředí a naše fanoušky ve středu na zápase s Kolínem.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024