Menu +

Velkou ztrátu Třebíčští nedohnali, i když se hodně snažili

Reportáže
V s e t í n - V zápase se Vsetínem se Třebíči nepovedla hlavně první třetina, po které prohrávala po velkých chybách dvěma trefami Staňka a jedné Hrni už 0:3. Aby toho nebylo málo vystřídavšího Samu Pakarinena prostřelil hned na začátku druhé části Berzinš. Bylo jasné, že stáhnout čtyřgólovou ztrátu bude velmi těžká šichta. Ve dvacáté páté minutě vykřesal naděj Matěj Svoboda, což byla živá voda na třebíčský mlýn. V pětatřicáté minutě snižoval na 2:4 Martin Dočekal a bylo zaděláno na drama. Třebíčští měli i další šance a Valaši se museli strachovat o výsledek až do závěru utkání. Zhruba od poloviny třetí části se už jen bránili a tlak bílých hvězd gradoval při přesilovce v závěru třetí periody, kterou trenéři znásobili odvoláním brankáře. Jenže ani hra šesti proti čtyřem k další brance v síti Vsetínských nevedla, naopak domácí vsítili uklidňující branku na 5:2 Kratochvílem osmačtyřicet vteřin před třetí sirénou. Třebíčské čeká hned v pondělí doma další duel, ve kterém přivítají na svém ledě nevyzpytatelného soupeře, záložní tým Pardubic. Na toto utkání mají všichni studenti vstup zdarma.
Sdílejte článek
 
14.kolo, sobota 21.10.2023
VSE VSE
5:23:0, 1:2, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 09:22 Staněk (Hořanský, Jandus; 5/5), 16:47 Staněk (Rob, Jonák; 5/4), 17:31 Hrňa (Ďurkáč; 5/5), 20:13 B?rzi?š (Jonák; 4/5), 59:11 Kratochvil (Hořanský, Jandus; 5/5) – 24:30 M. Svoboda (5/5), 34:35 Dočekal (Psota, Bittner; 5/5). Rozhodčí: Grygera, Rapák – Tvrdý, Peluha. Diváci: 2450. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 23:31 (9:6, 8:13, 6:12). Zblokované střely: 6:10. Vhazování: 28:35. Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2.
Sestavy
VHK Vsetín: Romančík – Staněk, Larsen, Ďurkáč, Š. Jenáček, Petrovický, Kojo – Rob, Bērziņš, Jonák – Hrňa, Klhůfek, Holec – Jandus, Kern, Hořanský – Kratochvil, Dědek, Kubiš.
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán (21. Pakarinen) – Štebih, Vodička, Bořuta, Baláž, Kříž, Poizl – Dočekal, Bittner, Psota – Vodný, Malý, Michalčuk – Frömel, Kučera, Ferda – Matěj Svoboda, Maty. Svoboda.

Komentář k zápasu


Zápas na Lapači začal šancí Vsetína, kdy mohl skórovat Jandus, jenže domácího forvarda vychytal pozorný Mičán. K první změně skóre došlo v čase 09:22, když Adam Hořanský našel Robina Staňka, načež domácí bek nechytatelnou ránou ze slotu poslal VHK do vedení. 1:0 Následovalo třebíčské vyloučení a přesilová hra domácího souboru, kterou využil v čase 16:47 opět Robin Staněk. 2:0 Vsetínský zadák schoval svůj projektil od modré čáry za bránící hráče, což bylo pro tuto situaci klíčové. O necelou minutu později bylo na Lapači ještě veseleji - Erik Hrňa nasměroval svoje bekhendové zakončení mimo Mičánův dosah a zvýšil na 3:0. To byl také stav, kterým skončila první třetina.

Vstup do druhé periody Horákům taktéž nevyšel. Už v čase 20:13 přidával čtvrtý vsetínský gól Daniels Berzinš. 4:0 To už byl v třebíčské svatyni Samu Pakarinen. Pak ale Třebíč zlepšila svůj herní projev a odměnou jí bylo snížení. Postaral se o něj pohotovou dorážkou Matěj Svoboda. Na světelné tabuli v tu chvíli svítil čas 24:30 a bylo to 4:1. Následovala šance Bittnera, který ale proti Romančíkovi neuspěl. Druhý třebíčský gól ale přesto přišel. V čase 34:25 zápas ještě více zdramatizoval Martin Dočekal.4:2 Tentýž hráč mohl o chvíli později přidat další trefu, ale tentokrát zasáhl Romančík, který si proti Dočekalově zakončení připsal zákrok večera. Byl to patrně jeden z klíčových momentů střetnutí.

Třetí dějství přineslo pozornou vsetínskou obranu. Navíc vedení mohli domácí ještě zvýšit, avšak početní výhodu pět na tři nevyužili. V závěru základní hrací doby sáhl třebíčský realizační tým ke hře bez brankáře. Ta ale nevyšla podle představ, protože Vsetín pečetil do opuštěné brány své vítězství. V čase 59:11 zápas uzavřel Matouš Kratochvil. Vsetín tedy zvítězil 5:2.





Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Chtěli jsme zachytit úvod utkání a myslím si, že prvních deset minut se to dařilo. Domácí jsme nepustili do jejich klasického tlaku. Bohužel jsme nezvládli těch druhých deset minut. Nemyslím si, že by nás tam domácí nějak přehráli, ale byli aktivní a hlavně produktivní, využili přesilovku a další dva góly dali po našem zaváhání. Samozřejmě nám nepomohl ani rychlý čtvrtý gól v úvodu druhé třetiny. Pak se ale zápas otočil, dali jsme šťastný gól na 4:1 a téměř vzápětí gól na 4:2. Pak už to byl náš souboj s domácím brankářem Romančíkem. Klidně jsme mohli dát tři čtyři góly. Měli jsme samostatné nájezdy, dokonce jednou i dva na nikoho. Gólman domácí podržel, my jsme v koncovce selhali. Ve třetí třetině jsme v prvním střídání měli gólovku v přesilovce na 4:3, ale zase jsme ji nedali. Pak už bylo vidět, že domácí si výsledek hlídají. Sice nevyužili přesilovku pět na tři, ale nám už trošku chyběla šťáva. Máme nemocné Michálka, Furcha a Stehlíka, táhli jsme to na jedenáct útočníků a šest beků. V závěru už tam nebyl drajv, který bychom potřebovali. Cením si toho, že jsme se z nepříznivého výsledku zvedli, porvali jsme se o to a udělali z toho ještě hokejový zápas. Bohužel to dnes na body nestačilo.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024