Menu +

První čtvrtinu zakončila HST ziskem tří bodů v Přerově

Reportáže
P ř e r o v - Závěrečné utkání první čtvrtiny Chance ligy odehráli hokejisté Horácké Slavie na ledě před zápasem devátého Přerova, který v minulém kole dokázal vyhrát ve Zlíně. Třebíčští šli do vedení ve dvacáté druhé minutě, když přesilovku zužitkoval Martin Dočekal. Stejný hráč byl i autorem druhé branky HST, které dosáhl v oslabení. Domácí snížili ve třetí třetině Darkem Hejcmanem. Dvě a půl minuty před třetí třetinou se Přerované pokusili o power - play, kterou ale potrestal přesnou trefou přes celé kluziště v poslední minutě Antonín Bořuta. Ve sobotu zajíždí Horácká Slavia na horký led do Vsetína a v pondělí pak na svém ledě přivítá tým Pardubic. Na toto utkání mají studenti vstup zdarma.
Sdílejte článek
 
13.kolo, středa 18.10.2023
PRE PRE
1:30:0, 0:1, 1:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 51:11 Hejcman (Tomi, Zeleňák; 5/3) – 21:46 Dočekal (Psota, Vodný; 5/4), 42:53 Dočekal (Vodný; 4/5), 59:09 Bořuta (Dočekal; 5/5). Rozhodčí: Úlehla, Obadal – Mikšík, Kráľ. Diváci: 744. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:1. Střely na branku: 34:31 (14:16, 9:6, 11:9). Zblokované střely: 4:1. Vhazování: 30:36. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3.
Sestavy
HC ZUBR Přerov: Postava – R. Černý, Zeleňák, Chroboček, Krisl, Kudělka, J. Adámek, Cubo – Indrák, Pechanec, Březina – Jak. Svoboda, Hejcman, Tomi – Jan Svoboda, Chludil, Goiš – Mácha, Ministr, Hradil.
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Bořuta, Furch, Baláž, Vodička, Kříž, Poizl – Dočekal, Bittner, Psota – Vodný, Malý, Michalčuk – Frömel, Michálek, Ferda – Matěj Svoboda, Maty. Svoboda, L. Stehlík.

Komentář k zápasu

První třetina zápasu v Přerově nabídla poměrně svižné tempo a několik příležitostí na obou stranách kluziště. Za Zubry pálili Vojtěch Tomi či David Březina. Oba střelecké pokusy Jan Mičán zlikvidoval. V dresu Horáků mohli skórovat Ladislav Bittner a Matěj Svoboda, avšak i Michal Postava byl pozorný. Do kabin se tedy odcházelo za nerozhodného stavu 0:0.

Na začátku druhé periody byl vyloučen přerovský Darek Hejcman a borci v červeném dokázali početní výhodu rychle proměnit ve vedoucí trefu. Matěj Psota vybídl ke skórování přesným pasem Martina Dočekala, jenž poslal nechytatelný věšák do horních pater Postavovy svatyně. Ve 25. minutě srovnával stav domácí Indrák, jenže jeho trefa padla do posunuté brány, proto nemohla být uznána. Na trestnou lavici následně putoval Matěj Psota, ale tuhle šanci Přerované ve vyrovnání nepřetavili.

Na začátku třetí dvacetiminutovky dostali Zubři k dispozici další přesilovku - ta pro ně ale dopadla ještě podstatně hůře. Jakub Svoboda ztratil na modré čáře puk a z následného brejku opět skóroval Martin Dočekal. Třebíčský snajpr zaznamenal už svůj desátý gól v aktuální sezoně. I tak se výběr Roberta Svobody ještě dostal do zápasu. V polovině třetího dějství totiž dostali Moravané dlouhou početní výhodu pěti proti třem, kterou dokázali využít zásluhou Darka Hejcmana. Závěr střetnutí přinesl přerovskou snahu o vyrovnání, nicméně veškeré příležitosti domácího souboru lapil pozorný Mičán. A tak udeřilo na druhé straně. Tříbodový export na Vysočinu potvrdil trefou do opuštěné klece Antonín Bořuta. Horáci tedy triumfovali 3:1 a v sobotu míří k dalšímu venkovnímu souboji. Tentokrát na vsetínský Lapač.





Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: Líbil se nám přístup hráčů, se kterým k utkání nastoupili. Hráli jsme velice slušně první třetinu. Se soupeřem se dobře známe, moc se nemění ani kádry, ani způsob hry, takže kralovali oba brankáři. První dvě třetiny jsme byli trochu disciplinovanější a díky tomu jsme Martinem Dočekalem jednu z přesilovek využili. Toho vedení jsme si hodně vážili. Ve třetí třetině nám strašně moc pomohl gól v oslabení, kdy se nám podařilo potrestat chybu domácích a jít do vedení 2:0. Přerov pak neměl co ztratit a bylo jasné, že bude hrát vabank. Udělali jsme nějaké trošku zbytečné fauly a museli jsme do oslabení tří proti pěti, což domácí využili. V závěru pak z toho bylo klasické drama zápasu s Přerovem. Jsme rádi, že jsme vítězství potvrdili gólem do prázdné branky. Kluky bych chtěl dnes pochválit, z mužstva byla cítiti obrovská týmovost. Všichni si odvedli svou práci, na všech bylo znát, že chceme dnes vyhrát. Ještě jednou mančaftu děkuji, protože si to za bojovnost zaslouží.

Robert Svoboda - HC ZUBR Přerov: Je to zklamání, chtěli jsme navázat na předchozí výborný zápas ve Zlíně. Dlouho to byl vyrovnaný souboj. Důležitý byl moment, při kterém jsme ve vlastní přesilovce dostali druhý gól. Hodně nás to srazilo dolů. Kluci to ale nezabalili, ještě jsme se vrátili do hry přesilovkou. Potom jsme šli do power-play, ta ale tentokrát úspěšná nebyla.


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024