Menu +

První čtvrtfinále Třebíčským nevyšlo, druhé se hraje hned v neděli

Reportáže
L i t o m ě ř i c e - Už jen osm týmů hraje v Chance lize hokej a Horácká Slavia mezi nimi znovu nechybí. Ovšem na rozdíl od minulých dvou ročníků musí letos začínat na ledě soupeře, tedy v Litoměřicích. V prvním čtvrtfinále šli do vedení právě třebíčští hráči, když David Michálek využil přesilovou hru střelou na bližší tyč - 0:1. Ve vyrovnané první třetině už žádná další branka nepadla. Druhá část ovšem hostujícím hráčům nevyšla ani z taktického ani výsledkového pohledu. Za pasivní hru a tři fauly byli potrestáni vyrovnávacím gólem, který dal střelou od modré Tomáš Tomek - 1:1. Ve třetí třetině hosté přidali, ale produktivní byli domácí. Druhou branku dal znovu střelou od modré čáry Jakub Černohorský. Nejspornější okamžik zápasu přišel při třetí brance Litoměřic, která zdá se padla po zásahu vysokou holí. Pokud rozhodčí neměli k dispozici jiný záznam, než který nabídla televizní kamera, mohli regulérnost branky jen těžko posoudit. Přesto ji uznali a Petr Ton se radoval z vedení 3:1. Třebíčští ale nic nevzdali, od třetí branky byli aktivnější a trenéři téměř tři minuty před třetí sirénou sáhli k power play. Ta, i když měli hosté tlak, už změnu skóre nepřinesla a tak první bod v sérii hrané na tři vítězství patří Litoměřicím. Druhý zápas se hraje opět v Kalich aréně už v neděli opět od 17:00.
Sdílejte článek
 
, sobota 9.3.2024
LTM LTM
3:10:1, 1:0, 2:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 37:17 Tomek (Korkiakoski, Plos; 5/4), 47:00 Černohorský (P. Svoboda, Kuťák; 5/5), 52:10 Ton (Tomek, Kuťák; 5/5) – 06:35 Michálek (M. Svoboda, Štebih; 5/4). Rozhodčí: Petružálek, Micka – Kokrment, Pěkný. Diváci: 1476. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
Sestavy
HC Stadion Litoměřice: Cichoň – Jebavý, Krutil, Tomek, Tůma, Husák, Černohorský, Benda – Kordule, Jícha, Costa – Ton, Kuťák, P. Svoboda – Hrabík, M. Vitouch, Žmola – Plos, Korkiakoski, Sihvonen.
SK Horácká Slavia Třebíč: Mičán – Štebih, Vodička, Bořuta, Baláž, Kříž, Furch, Poizl – Vodný, Bittner, Psota – Dočekal, Malý, Ferda – Maty. Svoboda, Michálek, Ondráček – Matě. Svoboda, Kučera, Michalčuk.

Komentář k zápasu

Připravujeme...





Ohlasy trenérů

Jaroslav Barvíř – SK Horácká Slavia Třebíč: Dnes to byl vyrovnaný zápas, domácí dali dva šťastné góly od modré čáry. My jsme vypadli z tempa ve druhé třetině, kdy jsme byli třikrát oslabení. Jinak za stavu 2:1 i 3:1 jsme měli gólové příležitosti, které jsme ale neproměnili. Jak říkám, byl to vyrovnaný zápas, domácí dali šťastné góly, k nám se bohužel štěstí nepřiklonilo, trefili jsme i tyčku. Pořád je to ale jen jedna výhra, my zítra budeme ještě líp připraveni a věřím, že ten zápas urveme a do Třebíče pojedeme za stavu 1:1. Ke spornému třetímu gólu nám rozhodčí řekl, že nemá jiný pohled než z horní kamery, že je to na hraně, branku uznává a bere to na sebe. Chtěl bych poděkovat našim fanouškům, kteří přijeli v hojném počtu a byli slyšet.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024