Menu +

TRE - UNL 1:4 - Horácká Slavia vyšla doma již podruhé za sebou naprázdno

Reportáže
Domácí hokejisté přivítali na svém ledě ve středeční podvečer silný tým z Ústí nad Labem. Začátek utkání vypadal pro třebíčské hráče slibně, hosté však záhy ukázali, že ne nadarmo jsou označováni za favority soutěže a dostali se do vedení. Na konci třetí třetiny byl stav již 0:4 ve prospěch hostujícího celku, Horácká Slavia pouze upravila kosmeticky výsledek čestným gólem Tatarčíka. Doplněny fotografie z utkání.
Sdílejte článek
 
14.kolo, středa 19.10.2005
TRE TRE
1:40:1, 0:1, 1:2
UNL UNL
Statistiky
Branky: 58. Tatarčík (Rehák, Pelán) - 19:59 a 54. Jankových, 29. Lopuski, 50. Mazanec. Střely na branku: 22:38. Diváci: 680. Využití: 1:0. Oslabení: 0:1.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Šindelář (51. Luňák) - Bulička, Chrenko, Čech, Fryauf, Hanzal, Hrbáček, Květoň, Látal, Laš, Lučka, Lukáč, Pelán, Přibyl, Rehák, Sláma, Sobotka, Ščerban, Šefčík, Tatarčík, Zahradník.
HC Slovan Ústí nad Labem: Zikmund - Antoš, Drábek, Evan, Fink, Grof, Jankových, Klimt, Klobouček, Kuchler, Kudrna Jan, Kudrna Jiří, Kysela, Lopuski, Mazanec, Pavlas, Pazourek, Slížek, Sýkora, Vála, Zápotočný.

Komentář k zápasu

Utkání začali lépe hostující hokejisté, kteří ihned od začátku směrovali pohyb přímo na Šindelářovu svatyni. Ve 2. minutě nebezpečně vystřelil hostující obránce Jankových, trefil však pouze rameno domácího brankáře. V 8. minutě se do slibné šance dostal třebíčský Sobotka, ten ale kotouč do odkryté klece nasměrovat nedokázal. Další příležitost se narodila opět na hokejkách domácích hokejistů, Květoň se po přesné přihrávce dostal osamocen až před Zikmunda, v souboji jeden proti jednomu byl úspěšnějším ústecký gólman. Hosté začali rovněž stále častěji napadat své útočné pásmo, výsledkem toho byly dvě velké příležitosti, nejprve Pazourek nevyzrál na domácím brankáři, stejným způsobem dopadl i pokus Grofa. Hosté začínají být aktivnější a v obranné třetině Třebíče operují až nezdravě dlouho. Na začátku 18. minuty se do šance dostal domácí Hanzal, ani ten však recept na pozorného Zikmunda nenašel. Diváci se již pomalu uchylují ke svým oblíbených stánkům s pivem, v tom se ale k puku dostává Jankových, který souběžně se zvukem sirény nasměroval tvrdou střelou kotouč do Šindelářovi klece – 0:1.

Ihned na začátku prostřední části hry dal o sobě vědět nepříjemnou střelou Kuchler, Šindelář si ale věděl rady. Ve 26. minutě se poprvé vylučovalo. Na trestnou lavici usedl třebíčský Lučka, který tak nabídl Ústí výhodu přesilové hry. Hosté ale dokázali ohrozit Šindeláře jen střelami z větší vzdálenosti a ty k úspěchu v podobě druhé branky nevedly. Ve 29. minutě je již všechno jinak. Sýkora našel překrásnou přihrávkou volného Lopuskiho, který zvýšil na 2:0 ve prospěch Ústí. Ve 36. minutě sehrávali domácí přesilovku pěti hráčů proti třem. Štěstí však na straně domácích nestálo, nejprve Hrbáček nastřelil tvrdou dělovkou břevno Zikmundovy branky, poté selhal i Hanzal. Do konce třetiny se již nic podstatného neudálo, a hráči tak odcházeli do kabin za stavu 0:2.

V poslední třetině potřebovali domácí vstřelit co nejdříve kontaktní branku, pokud chtěli pomýšlet na dobrý výsledek. Ve 45. minutě se do obrovské šance dostal hostující Klimt, který byl před Šindelářem docela sám, beton domácího gólmana byl však včas na pravém místě. V 50. minutě hráli Třebíčští přesilovou hru, byli to ale hosté, kdo dokázal skórovat. Mazanec z nouze odpálil v oslabení kotouč přes celé hřiště na branku domácích a nečekaně po Šindelářově chybě zvýšil náskok Lvů – 0:3. Šindeláře v brance nahradil Luňák, ani to však hosty nezastrašilo. V 54. minutě byl stav již 0:4. Do domácí klece se trefil Jankových, který se odměnil Finkovi za asistenci tím nejlepším možným způsobem. V 58. minutě utkání střílí branku i domácí Horácká Slavia. Na konečných 1:4 koriguje třebíčská posila Tatarčík. Utkání vyhrávají zaslouženě hokejisté Ústí, kteří se netají postupovými ambicemi.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024