Menu +

Kometa si po třech trefách odváží tři body

Reportáže
Pondělní vstup do utkání vyšel domácí Horácké Slavii nad očekávání dobře. Nová třebíčská posila PETR LÁTAL překonal blafákem hostujícího brankáře Maláče, ale to bylo z domácí strany bohužel všechno. Kometa ještě v první dvacetiminutovce dokázala vyrovnat, a pak v každé třetině přidala po brance. Hosté si tak odváží všechny tři body a Třebíč se bude muset pokusit bodovat v příštím utkání na severu Čech.
Sdílejte článek
 
18.kolo, pondělí 31.10.2005
TRE TRE
1:31:1, 0:1, 0:1
KOM KOM
Statistiky
Branky a nahrávky: 4. Petr Látal (Rehák) - 12. Appel (Barus), 27. Barus (Appel), 59. Meluzín. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 682. Střely na branku: 33:28. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Šindelář, Luňák - Hrbáček, Sláma - Šefčík, Rehák - Lučka, Ščerban - Bulička - Laš, Sobotka, Květoň - Čech, Látal Petr, Látal Ondřej - Pelán, Chrenko, Zahradník - Fryauf, Přibyl.
HC Kometa Brno: Maláč, Kubeš - Kališ, Lhotský - Vyrůbalík, Kruliš - Karlíček, Chvojka - Burkoň - Meluzín, Brančík, Černý - Staněk, Barus, Appel - Bařica, Hájek, Mračka - Hubáček.

Komentář k zápasu

Třebíčští začali utkání v dobrém tempu. Hned v první minutě dostali možnost zahrát si přesilovou hru. Tu ale nevyužili. Ale již ve čtvrté minutě se domácí radovali z prvního gólu. Branku vstřelila nová posila Petr Látal, který využil přihrávky Reháka. V 11. minutě se dostal do obrovské příležitosti třebíčský Kvetoň, Maláče ale nepřekonal. Ve 12. minutě se poprvé v utkání mohli radovat hráči Komety, David Appel vstřelil vyrovnávací branku. Appel se ocitl ještě v poslední minutě první třetiny ve velké šanci, příležitost však nevyužil, první třetina tak skončila nerozhodně 1:1.

Ihned v úvodu druhé třetiny se do šance dostal opět Květoň, Maláč však pohotově zasáhl. Ve 27. minutě se Brněnští dostali porvé v utkání do vedení, prázdnou klec trefil Barus. Kometa byla ve druhé třetině lepším týmem, branku však nezaznamenala, hlavně díky dobré třebíčské obraně.

V poslední třetině domácí chtěli minimálně vyrovnat, štestí však stálo na straně hostí. Zahradník nejprve minul prázdnou klec Maláče, příležitostí cšak nevyužil, jak by si přál. Naopak to bylo hráci Brněnské komety, kteří se radovali z dalšího gólu, který vstřelil Meluzín dvě minuty před koncem utkání se zdálo být ovšem rozhodnuto. Horácká Slavia se snaží napadat své útočné pásmo, ovšem bezúspěšně. Kometa tak zaslouženě vítězí a připisuje si na své konto tři cenné body.





Ohlasy trenérů

Lubomír Oslizlo - HC Kometa Brno: Jsme samozřejmě rádi, že jsme tady vyhráli. I když jsme z minulosti věděli, že tady Kometa dlouhou dobu nevyhrála, dneska jsme sem jeli s tím, že tři body získáme. Víme, že Třebíč má mĺadý agresivní tým, k tomu menší kluziště. To našim technickým hráčům nesedí. Na to jsme hráče upozornili. Chtěli jsme hrát co nejdéle bez inkasované branky, což se nepovedlo, ale pak se nám povedlo vyrovnat a od poloviny utkání si myslím, že jsme byli lepší, dali jsme i gól na 2:1. Třetí třetinu jsme se zaměřili na bránění, přidali jsme ještě jednu branku a soupeři jsme pak už moc šancí nenabídli.

Josef Horešovský - SK HS Třebíč:Já bych zdůraznil dvě věci. Jsme jako tým velmi labilní, což se projevuje tím, že utkání jsme začli dobře, ale jakmile soupeř po chybě, což se v hokeji stává, že někdo udělá chybu, vyrovná a my najednou ztratíme sebevědomí. Druhá věc je, že jsme chtěli intenzivně napadat jedním hráčem. Nám se ale stávalo, že hráči propadali a bylo mnoho přesilových situací dva, i tři na jednoho. Hráčům rozhodně nemůžu upřít snahu, ale upadnememe pak do křeče, z níž se těžko dostáváme. Jsem přesvědčen, že až se nám některý výsledek povede, bude mužstvo podávat dobré výkony.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024