Menu +

Horácká Slavia porazila favorita z Brna

Reportáže
T Ř E B Í Č - V první třetině předváděly oba celky vyrovnaný hokej. Ve druhé třetině se však rozběhl domácí brankostroj a světlo za bránou hostí se během 10. minut muselo rozsvítit hned čtyřikrát, z toho dvakrát měl gol na svědomí Jozef Lukáč. Hostům se podařilo srovnat pouze na rozdíl dvou branek. Utkání se muselo několikrát přerušovat, kvůli neukázněnosti diváků. Na ledové ploše se mimo hráčů objevil i prázdný pivní sud. Fotografie ze zápasu najdete TADY.
Sdílejte článek
 
44.kolo, sobota 28.1.2006
TRE TRE
4:20:0, 4:1, 0:1
KOM KOM
Statistiky
Branky: 28. Lukáč (Rehák), 30. Lukáč (Oliva, Květoň), 32. Zahradník (Čech), 36. Látal (Ščerban) - 38. Meluzín (David), 52. Holý (Kališ, Lhotský). Rozhodčí: Vampola - Klouda, Křivohlavý. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváků: 2480. Střely na branku: 34:31. Průběh utkání: 4:0, 4:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Šindelář - Lukač, Rehák, Ščerban, Šefčík, Lučka, Bulička, Sláma - Laš, Oliva, Květoň - Fryauf, Dolníček, Korotvička - Čech, Zahradník, Pelán - Látal, Tatarčík, Přibyl.
HC Kometa Brno: Maláč - Kališ, Karlíček, Vyrubalík, Burián, David, Špelda, Burkoň, Lhotský - Zábranský, Brančík, Barták - Staněk, Barus, Appel - Šůrek, Meluzín, Holý - Hájek, Dibelka, Obdržálek.

Komentář k zápasu

Od prvních minut tohoto zápasu jsme viděli velice pohledný hokej se spoustou šancemi na obou stranách. Oba týmy hrály rychlý hokej. V čase 2:19 se poprvé v tomto zápase vylučovalo. Za hákování si odpykal menší trest hostující Robert Holý. Domácí měli v této přesilové hře velké šance, které ale za zády hostujícího Pavla Maláče neskončily. V úvodní třetině se hrál hokej, ve kterém ani jeden z týmů nechtěl inkasovat jako první. Proto jsme neviděli přiliš šancí, které by vedly ke vstřelení branky. V osmé minutě měl velkou šanci domácí Denis Rehák, kterému se ale překonat brankáře hostů nepodařilo. O chvíli později na druhé straně hostující Jiří David zkoušel překonat Šindeláře prudkou střelou, domácí brankář si však s touto brankou poradil.

Začátek druhé třetiny byl zkomplikován hostujícími fanoušky, kteří na ledovou ploch házeli předměty, které tam rozhodně nepatří. V čase 20:23 byl vyloučen domácí Josef Lukáč. Domácí ale dokázali čelit tlaku hostujících hráčů a druhé brněnské přesilovce se ubránili. O chvíli později měl velikou šanci domácí Lukáš Květoň, který nedokázal nadvakrát překonat hostujícího Maláče. I ve druhé třetině jsme mohli shlédnout velice pěknou podívanou. V čase 27:09 se zrodila vedoucí branka domácího celku. Přes celé kluziště překonal hostujícího Pavla Maláče domácí Josef Lukáč - 1:0. Hosté byli velice překvapeni, když viděli rozsvícené červené světlo za Maláčovou klecí.

Brňané však stále bojovali a snažili se vstřelit rychlou vyrovnávací branku. To se jim ale nepodařilo. Naopak při hře 4 na 4 překonal hostujícího Maláče pěknou střelou opět třebíčský obránce Josef Lukáč. To ale nebylo ze strany domácích všechno. Po těchto vstřelených brankách domácí mužstvo oživlo a začalo hostující Brno přehrávat. V čase 31:02 se v přesilové hře trefil Petr Zahradník a a 4:0 pro domácí upravil ve 36 minutě krásnou a přesnou střelou od levého mantinelu Ondřej Látal. Gólová spoušť ale pokračovala a o chvíli později se podařilo hostujícímu celku snížit. Domácího Filipa Šindeláře překonal vydařenou střelou nad lapačku hostující Roman Meluzín, který Brňany vrátil zpátky do zápasu.

V úvodních minutách třetí části se utkání muselo přerušit, protože jeden z brněnských fanoušků na ledovou plochu vhodil sud od piva. Hosté se stále snažili o snížení a vynutili si další přesilovou hru. V čase 43:07 byl na 2 minuty vyloučen domácí kapitán Bedřich Ščerban. Hosté měli dokonce 25 sekund možnost přesilové hry 5 na 3, když byl vyloučen domácí David Dolníček. Domácí se však i dvojnásobné přesilové hře hostů dokázali ubránit.

To se jim ale nepovedlo v 52. minutě, když hostující Robert Holý překonal Filipa Šindeláře ve vlastním oslabení. Po této brance si domácí prožili ve vlastní třetině hotové peklo, protože hosté se všemožně snažili snížit na rozdíl jediné branky. Domácí však tento tlak hostů dokázali ubránit. Poté bylo utkání přerušeno, protože se opět z hlediště na ledovou plochu sypaly různé předměty. Následně se pak v hledišti strhla bitka mezi domácími a hostujícími fanoušky, proto rozhodčí poslal hráče na 10 minut do kabin. Jakmile se situace na ledě a v hledišti uklidnila, pokračovalo se ve hře. Branka však již nepadla, a tak se po nesportovním závěru radovala Horácká Slavia z vítězství 4:2.



Ohlasy trenérů

Lubomír Oslizlo (Kometa Brno): Přijeli jsme sem dobře bránit a nedostat branky z brejků. To se nám v první třetině dařilo, o osudu zápasu ale rozhodlo pět minut ve druhé třetině, kde naši obránci dělali fatální chyby a soupeř toho využil. Když jsme se ve třetí třetině nadechovali, tak přišlo oslabení a díky tomu, že byla častým vylučováním třetina rozdrobená, to soupeř dokázal ubránit. Neuvažvali jsme, že bychom Pavla Maláče po čtyřech gólech vystřídali, je to zkušený brankář, který nás drží celou sezónu a kdyby chtěl, tak si o střídání řekne.

Jiří Otoupalík (Horácká Slavia Třebíč): My jsme podle mého odehráli první třetinu velice dobře, ale nepodařilo se nám vstřelit branku, což by nás určitě uklidnilo. Ale naštěstí se nám to podařilo ve druhé třetině, kdy náš velice dobrý výkon pokračoval. Podařilo se nám během několika minut vstřelit čtyři branky. Škoda však té nepozornosti a chyby, kdy jsme hostům dovolili vstřelit branku, což je zase vrátilo do zápasu. Potom jsme se ve třetí třetině trochu začali bát o výsledek utkání, průběh už nebyl takový suverénní. Jak říkal kolega, závěrečná třetina byla často přerušovaná, ale nakonec jsme toto utkání dotáhli do vítězného konce.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024