Menu +

TRE - JHR 4:2 - Po důležitém utkání získala Třebíč další potřebné body

Reportáže
V dnešním utkání přivítala domácí Horácká Slavia na svém ledě poslední celek prvoligové tabulky - Jindřichův Hradec. V utkání byli jednoznačně lepší domácí, kteří se již v 11. minutě ujali vedení po brance Martina Fryaufa. Tříbrankové vedení si zajistili domácí hokejisté ve druhé třetině po brankách Laše a Květoně. Ve třetí třetině se hosté snažili o zvrat, ale domácí obrana jim povolila již jen jednu trefu, navíc hosté na obrat v zápase postupně rezignovali. Třebíč si tak zaslouženě připisuje tři body a další krok k snad už definitivní záchraně první ligy. Fotografie ze zápasu najdeteZDE.
Sdílejte článek
 
47.kolo, středa 8.2.2006
TRE TRE
4:21:0, 3:1, 0:1
JHR JHR
Statistiky
Branky a nahrávky: 11. Fryauf (Zahradník), 22. Laš (Sláma), 27. Květoň (Fryauf, Lukáč), 38. Dolníček(Šefčík, Ščerban) - 30. Kocar, 55. Fiala. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:1. Rozhodčí: Skoupý - Hejduk, Křivský. Diváků: 1150. Střely na branku: 40:27. Průběh zápasu: 3:0, 3:1, 4:1, 4:2.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Šindelář - Lukáč, Rehák, Ščerban, Šefčík, Lučka, Sláma, Fryauf, Oliva, Květoň, Kubiš, Dolníček, Korotvička, Laš, Zahradník, Látal.
KLH Vajgar Jindřichův Hradec: Chábera (40. Štůrala)- Tesařík, Nedbálek, Procházka, Kolář, Zapletal, Král, Starý, Mertl, Mucha, Kocar, Kupec, Šperger, Fiala, Bílek, Mrkvička, Hanzal, Kašpárek, Hruška, Kratěna.

Komentář k zápasu

Třebíčští nezačali utkání zrovna nejlépe. Již v první minutě utkání si domácí zahráli v oslabení. Tato přesilová hra však hostům výrazné šance na vstřelení úvodní branky nepřinesla. V úvodních minutách zápasu jsme na obou stranách neviděli příliš mnoho šancí. V sedmé minutě se domácí Zahradník snažil překvapit Cháberu objetím branky. Strážce hostující klece však byl pozorný. O minutu později se hostující obranou prosmýkl domácí Jiří Oliva. Jeho průnik však branku nepřinesl. V první třetině byl mnohem více zaměstnán brankář hostů Jan Chábera, který ve velkých šancích podržel své mužstvo. V desáté minutě opět svými šancemi zahrozili Třebíčští. Po Dolníčkově přihrávce se na osamoceného hostujícího brankáře řítil Pavel Kubiš i tentokrát byl však hostující brankář úspěšnější. V čase 10:10 se domácí dostali do vedení. Domácí převahu využil Martin Fryauf, který za asistence Zahradníka poprvé v zápase překonal Cháberu- 1:0. I po této vstřelené brance domácí hokejisté pokračovali v náporu před jindřichohradeckou klecí. Ve 14. minutě nebezpečně zahrozil hostující Mrkvička, který se snažil Šindeláře překonat nenápadnou střelou z pravé strany. Domácí Filip Šindelář však střelu vytěsnil svým betonem. V 18. minutě se hosté začali probouzet tlakem před domácí brankou. Domácí Šindelář však již v úvodní třetině kotouč za svá záda nepustil domácí do šaten odcházeli s jednobrankovým náskokem.

Ve druhé části však od začátku na ledě dominovali domácí hráči. Nejprve domácí Kubiš nenápadnou střelou velice překvapil Cháberu. Poté v 22. minutě si domácí Marek Laš pohrál s obranou hostů a následně i s brankářem, kterému střelou do horního růžku branky nedal šanci- 2:0. Po této vstřelené brance domácích se na chvíli hrál hokej spíše ve středním pásmu. Ve 27. minutě však domácí slavili již třígólové vedení, když Lukáš Květoň našel místo v hostující bráně a zúročil tak převahu třebíčského celku- 3:0. O chvíli později si domácí zahráli přesilovou hru, ve které mohli svůj náskok ještě zvýšit. Zanedlouho jsme však zhlédli hru čtyři na čtyři. Menším trestem byl potrestán domácí Sláma. Hosté hráli krátkou přesilovou hru, když se jim do hry vrátil pátý hráč a třebíčští stále své oslabení dohrávali. I tato krátká početní výhoda však hostům stačila ke vstřelení branky. Ve 30. minutě trefil odražený kotouč hostující Jaroslav Kocar, který poprvé v zápase překonal domácího Filipa Šindeláře- 3:1. Vajgar měl možnost snížit na rozdíl jediné branky, když byl vyloučen domácí Lukáč. Horácká Slavia se ale dokázala ubránit. Ve 36. minutě se domácí Josef Lukáč dostal do obrovské šance. V útočném pásmu nedokázal trefit Cháberovu odkrytou klec. Ve 38. minutě domácí využili přesilovku pět na tři. Střelu Karla Šefčíka šikovně tečoval David Dolníček- 4:1. Tímto výsledkem také druhá třetina skončila.

Do třetí třetiny nastoupili hosté s novou tváří v brankovišti. Jana Cháberu vystřídal hostující Tomáš Štůrala. Hned první střelou ve třetí třetině ho pečlivě otestoval domácí Lukáš Květoň. Ve 44. minutě se domácí Marek Laš dostal do slibné šance. Následně však ani Dolníček hostujícího brankáře nepřekonal. Ve třetí třetině již k vidění mnoho šancí nebylo. Hradečtí hráli odevzdaně a domácí Horácká Slavia se nepouštěla do žádných velkých akcí. Ve 48. minutě se však hosté náporem před domácí brankou snaží snížit. Domácí Šindelář však za svá záda kotouč nepustil. V 55. minutě se však Jindřichův Hradec dočkal snížení. Po střele hostujícího Nedbálka dorazil kotouč za Šindelářova záda hostující Lukáš Fiala- 4:2. Více branek jsme již neviděli, a tak domácí publikum mělo důvod k dalším oslavám tříbodového zisku.



Ohlasy trenérů

Jiří Veber (Jindřichův Hradec): Já dnes můžu pogratulovat k zaslouženému vítězství Třebíče. Třebíč nás přehrála svojí bojovností, svým nasazením a v tom, že dneska chtěla vyhrát. S naším dnešním výkonem nemůžu být spokojen.

Josef Horešovský (Třebíč): Nás dnes čekal takový poslední krok k tomu, abychom se zachránili. Někomu se to dnešní utkání zdálo jednoduché, ale to ovšem nebylo. Kluci zvládli tlak. Ovšem se během zápasu občas objevily chyby. Takže já jsem rád, že toto utkání takhle dopadlo.


Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024