Menu +

TRE - KAD 6:3 - Třebíč bere po boji všechny body

Reportáže
T ř e b í č - V dalším veledůležitém zápase přivítali domácí na svém ledě tým SK Kadaň. Třebíčští na svého soupeře doslova vlétli a v první třetině vedli již 3:0. Hosté však zbraně nesložili. Kontaktní gól dali ještě v první třetině, v polovině zápasu to bylo již 3:3. Důležitý čtvtý gól dal za necelou půlminutu po vyrovnání Radim Ostrčil a strhl vedení opět na stranu domácích. Utkání se poté přitvrdilo, po zranění musel odstoupit domácí gólman Neruda. To domácí navnadilo a své zasloužené vítězství potvrdili v posledním dějství dvěma přesilovkovými brankami. Všechny body tak zůstaly v Třebíči. Pět kanadských bodů za branku a čtyři asistence si připsal Malinský.
Sdílejte článek
 
41.kolo, sobota 29.1.2011
TRE TRE
6:33:1, 1:2, 2:0
KAD KAD
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Laš (Malinský, Dolníček), 7. Dolníček (Malinský, Laš), 9. Finsterle (Ostrčil, Malinský), 29. Ostrčil (Finsterle), 46. Ostrčil (Malinský, Finsterle), 51. Malinský (Dolníček, Finsterle) - 13. Horna, 28. Seman (Brňák, Boušek), 29. Charousek. Rozhodčí: Kalivoda - Dančišin, Matějíček. Vyloučení: 2:7, navíc Mazanec (KAD) 10 minut + OT do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1570. Střely na branku: 41:33. Průběh utkání: 3:0, 3:3, 6:3.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Neruda (46. Míča) - Malinský, Ostrčil, Sláma, Hrbáček, Dudáš, Kania - Finsterle, Dolníček, Laš - Vondráček, Ostřížek, Burian - Přibyl, Zahradník, Čech - Kadela E., Dočekal, Vítek.
SK Kadaň: Závorka (9. Jarina) - Trefný, Zmeškal, Brňák, Hlubuček, Mazanec, Révay, Mašek - Eiselt, Mikšovic, Horna - Seman, Sikora, Boušek - Ton, Charousek, Davídek - Hafenrichter, Fiala, Stoklasa.

Komentář k zápasu

V první minutě vystřelil Horna, Neruda vyrazil, poradil si také s kotoučem z hole Sikory. Mezi tři tyče mířil i Fiala, Neruda puk vytěsnil nad branku. Z protiútoku vystřelili poprvé domácí a hned z toho byla branka - Laš přebruslil ve středním pásmu obránce a v přečíslení dva na jednoho volil střelu od tyče. Nerudu ohrozil Boušek, Závorka udržel mezi betony puk z hole Vondráčka. Kadaňský brankář si nadvakrát poradil i se střelou Dolníčka. Mimo tři tyče mířili Ostrčil i Sláma. Nebezpečný kontr hostí skončil závarem před brankou domácích.

Stanislav Neruda zápas po nesmyslném a hrubém faulu Mazance nedochytal

V čase 6:41 to bylo 2:0. Malinského střelu Závorka vyrazil jen před sebe, kde stál osamocený Dolníček a s přehledem matadora poslal puk pod břevno. Perfektně si vyměnili kotouč v útočném pásmu Vítek se svým parťákem v útoku, Závorka jejich náporu odolal. Čas 8:38 a třígólové vedení – brejk proměnil po forhendové kličce Finsterle. Do branky hostí zamířil Kamil Jarina. Neruda ukryl do lapačky efektně střelu Stoklasy, poradil si také s další ranou i Charouskovým objetím branky.

Zajímavá situace nastala na počátku třinácté minuty. Neruda vyjel proti protihráči, který se dostal do brejku, padl mu pod nohy a „vhozením hole“ zlikvidoval slibnou příležitost. Hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení. Horna mířil po době debatování a dohadování mezi betony – 3:1. Záhy poté přišla první přesilová hra pro Třebíč, Dolníčkovu střelu z mezikruží ukryl Jarina v lapačce. Neprostřelil ho ani Finsterle. Před Nerudou tečoval nebezpečně Davídek. Zle zatápěla v obranném pásmu Kadaně Ostřížkova formace. Dolníčkovu střílenou přihrávku zastavil bezchybný Jarina.

V úvodu druhé třetiny tečoval Laš Ostrčilovu střelu. Ze hry čtyř proti čtyřem stojí za zmínku Ostrčilova rána od modré. Změnu skóre ale nepřinesly ani zkrácené herní situace čtyři na tři a pět na čtyři. Neruda se štěstím vyrazil kotouč z hole Charouska. V tutovce vychytal Neruda Hornu, Seman ale zvedl puk z bezprostřední blízkosti pod břevno 3:2. Po další chybě si nabruslil na střed Charousek a vypálil opět nechytatelně pod břevno – 3:3. Rozdíl těchto dvou branek čítal pouhých osmadvacet vteřin.

Užít si radost z gólu a vítězství s kotlem fanoušků, o tom se může hráčům Kadaně jen zdát

Za dalších dvacet osm vteřin přenechal Finsterle kotouč Ostrčilovi a ten si najel před branku a zvedl kotouč na bližší straně pod břevno – 4:3. A diváci viděli i nájezd na druhé straně – v brejku byl zfaulován Ostřížek, Jarina ho ale při trestném střílení vybruslil. Zblízka neprostřelil kadaňského brankáře ani Malinský. Z otočky střílel nebezpečně na Nerudu Mikšovic, zákrok vyrážečkou musel třebíčský brankář vytáhnout i po ráně Sikory. Se štěstím vyrazil Neruda střelu Hlubučka od modré přes klubko hráčů, Jarina udržel kotouč z hole Vondráčka. Nadvakrát si poradil i s Dolníčkovým projektilem. Jen málo chybělo po střele Čecha.

Stanislav Neruda zůstal ve čtyřicáté šesté minutě bezvládně ležet na ledě, když na něj krosčekoval Mazanec třebíčského obránce a společně s brankovou konstrukcí ho zranil. Otřesený brankář musel předčasně do šatny stejně jako kadaňský hráč v poli. Do třebíčské branky musel nuceně Pavel Míča.

Třebíč využila přesilovou hru za deset vteřin, z kruhu se trefil Ostrčil – 5:3. První zákrok si připsal Míča po střele Hlubučka od modré. Přišla další přesilová hra a několik ran od modré, ujala se ta Malinského. Při hře čtyř proti čtyřem mohl skórovat Dolníček, když nahazoval zpoza branky kotouč na Jarinu. Čech mířil z mezikruží jen doprostřed branky. Míču neprostřelil Stoklasa. Zblízka nevyzrál na Jarinu Zahradník. Neprostřelil ho ani Vondráček.

Černou kaňkou za kvalitní podívanou bylo zranění Nerudy, snad nebude vážné. Kdo nezavítal na třebíčský zimní stadion, kde bylo bezmála 1600 diváků, může litovat.



Fanoušci - JEDINĚ - TŘEBÍČ

Tiskovka po zápase Třebíč - Kadaň 6:3

MUDr. Madrý po zápase Třebíč - Kadaň 6:3

Ondra Malinský po zápase Třebíč - Kadaň 6:3



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný – SK Horácká Slavia Třebíč: „My jsme měli dobrý vstup do utkání, ale 3:0 v hokeji v sedmé minutě to nic neznamená, to je pouze dobrý vstup a my jsme o tom věděli. Kadaň neustále hrozila, navíc jsme přišli o Vildu Buriana, takže jsme museli zamíchat se sestavou. Dostali jsme se k tomu tahu, kdy hráli prakticky všichni mladí. Samozřejmě penalta, kterou jel hráč, který nebyl na ledě, to nebudu dále rozebírat, proměnil ji. Za stavu 3:1 jsme nezachytili důraz Kadaně ve druhé třetině a oni nám srovnali. Vzali jsme si time, hráčům jsme řekli, že takovýhle je vývoj a že musíme hrát dál, že nemůže nás taková věc položit a vzali si to k srdci a hned následující střídání ten zápas otočili. Ve třetí třetině bylo důležité, abychom hráli trpělivě a čekali na příležitost. Pak tam přišel brutální faul, nechápu, hráči by k sobě měli mít nějaký respekt. To, co udělal Mazanec, se jen tak nevidí a my jsme to potrestali tím nejlepším způsobem. Semkli jsme se, dali jsme dva góly, potrestali jsme jak ten faul, tak následující přesilovku a týmovým výkonem jsme to dovedli do vítězného konce proti takhle silnému soupeři.“

Jiří Rech – SK Kadaň: „Mně se to hodnotí špatně, protože jsme zase venku prohráli. Chtěli jsme hrát co nejdéle na 0:0, dvě – tři střídání byla dobrá, bohužel z první střely dostaneme gól. Hrubá chyba – 2:0 a 3:0. Vypadalo to na ručník, my jsme se zvedli tou penaltou, kterou jsme proměnili na 3:1. Vyrovnáme na 3:3 a hned v zápětí si dáme na 4:3 a to si myslím, že nás zlomilo.“

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

před 2 dny
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

před 3 dny
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

před 3 dny