Menu +

UNL – TRE 5:0 – Play-off je jiná soutěž, Ústí vstoupilo do série rázně

Reportáže
T ř e b í č - Pokud měla Horácká Slavia ambice překvapit Slovan, pak její plány hráči Ústí rozmetali. První branku vstřelil v osmé minutě Jan Alinč, v sedmnácté pak zvýšil vedení domácích Jaroslav Roubík. Ve druhé třetině přidali Ústečtí další dvě trefy a brankové skóre pak uzavřel na konečných 5:0 Rok Pajič. Druhý zápas čtvrtfinále play-off je na programu zítra.
Sdílejte článek
 
, pondělí 27.2.2012
UNL UNL
5:02:0, 2:0, 1:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 8. Alinč, 17. Roubík (Zeman), 27. Černý (Handlovský, Gureň), 29. Daniel Boháč (Treille, Alinč), 51. Pajič (Vobořil). Rozhodčí: J. Vampola, O. Hejduk - Guth, Rittich. Delegát: Gottwald. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2 550. Střely na branku: 47:25 (17:6, 18:11, 12:8). Průběh utkání: 5:0. Zakázaná uvolnění: 2:2. Ofsajdy: 2:4. Vyhraná vhazování: 37:21 (11:6, 16:9, 10:6).
Sestavy
HC Slovan Ústí nad Labem: Orct - Klobouček, J. Zeman, L. Poživil, P. Hořava, Gureň, K. Černý, F. Pavlík, Vobořil - Šagát, Roubík, Ludvík - S. Treille, Alinč, Daniel Boháč - Lev, R. Hanzl, Handlovský - Třetina, Pajič, M. Čermák.
SK Horácká Slavia Třebíč: Hrubec - Rangl, Dietz, Kadela, Kania, Vl. Brož, T. Valenta, Sobotka, L. Sláma - P. Sedláček, Dolníček, Laš - T. Vondráček, Dočekal, M. Čech - Petruška, Kaut, O. Látal - R. Heřman, Vítek, do 53. M. Přibyl.

Komentář k zápasu

Domácí se museli obejít bez univerzála Zbyňka Skleničky, který v letošním posledním utkání základní části inkasoval trest ve hře a podle pravidel ledního hokeje nemohl do tohoto střetnutí zasáhnout. V sestavě provedlo několik málo změn i trenérské duo Třebíče Kamil Pokorný a Radek Novák. Před začátkem samotného utkání se ústecký kotel prezentoval zajímavým transparentem pro play-off: „Naším heslem v boji jest, odvaha, síla a čest.“

Úvodní vhazování patřilo hostům. Na první velkou akci čekali diváci ve Zlatopramen Areně do sedmé minuty, kdy Roubíkovi servíroval touš do gólové situace od hrazení Třetina. Roubík, který měl na zakončení spoustu času, před Hrubcem znervózněl a trefil pouze připraveného gólmana hostí. Za minutu se již domácí ze vstřeleného gólu radovali. Parádní sólo předvedl JAN ALINČ, jenž byl stíhán obráncem Slavie. Velké chyby se při této brance dopustil brankář Šimon Hrubec, který vyjel z brankoviště proti puku až téměř na hrot kruhu v útočném pásmu domácích pro vhazování. Alinč si hájce hostující svatyně obhodil a kotouč se štěstím dopravil do prázdné klece - 1:0.

Ve 13. minutě dostali hosté možnost první přesilové hry, Milan Vobořil musel pykat menší trest za hákování. Červenobílí nebyli v početní výhodě nebezpeční.

Skórovat se podařilo po fantastické akci o čtyři minuty později nejproduktivnějšímu hráči I. hokejové ligy ČR v základní části. Jiří Zeman nalezl od modré čáry v prostoru mezi kruhy osamoceného JAROSLAVA ROUBÍKA, který se ze zmiňovaného prostoru nemýlil a prosadil se ránou k levé tyči hostující svatyně - 2:0. Za stejného stavu skončilo i úvodní dějství.

V úvodu prostřední dvacetiminutovky musel Slovan čelit druhému oslabení, David Ludvík obdržel dvouminutový trest za podražení. Největší šanci spálil v přesilovce David Rangl, ale při dorážce si vylámal zuby na výborně chytajícím brankáři Zdeňku Orctovi. Vzápětí si přesilovou hru vyzkoušeli i Ústečtí, Marek Laš byl vyloučen za sekání. Ale byli to Třebíčští, kteří jako první zahrozili. Martin Dočekal s Davidem Dolníčkem se ve vlastním oslabení vydali proti Petru Hořavovi. V akci dva na jednoho Dočekal nenalezl optimálně svého spoluhráče, a tak se do útoku vrhli Lvi. Žlutomodří náležitě stvrdili staré známé pravidlo „Nedáš – dostaneš!“ První přesilovku v play-off využil ve 27. minutě KAMIL ČERNÝ, kterého z opačné strany šířky hřiště zpozoroval Lukáš Handlovský. Černý nakonec po několika dorážkách touš za záda Hrubce propasíroval - 3:0.

V téže minutě nabídli hlavní rozhodčí domácím další šanci přesilové hry. Přesný zásah Lvi přidali těsně po skončení početní výhody, tentokrát si vzájemně vyměnili černou gumu před Šimonem Hrubcem Sacha Treille a DANIEL BOHÁČ. Posledně jmenovaný zůstal u opačné tyčky nepokrytý a svým čtyřiadvacátým zásahem v letošní sezóně zvýšil náskok svěřenců Petra Rosola na 4:0. Lavička Kamila Pokorného zareagovala oddechovým časem.

Krátce po vstřelení čtvrté pojišťovací branky podržel domácí fantastickými zákroky Zdeněk Orct. Ústecký gólman odolal několika dorážkám Tomáše Kauta a Ondřeje Látala z bezprostřední blízkosti. Další pohlednou akci shlédlo 2 550 diváků v závěru 33. minuty. Rok Pajič vypracoval pro Miroslava Třetinu tutovou šanci, ale rychle přesouvající se Šimon Hrubec stál proti a vytáhl ze své sbírky klenot v podobě zákroku ze Zlaté helmy.

Ze závěru druhé třetiny stojí za zmínění akce Jana Alinče. Ústecký centr křižnou nahrávkou v útočném pásmu hledal Lukáše Poživila, který proti Šimonu Hrubcovi neuspěl. Stav 4:0 z pohledu domácích vyzařoval na světelné tabuli po čtyřiceti minutách hry.

Závěrečná část se dohrávala víceméně z povinnosti. Slovan dokončil zápas v herní pohodě, Horácká Slavia pravděpodobně šetřila síly na druhou bitvu. Skóre střetnutí v 51. minutě uzavřel ROK PAJIČ únikem přes celé hřiště - 5:0.

Stav čtvrtfinálové série je po prvním měření sil 1:0 pro vítěze základní části. Severočeši zvítězili zcela zaslouženě, v úterním duelu bude chtít favorit zcela jistě výhru obhájit.





Ohlasy trenérů

Petr Rosol (HC Slovan Ústečtí Lvi): "Úvodní zápas play-off se mi líbil, bylo k vidění velké nasazení. Neobdrželi jsme branku, měli jsme dobrou defenzivu. Podržel nás i Zdeněk Orct. Podobných utkání by mělo být víc. Přednost v pondělí dostali hráči, kteří mají formu. Do sestavy se nevešel Tomáš Rod, Robin Kovář a David Pazourek. Všichni jsou připraveni zaskočit. Konečně nám začala sezóna, play-off je o něčem jiném než dlouhá a nudná základní část. V mnoha duelech nám o nic nejde, a tak jsem rád, že se hráči na začátek vyřazovajích bojů pořádně připravili. Líbil se mi výkon Sachy Treilleho, po zranění se opět rozehrává. S Janem Alinčem si v útoku herně sedli. V úterý začíná zápas od 0:0 a my nic nesmíme ponechat náhodě."


Kamil Pokorný (SK Horácká Slavia Třebíč): "Vážíme si nesmírně toho, že play-off můžeme vůbec hrát, navíc s tak kvalitním soupeřem. Lvi v pondělí svou kvalitu naprosto přesvědčivě potvrdili a zaslouženě vyhráli. Náš vstup do utkání byl hodně špatný. Nejlepší pasáž z naší strany byla druhá část, ve které jsme si vytvořili dva až tři náznaky gólových šancí. V této třetině jsme se dopustili dvou zbytečných faulů, domácí sehráli přesilovku výborně. Ve třetí dvacetiminutovce se zápas pouze dohrával. Máme dva zraněné hráče, Milan Přibyl má zlomený nos. To je jen malé negativum ze střetnutí. Jsme si vědomí, že Ústí nad Labem v základní části hrálo jinak, mělo náskok a vedlo tabulku. V takovém případě je těžké hráče motivovat a v pondělí bylo vidět, že Slovan nastoupil v plné síle, vyměnil oproti minulému duelu tři hráče. Na úterý se připravíme, přespíme v hotelu Clarion a v podvečer začneme opět od 0:0. Poslední věta je možná trochu klišé, ale stát se může všechno. Budeme chtít bojovat a ponaučit se z některých chyb. Oddechový čas po čtvrtém gólu jsem si vzal, protože jsme branky inkasovali v krátkém sledu. Hráče jsme chtěli sklidnit a říct jim, že se hraje o každý gól. Takové zápasy se nebalí a hrají do poslední minuty. Od některých hráčů čekám v úterý více."


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024