Menu +

MBL – TRE 1:4 – Lídr soutěže na třebíčské Bílé hvězdy nestačil

Reportáže
T ř e b í č - První liga zaznamenala už své 45. kolo, Horácká Slavia zajížděla na led favorita celé soutěže, Mladé Boleslavi. A podařil se jí tam husarský kousek, když si z města automobilů odváží všechny tři body. Za vítězstvím nasměrovali červenobílé Fořt a Káňa, když jejich trefy ve druhé třetině dělilo pouhých dvaatřicet vteřin. Zdecimovaní domácí dokázali snížit, gól do šatny ale vstřelil při přesilové hře Marek Laš a Třebíč znovu vedla o dvě branky. Na konečných 1:4 upravil z trestného střílení Němec. Poslední dva zápasy Třebíče byly jako noc a den, nejprve krutá domácí porážka s Olomoucí, teď povedený večer ve středních Čechách.
Sdílejte článek
 
45.kolo, sobota 26.1.2013
MBL MBL
1:40:0, 1:3, 0:1
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 30. Pitule (Kafka, Toman) - 23. Fořt (Čuřík, Čejka), 23. Káňa (Dolníček, Vondráček), 40. Laš (Vondráček, Dolníček), 57. Němec (TS). Rozhodčí: Fraňo, Horák - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1980. Střely na branku: 44:30. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4.
Sestavy
BK Mladá Boleslav: Valent (23. Will) - Šmach, Pojkar, Němeček, Toman, Jindra, Chaloupka, Žabka, Bohunický - Nouza, Vrbata, Padělek - Kafka, Výborný, Pabiška - Mikulík, Koudelka, Pitule - Rys, Loskot, Jiránek.
SK Horácká Slavia Třebíč: Čiliak - Zítka, Bilčík, Hruška, Čejka, Dlapa, Zdráhal, Malena - Čuřík, Moučka, Vondráček - Kaut, Dolníček, Nahodil - Čech, Kadela, Fořt - Laš, Němec, Káňa.

Komentář k zápasu

Úvodní minuty střetnutí se nesly v duchu optické převahy Mladé Boleslavi, která vyústila v sólový únik Davida Výborného. Ten naznačil kličku a dobře mířil nahoru, jeho rána ale netrefila zařízení. S postupem času iniciativu začali přebírat hosté. Hruška si nachystal kotouč ke střele kličkou do středu hřiště a orazítkoval tyčku za Valentem. K rozletu soupeře pomohl i nejistou rozehrávkou boleslavský brankář, jehož vyhození po mantinelu sebral Lukáš Nahodil a vracel ho co nejrychleji zpět na bránu. Valent ale své zaváhání stihl napravit, když svou širokou hokejkou přizvedl pokus třebíčského forvarda do ochranné sítě.

Horácká Slavia se ale původními nezdary nenechala otrávit a nadále důsledně obléhala branku svého protivníka. Nejzajímavější okamžiky přinesla početní výhoda hostí v závěru prvního dějství. Milan Hruška se ocitl osamocený na zadní tyči a Valent jeho ránu vykryl betonem jen díky rychlému přesunu. Téměř z protiútoku se do velké šance dostali Toman s Pabiškou. Prvně jmenovaný dokázal přihrát přes obránce a boleslavskému útočníkovi už nezbývalo nic jiného, než pověsit kotouč pod horní tyčku zpola odkryté branky. Černý kousek pryže se Pabiškovi ale svezl po čepeli a skončil na ochranném skle. Po první siréně odcházely oba celky do šaten za bezbrankového stavu.

Co se nepovedlo v dějství prvním, povedlo se hned v úvodu toho druhého. Po necelých dvou odehraných minutách Valent vyrazil Čuříkovu střelu pouze před sebe, k dorážce se protlačil Tomáš Fořt a otevřel skóre utkání. Bruslaři se nestihli po inkasované brance ani pořádně rozkoukat a síťka v boleslavské brance se rozvlnila podruhé. Jan Káňa se přes Šmacha protlačil k opuštěnému kotouči a prostrčil ho mezi Valentovy betony. To už bylo na domácího brankáře příliš a příliš nadšeně přepustil své místo Willovi.

Vystřídavší golman musel ukázat své kvality po vyloučení Němečka, který si svůj pobyt na trestné lavici ještě nastavil po zbytečném krosčeku na ležícího protihráče, který přišel až po přerušení hry. Celek z města automobilů oslabení zvládl a sám se vrhl do útočení, aby umenšil náskok soupeře. A domácí se také dočkali. Tomáš Pitule se dostal před obránce a byl faulován, v pádu ale ještě stačil posunout kotouč za Čiliakova záda. Mladý forvard tak zaznamenal svůj první přesný zásah za Mladou Boleslav.

Dokonce vyrovnat mohl Jiří Rys, po faulu na něj totiž hlavní rozhodčí nařídil trestné střílení. Rys zkusil zmást brankáře a zasunout do prázdné branky, ten ale jeho úmysl s ledovým klidem vystihl a donutil ho slabě zakončit do připraveného betonu. Bruslaři se ze snížení navíc neměli radovat dlouho, v přesilové hře vrátil Třebíči dvoubrankové vedení Marek Laš, jenž nadvakrát dostal puk za Willa. Dvě vteřiny před koncem třetiny se ještě k zajímavé střele dostal Nouza, svůj pokus ale nasměroval pouze do hrudi připraveného Čiliaka.

Domácí mužstvo podle předpokladů vstoupilo do závěrečné fáze utkání aktivněji. V solidní šanci se ocitl Nouza, ke střoele se ale neodhodlal a ještě chtěl vylepšit pozici Vrbatovi, přihrávku ale Třebíč zachytila a z dobré šance nic nebylo. Tento okamžik jako by charakterizoval celé sobotní vystoupení Bruslařského klubu. Zmar a nepřesnosti v rozehrávce celku z města vyústil v situaci, kdy Boris Žabka musel hasit únik Vojtěcha Němce. Třebíčský útočník trestné střílení proměnil parádně provedeným blafákem a jelikož Nouza minutu před koncem trefil z mezikruží pouze tyč, byl to právě on, kdo stanovil konečné skóre utkání.



Kamil Pokorný po utkání Ml. Boelslav - Třebíč 1:4

Tomáš Fořt po utkání Ml. Boelslav - Třebíč 1:4



Ohlasy trenérů

Jiří Slabý - BK Mladá Boleslav: Myslím si, že jsme odehráli hodně nepovedené utkání. Vytvořili jsme si na začátku asi dvě šance, které jsme neproměnili a poté jsme tahali za kratší konec. Byli jsme všude o krok pozadu. Nějakým způsobem nás Třebíč přehrávala a zaslouženě vyhrála. Možná, že kdyby se Jirkovi Rysovi podařilo srovnat stav trestným střílením, že jsme ještě nějakým způsobem mohli žít. Ale to se nestalo a my jsme inkasovali v oslabení. Nenašli jsme v sobě sílu utkání nějakým způsobem zvrátit.

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Jsme velmi rádi za to, co jsme předvedli. Během víkendu nám onemocnělo pět hráčů základní sestavy, což jsme museli operativně řešit. V zápase jsme se semkli, hráli jsme výborně takticky, dali jsme do toho srdíčko a nasazení a díky tomu jsme vyhráli. Navíc s takovýmto soupeřem, který je neoddiskutovatelně nejlepší v soutěži. Podařilo se nám vymazat soupeři přesilové hry a spoléhali jsme na to, co nás zdobí celou sezonu, tedy poctivá práce a defenziva, rychlé protiútoky a jednoduchost v útočném pásmu. Soupeř si zřejmě vybral slabší den, ale myslím si, že jsme ho k tomu dokázali přinutit i naší hrou a že jsme odehráli výborné utkání.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024