Menu +

TRE - JIH 2:8 - Derby rozhodla vysoká efektivita jihlavské střelby

Reportáže
T ř e b í č - V devátém kole přijel do Třebíče soused z Vysočiny i soused v prvoligové tabulce, tým HC Dukla Jihlava. Domácí začali dobře a šli ve třetí minutě do vedení, ale hosté i díky dvěma přesilovkovým brankám překlopili vedení na svoji stranu a do první sirény přidali ještě dva zásahy. Ve druhé třetině dali domácí gól naděje z hole Dlapy, ale Dukla drama nepřipustila. Do druhé sirény přidala ještě tři přesné trefy a v posledním dějství završila dnes její večer jednou brankou na konečný výsledek 2:8.
Sdílejte článek
 
9.kolo, sobota 5.10.2013
TRE TRE
2:81:4, 1:3, 0:1
JIH JIH
Statistiky
Branky a nahrávky: 3. Dolníček (Rangl), 25. Dlapa (Nahodil, Vondráček) – 9. Čachotský (Kotvan), 10. Seman (Hubáček, Mocek), 11. Kadlec (Kotvan), 18. Čachotský (Jaroš, Kotvan), 29. Jaroš (Seman), 31. Velecký (Hubáček, Zadražil), 38. Seman (Dobrovolný, Hubáček), 57. Podlipnik (Kadlec). Rozhodčí: Jílek, Schmejkal – Černý, Reich. Vyloučení: 6:4, navíc Čuřík (TRE) osobní trest do konce utkání. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 2830. Střely na branku: 31:34. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:8.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Falter (21. Dusík) – Malena, Rangl, Dietz, Hruška, Dlapa, Bilčík – Laš, Dolníček, Čuřík – Wasserbauer, Nahodil, Vondráček – Křivohlávek, Kaut, Kadela – Čech, Moučka, Přibyl.
HC Dukla Jihlava: Rittich – Dobrovolný, Stebih, Mocek, Podlipnik, Kotvan, Zadražil, Kaláb – Čachotský, Zeman, Mikeš – Velecký, Hubáček, Seman – Prokš, Kadlec, Malec – Jaroš, Kuřítko.

Komentář k zápasu

Na takový debakl Bílých hvězd to zpočátku vůbec nevypadalo. Protože hned ve 3. minutě zápasu se z první vážnější akce ujala Horácká Slavia vedení. Střelu obránce Rangla tečoval šikovně v prostoru mezi kruhy David Dolníček a červení vedli.

Možná mě budou chtít někteří opravit, či se mnou nesouhlasit ale po vstřelené brance Horácká Slavia polevila a Dukla naopak přidala, výsledkem toho byly dvě vstřelené branky Dukly po dvou využitých přesilových hrách. Nejprve vyrovnal Tomáš Čachotský, jenž prostřelil od modré čáry vše, co mu stálo v cestě. Když se po chvíli odporoučel na trestnou lavici také Malena, hosté pohotově dokázali skóre pohotově otočit. Ačkoliv to byl trest z kategorie těch přísnějších, Dukla jej dokázala potrestat. Tentokráte Faltera překonal střelou mezi betony Filip Seman. Ze hry od vstřelené branky neuplynula ani minuta a Jihlava vedla již o dvě branky, tentokráte se prosadil Jakub Kadlec.

Když v 15. minutě dostala Třebíč Možnost přesilové hry, svitla fanouškům naděje na návrat do zápasu. Horákům dnes ale od úvodní branky nevycházelo z hola nic a výjimkou nebyla ani tato přesilová hra. Nepřesné nahrávky, kotouč odskakoval, a když už střelecký pokus mířil mezi tyče, bylo to bezpečně doprostřed, kde byl připravený brankář.

Špatnou třetinu pak podtrhl znovu Třebíčan Tomáš Čachotský, který zařídil to, že do prostřední třetiny již nenastoupil mezi tři tyče domácích Martin Falter, ale mladičký odchovanec Lukáš Dusík.

Je sice pravdou, že úvodní převaha přinesla Horácké Slavii snížení, když ve 25. minutě prostřelil Ritticha Ondřej Dlapa, to ovšem bylo ze strany domácích v tomto zápase vše. Třebíčští již byli do konce zápasu téměř bezzubí a Jihlava pokračovala ve výborné produktivitě.

Ve 29. minutě předvedl i Lukáš Dusík, že dnes není šťastný den gólmanů, poté, co mu za záda propadla pod vyrážečkou střela Václava Jaroše. Bohužel pro domácí mizérie pokračovala i nadále. Tentokráte v tom byl však brankář Dusík nevinně, zpytovat svědomí mohla spíše obrana, která nechala ujet Michala Veleckého, proti jehož kličce do bekhendu byl Dusík naprosto bezmocný.

Třebíč neuspěla ani v další přesilové hře, za zmínku stála snad jen tvrdá střela Vondráčka, která trefila brankáře Dukly do masky. Ve 38. minutě přišel další zásah Dukly, ke kterému přišli červenožlutí hodně lacino, neboť si Dusík neporadil se střelou Filipa Semana.

Pomýšlet na korekci stavu nebylo možné, neboť dvě vyloučení Horáků hrála do karet spíše hostující Jihlavě. Hra to byla celkem nezajímavá. Dukla pozorně bránila a Třebíčským nešlo vůbec nic. Hráči byli frustrovaní z předvedeného výkonu, což dokazuje i osobní trest do konce utkání pro Jakuba Čuříka.

Fanoušci Dukly, kterých do Třebíče dorazilo nezvykle málo, si přáli deset branek, protože chtěli Horákům oplatit dosud nepřekonaný rekord v duelech mezi oběma celky. Tužba však vyslyšena nebyla. Brankostroj Dukly se zastavil na čísle osm. Střelcem poslední branky se stal Podlipnik.

Dukla zápas naprosto zaslouženě vyhrála. Bílé hvězdy dnes nepředvedly vůbec nic. Od brankářů po obranu, až po nesouhru útoků. Dnešní zápas se Horácké Slavii vůbec nevydařil, ale již ve středu bude mít možnost nápravy a možnost toho, dokázat, že to, co předvedla na ledě dnes bylo, výjimkou.

Tiskovka po utkání Třebíč - Jihlava 2:8

Ondřej Dlapa po utkání Třebíč - Jihlava 2:8



Ohlasy trenérů

Kamil Pokorný - SK Horácká Slavia Třebíč: Jak říkal kolega, oni si vyhrát zasloužili, my ne. Stejně jako loni, taky jsme dali první branku a pak jsme začali vymýšlet. Z prvních osmi střel jsme dostali čtyři branky. Dnes jsme se na to připravovali, ale zápas jsme nezvládli. Pokud prohráváte takovým rozdílem v derby, na hráčích je těžká deka, byli jsme rádi, že jsme to dohráli. Fanoušky jsme asi zklamali, proto se jim musím omluvit, doufám, že jim to vynahradíme příště.

Petr Vlk - HC Dukla Jihlava: Myslím si, že dnes jsme si zasloužili vyhrát, protože tam byl pohyb a všechny věci, které k hokeji patří. Další věcí bylo, že jsme se v minulých zápasech trápili v koncovce a dnes nám to tam konečně padalo tak, jak mělo v předešlých utkáních. Dneska kluci pracovali tak, jak chceme, a takovým způsobem, který přináší úspěch.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024