Menu +

TRE-OLO 6:3 - Třebíč udolala soupeře až v závěru

Reportáže
T ř e b í č - Na led Horácké Slavie Třebíč zavítala v sobotním podvečeru Olomouc. Přestože se hosté ujali vedení, domácí dokázali ještě v první třetině vyrovnat na 1:1. Druhou část zahájili lépe Třebíčští, hosté sice dokázali brzy srovnat, ale do závěrečného dějství opět nastupovali s jednogólovým vedením hokejisté z Vysočiny. Tento náskok však domácím neposkytoval jistotu, a když hosté znovu vyrovnali, schylovalo se k remíze. V přesilové hře však na svá bedra převzal odpovědnost uzdravený Robert Holý a poslal hostům další výzvu. Na víc se však Olomouc již nezmohla a dvěma brankami v závěru již domácí své vítězství jen potvrdili a za bojovný výkon si zaslouženě připsali tři mistrovské body.
Sdílejte článek
 
37.kolo, sobota 8.1.2005
TRE TRE
6:31:1, 2:1, 3:1
OLO OLO
Statistiky
Branky a nahrávky: 12. Valko (Oliva), 21. Žiška, 35. Beroun (Vrbata), 45. Holý (Míka), 58. Valko (Oliva, Šmarda), 59. Beroun (Vrbata) - 3. Smejkal (Vlček L.), 32. Zbořil (Vlček T.), 42. Zbořil (Hruška). Rozhodčí: Würtherle - M. Svoboda, Zítková. Vyloučení: 4:8, navíc Houdek (Olomouc) do konce utkání. Využití: 3:0. Diváků: 530.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Luňák - Míka, Kališ, Ščerban, Šmarda, Hrbáček, Dobrovolný, Sedláček, Svačina - Holý, Žiška, Kubiš - Valko, Oliva, Fryauf - Vrbata, Sobotka, Beroun - Topol, Čech, Caha.
HC Olomouc: Žigárdy - Houdek, Spitzer, Bartoň, Světlík, Vlček T., Šafařík, Faltýnek - Vlček L., Ministr, Smejkal - Hradecký, Karný, Hebar - Zbořil, Najdek, Hruška - Žajgla, Kolář, Ditrich.

Komentář k zápasu

Olomouc vstoupila utkání lépe, v prvních minutách byl vidět zejména Smejkal, který také zařídil úvodní gól zápasu. Ve 3. minutě sice neproměnil v gól svoji střelu do prázdné branky, vzápětí však za Luňáka přesně lehce tečoval nahození Ladislava Vlčka – 1:0. V 6. minutě mohli domácí kontrovat při přesilovce, příležitosti Žiškovy řady však zlikvidoval velmi dobře chytající Žigárdy. Na druhé straně se zablesklo při Ministrově šanci, puk vyslaný z jeho hole těsně minul Luňákovu klec. Trpělivě hrajícím domácím se podařilo srovnat ve 12. minutě, kdy Oliva milimetrovou přihrávkou našel Valka číhajícího na modré, jenž z brejku nedal Žigárdymu šanci – 1:1. Chvíli poté mohl stav na stranu domácích strhnout Kubiš ze situace dva na jednoho, jeho golfák však skončil na olomouckém brankáři. Hru doprovázela spousta menších potyček, osm vteřin před první sirénou si za jednu z nich vykoledovali dvě minuty na trestné lavici třebíčský Ščerban a olomoucký Hebar.

TREBER

Jiří Beroun právě zvýšil na 3:2.

Hra čtyři na čtyři sedla domácím, hned po 24 vteřinách druhé dvacetiminutovky si s bezmocným Žigárdym pohrál Žiška a otočil skóre ve prospěch svého celku – 2:1. Zvýšit mohl ihned nato Valko, vzápětí nato na druhé straně na Luňákovi nadvakrát ztroskotali hosté. Třebíčský fantom ale nakonec přece jen musel sklonit hlavu před Zbořilem, který ve 32. minutě srovnal na 2:2. Toto skóre však na světelné kostce nesvítilo dlouho, po Houdkově vyloučení sehráli domácí výbornou přesilovku, na jejímž konci byla Vrbatova střela od modré a zvláště pak Berounova teč znamenající další branku Horácké Slavie – 3:2.

Na začátku třetí třetiny to však bylo stále jen o gól, což v hokeji nikdy nemůže příliš stačit. Aktivně hrající hosté zatlačili třebíčské hráče do obranného pásma a zasypali Luňáka sprškou střel. Domácí gólman ještě stačil vyrazit tu Hruškovu, za Zbořilovou dorážkou se ale mohl jen otočit – 3:3. Vyrovnaný stav nicméně opět dlouho nevydržel kvůli Faltýnkově krosčeku, který v následující přesilovce přesnou střelou pod víko potrestal přesnou Holý – 4:3. V napínavém souboji se pak neprosadili Hradecký, Ladislav Vlček a Smejkal na straně hostí, na druhé už už zvedala ruce Žiškova formace. Závěr zápasu ale nakonec přece jen patřil domácím, kteří v 58. minutě Valkovou trefou potrestali Houdkovo vyloučení, a ihned poté konečný výsledek 6:3 stanovil Beroun, když po Vrbatově asistenci skóroval do prakticky prázdné olomoucké branky.





Ohlasy trenérů

Karel Suchánek (trenér HC Olomouc): "Utkání bylo velmi vyrovnané, v poslední třetině jsme si vytvořili velké šance, neměli jsme ale štěstí. Dostali jsme tři branky v oslabení, což zápas samozřejmě ovlivnilo, stálo nás to hodně sil."

Josef Horešovský (trenér SK HS Třebíč): "Těší mě, že jsme vyhráli a získali tři body, které nutně potřebujeme. Utkání bylo velmi vyrovnané, výsledek je pro nás lichotivý, ale bylo to dlouho na vážkách. V podstatě rozhodla naše čtvrtá branka, kdy do té doby velmi dobře chytající gólman znejistěl. Radost z vítězství mi trošku kazí fakt, že jsme chvílemi soupeře nedokázali ubránit. Chvílemi měl ohromný tlak a my nebyli schopní rychle reagovat a pokrýt ho. Tuto věc musíme do dalších zápasů zlepšit."

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024