Menu +

Třebíč ve druhém přípravném zápase dotáhla náskok soupeře, na nájezdy padla

Reportáže
T ř e b í č - SK Horácká Slavia Třebíč hostila ve druhém přípravném zápase Přerov. Začátek zápasu se domácím vůbec nepovedl, nejprve prohrávali 0:3, poté 1:4. Bojovností ale skóre otočili a mohli se i několikrát dostat do vedení. Nicméně zápas vítěze přinesl až po samostatných nájezdech, kde byl gól k vidění až z celkového dvanáctého pokusu, trefil se hostující Daniel Indrák.
Sdílejte článek
 
přát., čtvrtek 8.8.2019
TRE TRE
4:5sn1:4, 3:0, 0:0 - 0:0
PRE PRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 10. Hort (Václavek, Patyk), 21. Havránek (Vodný), 31. Šťovíček (Padrnos), 39. Vodný (Havránek) – 3. Indrák (Zmeškal), 6. Kratochvíl (Kubeš), 9. Svoboda, 20. Kratochvíl (Fryšara), rozhodující samostatný nájezd Indrák. Vyloučení: 4:3. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 254. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 4:4, 4:5.
Sestavy
SK Horácká Slavia Třebíč: Svoboda - Szathmary, Jenáček, Furch, Padrnos, Hort, Čejka V. – Michálek, Šťovíček, Psota – Vodný, Havránek, Havlát – Jirásek, Matiaško, Podlaha – Václavek, Patyk, Rohlík.
HC ZUBR Přerov: Šimonů – Kubeš, Šnajnar, Pohl, Hamrlík, Kleiner – Dřímal, Číp, Dvořák – Navrátil, Svoboda, Fryšara – Kratochvíl, Indrák, Süss – Zmeškal, Hradil, Kočica, Peterek.

Komentář k zápasu

Úvodní vhazování utkání získali domácí hokejisté. Střelecký pokus Martina Padrnose od modré čáry vytěsnil Šimonů levým ramenem mimo tři tyče. Jako první se ze vstřeleného gólu radovali Zubři. Zmeškalovu ránu vyrazil Svoboda pravým betonem, ale kotouč nejdříve našel Daniel Indrák, který černý nesmysl zametl do třebíčské branky. Svižnou ránu Matyáše Hamrlíka zastavil Svoboda hbitou vyrážečkou. Hosté však nemuseli smutnit, protože svůj náskok v šesté minutě přeci jen navýšili. Šimon Kratochvíl svou přesnou ranou z kruhu rozvlnil síť za třebíčským brankářem, a rozradostnil tak střídačku Přerova. První početní výhodu v zápase si zahráli hokejisté Horácké Slavie. Jakub Kubeš byl poslán na trestnou lavici za podražení. Zubři však úřadovali i ve vlastním oslabení. Matěj Svoboda se prodral až do útočného pásma a jeho přesná rána našla svůj cíl. I přesto však třebíčští dokázali svoji přesilovou hru zužitkovat. Lukáš Hort svojí tvrdou ranou od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně brankáře Šimůna a bylo sníženo. Vylučovalo se i na druhé straně. Z domácích řad byl na trestnou lavici poslán Jakub Jenáček za nedovolené bránění. Šimon Kratochvíl se v početní výhodě dostal do slibné šance, ale jeho rána orazítkovala jen horní tyč Svobodovy branky. Bílé hvězdy se sice ubránily, ale vzápětí přišlo další vyloučení. Tentokráte byl potrestán Martin Padrnos za podražení. Nicméně ani tuto přesilovku Přerov nepřetavil v branku. Čas Zubrů přišel až dvě sekundy před koncem prvního dějství, kdy Šimon Kratochvíl úspěšně dorazil odražený kotouč do sítě, a přidal tak svoji druhou branku zápasu.

Bílé hvězdy udeřily už na samém začátku druhé periody. Kotouč se po střele Michala Vodného dostal k nehlídanému Tomáši Havránkovi, který obratem černou pryž dopravil do přerovské svatyně. Prudká rána z hole Martina Šťovíčka z mezikruží skončila v Šimůnově náruči. Szathmáry usedl na trestnou lavici za podražení. Horácká Slavia se srdnatě bránila a v početní nevýhodě neinkasovala. Šimon Szathmáry se po návratu na led prezentoval skvělou ranou, která letěla jen těsně nad horní tyč. Filip Dvořák zasáhl Tomáše Havránka holí do obličeje a za tento zákrok zamířil na trestnou lavici. A Horácká Slavia využila i tuto nabídnutou přesilovku. Martin Šťovíček pohotovou tečí změnil směr rány Martina Padrnose a kotouč si našel cestu až do sítě. Bílé hvězdy mohly jít dokonce do trháku. Proti Zubrům bylo nařízeno trestné střílení a exekutor Martin Havlát udělal velmi povedenou kličku, ale na poslední chvíli mu kotouč sklouzl z čepele. Střelu Michala Matiaška zastavil Šimonů pravým betonem. Radek Číp inkasoval dvě minuty za sekání a Třebíč jeho prohřešek potrestala. Tomáš Havránek našel v mezikruží osamoceného Michala Vodného, který trefil přesně.

Hned v úvodu závěrečné části základní hrací doby mohl přidat pátou branku Horácké Slavie David Michálek, který se dostal až před Šimůna, ale třebíčský šikula se svým pokusem neuspěl. Havránek s Michálkem se dostali do přečíslení, ale přihrávka na druhého jmenovaného byla zastavena. I tak ale nadělal sražený kotouč brankáři Zubrů velké problémy. Petr Patyk mohl poslat Horáckou Slavii poprvé v zápase do vedení a málem se mu to i podařilo. Puk však skončil jen na horní síťce Šimůnovy branky. Šťovíček se krásně prosmýkl kolem obrany Přerova, ale ani on zápas nerozhodl.

Zápas nakonec dospěl až do nájezdů, kde se jediným úspěšným střelcem stal Daniel Indrák, který rozhodl o výhře Zubrů 5:4.

Autor: Viktor Pavlovec



Martin Sobotka po utkání Třebíč - Přerov 4:5sn



Ohlasy trenérů

Martin Sobotka - SK Horácká Slavia Třebíč: Měli jsme špatný nástup do utkání, soupeř nás v první třetině vyškolil z produktivity. Nějaké šance jsme také měli, ale inkasovali jsme po hrubých chybách a nedůrazu před brankou. Od druhé třetiny jsme zlepšili pohyb, byli jsme víc kompaktní a podařilo se nám využít i přesilovky a vyrovnali jsme na 4:4. Myslím si, že druhou třetinu jsme byli lepším mužstvem. Třetí třetina byla otázka toho, kdo dá gól. Proto si myslím, že remíza je dnes po šedesáti minutách zasloužená. Zatím jsme produktivní a na čtyři góly doma, to už by se v sezóně dalo uvažovat nad třemi body. Ale zase spoustu gólů dostáváme, takže nad tím je také třeba se zamyslet. Byl to však teprve druhý přípravný zápas, stále jsme ve fázi zkoušení a jsou tam stále chyby. Některé se odpustit dají, ale jsou tam i tak hrubé chyby, které bohužel odpustit nemůžeme. Už se nám rýsují některé dvojice a trojice, ale na konečné složení pětek je stále ještě hodně brzo.

Jakub Grof - HC Zubr Přerov: Viděli jsme zápas tří rozdílných třetin. V té první jsme byli hodně produktivní, což nám soupeř ve druhé třetině vrátil. Třetí část zápasu i prodloužení byly vyrovnané. V nájezdech jsme pak dali vítězný gól my.

Fotogalerie Zobrazit všechny fotografie


Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024