Menu +

Třebíč s oslabenou sestavou poprvé v novém roce padla

Reportáže
T ř e b í č - Do Prostějova přijeli třebíčští hráči s výrazně oslabenou sestavou. Se třemi formacemi však nastoupili do zápasu s velkým odhodláním. V první třetině si hosté vytvořili mnoho střeleckých příležitostí, ale všechny skončili u domácího brankáře Hufa. Domácí odcházeli do šaten po první siréně s náskokem jedné branky. Ve druhé třetině jako by dolehla na Třebíčské únava a dovolili svému soupeři vstřelit další čtyři góly. Třetí perioda nabídla alespoň dvě vstřelené branky Horácké Slavie. Prosadili se Bittner a Podlaha. Domácí však svůj náskok hlídali, a nepřipustili tak sebemenší zaváhání. Další duel čeká Horáky v sobotu, a to doma s Frýdkem.
Sdílejte článek
 
42.kolo, středa 15.1.2020
PRO PRO
7:21:0, 4:0, 2:2
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 7. Žalčík (Hrdinka, Račuk), 21. Hrníčko (Husa, Chlán), 24. Žalčík (Hrdinka, Račuk), 34. Krejčík (Husa), 34. Nouza (Muška, Březák), 50. Jandus M. (Jandus T., Chlán), 59. Krejčík (Žalčík, Račuk) - 43. Bittner (Kratochvíl, Psota), 60. Podlaha (Malec). Rozhodčí: Obadal, Cabák - Komínek, Král. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 391. Střely na branku: 34:35. Průběh utkání: 5:0, 5:1,7:1, 7:2.
Sestavy
LHK Jestřábi Prostějov: Huf – Hrdinka, M. Jandus, Husa, Hrádek, Chujac, Muška, Březák – T. Jandus, Pochobradský, Chlán – Hrníčko, Račuk, Žálčík – L. Krejčík, Divíšek, Nouza – Knap, Ouřada.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – Kowalczyk, Szathmáry, V. Čejka, Glover, Jenáček, Hort, Padrnos – Vodný, Nedvídek, Ferda – Psota, Bittner, P. Kratochvíl – Malec, Václavek, Podlaha.

Komentář k zápasu

V úvodu utkání byla Třebíč lepším celkem a vytvořila si hned několik střeleckých příležitostí. Z bezprostřední blízkosti stříleli po sobě Bittner a Psota. Ani jeden však nedokázal na hostujícím brankáři vyzrát. Chvíli poté měl velkou příležitost na skórování Vodný, ten ale přízemní střelou z mezikruží Hufa nepřekonal.

V 7. minutě nabídli Třebíčští svému soupeři přesilovku pět na tři. Ta trvala sedm vteřin, když po vyhraném vhazování doputoval kotouč na modrou čáru k Lukáši Žalčíkovi a ten prudkou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě.

Domácí v prvním dějství hodně chybovali a nabízeli tak střelecké pokusy hráčům Třebíče. Jeden takový měl střílející Glover a po jeho střele dorážející Malec. Huf celou situaci ustál a domácí odcházeli do kabin spokojenější.

Po dvaceti sedmi vteřinách druhé třetiny se do samostatného úniku dostal domácí Dominik Hrníčko, který prostřelil Jekela. Ve 24. minutě po tlaku Prostějovských hráčů pálil Hrdinka, jehož střelu dokázal tečovat Lukáš Žalčík, jenž svým druhým gólem v zápase navýšil vedení domácích.

O pár minut později slavili Prostějovští další gól. Rychlý kontr dva na jednoho využil Lukáš Krejčík. A domácí diváci, kterých bohužel na stadion nepřišlo mnoho, se mohli radovat ještě jednou. Přesně střílel Tomáš Nouza. Těsně před koncem druhé třetiny hostující Kratochvíl mohl snížit, ale pouze otřel puk o pravou tyč Hufovy brány.

Ve 43. minutě se Třebíč dočkala zaslouženého snížení. Největší důraz v předbrankovém prostoru předvedl Ladislav Bittner a černou gumu poslal pod horní tyč. V polovině třetí periody se po střele od mantinelu prosadil prostějovský Martin Jandus.

Poté se do tlaku dostávali hráči Třebíče. Jejich pokusy však byly velmi často blokovány domácími hráči a druhý gól hostů tak nepřišel. Naopak se v 59. minutě trefil domácí Lukáš Krejčík. V úplném závěru se Třebíč přeci jen dočkala druhého gólu. Dvě vteřiny před koncem utkání svižnou střelou snížil na konečných 2:7 Josef Podlaha, který zaznamenal první trefu v třebíčském dresu.





Ohlasy trenérů

Radek Novák - SK Horácká Slavia Třebíč: Začátek utkání od nás nebyl špatný, pak jsme se ale dostali do zbytečného oslabení, ve kterém jsme hned inkasovali. Ve druhé třetině jsme obdrželi branky po velkých individuální chybách. Třetí třetinu jsme chtěli odehrát slušně, dali jsme aspoň dva góly, což je pozitivní. Situace ohledně marodů je čerstvá, uvidíme zítra, kdy budou probíhat telefonáty. Věřím, že se kluci co nejdříve uzdraví a budeme zase v plné síle. Chtěl bych poděkovat Kometě, že nám vyšla vstříc a měli jsme k dispozici alespoň v roli dvojky mladého brankáře Kubíka z jejich juniorky.

Ladislav Lubina - LHK Jestřábi Prostějov: Jsme rádi, že jsme po prohře ve Frýdku dnešní utkání zvládli a získali tři body. Ty body jsou o to cennější, že jsme porazili přímého konkurenta v boji o desítku. Daniel Huf nás v počátku utkání několika zákroky podržel a pak se nám povedlo proměňovat šance, které jsme si vytvořili.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024