Menu +

Fenomenální Jekel a sváteční střelec Vodička přisoudili Třebíči mečbol

Reportáže
V Edenu to dnes bylo drama, ve kterém padla za 60 minut hry jediná branka. Postaral se o ní sváteční střelec Petr Vodička, jehož bomba od modré čáry ze sedmnácté minuty rozhodla o tom, že bílé hvězdy budou zítra útočit na ukončení série. Třetí zápas předkola měl však ještě jednoho hrdinu. Exkluzivní výkon předvedl brankář Pavel Jekel, který domácí střelce místy až deptal. Fantom ve sněhobílé masce si nakonec připsal první vychytanou nulu letošního play off, kterou ozdobil pětatřiceti úspěšnými zásahy.
Sdílejte článek
 
, neděle 14.3.2021
SLA SLA
0:10:1, 0:0, 0:0
TRE TRE
Statistiky
Branky a nahrávky: 17. Vodička (Furch, Bittner). Rozhodčí: Hucl, Šindel – Beneš, Sedláček. Vyloučení: 5:7. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: Hráno bez diváků. Střely na branku: 35:21. Průběh utkání: 0:1.
Sestavy
HC Slavia Praha: Michajlov – T. Duda, Sedlák, Jeřábek, J. Říha, D. Krejčí, J. Novák, Veber – Kuťák, Vampola, Šmerha – Kafka, Bednář, Pšenička – Vlček, Poletín, Kružík – M. Ondráček, Šteiner, J. Doležal.
SK Horácká Slavia Třebíč: Jekel – L. Chalupa, Nedbal, Tejnor, Zukal, Vodička, Furch – P. Beránek, Michálek, Ferda – Krliš, Bittner, Psota – Šťovíček, Nedvídek, Š. Kratochvil – Křehlík, Malý, Hrubec – Oščádal.

Komentář k zápasu

Předkolo mezi Slavií a Třebíčí se za vyrovnaného stavu 1:1 přesunulo do pražských Vršovic, kde oba týmy čekal nedělní třetí zápas. Po opatrném začátku se jako první osmělili sešívaní – nebezpečnou nahrávku Bednáře spoluhráči si Jekel málem srazil do vlastní branky, při střehu musel být hostující brankář také při akci Kružíka, který při forčekingu vybojoval puk a vyzval k zakončení Jiřího Říhu.

Velkou šanci měli slávisté ve 12. minutě, když se Třebíč nechala dvakrát v rozmezí minuty vyloučit a domácí si mohli na více než 50 sekund zahrát přesilovou hru 5 na 3. Tvrdými střelami z hranice kruhu při ní zakončovali především Vampola s Říhou, ale ani jeden nedokázal prostřelit hbitě se přesouvajícího Jekela.

Hokejisté Horácké Slavie se v prvním dějství do velkých gólových příležitosti nedostávali, přesto se jim podařilo otevřít skóre. Na světelné tabuli svítil přesně čas 17:00, když se kotouč dokutálel za Martina Michajlova. Slávistický brankář nechal skulinku ve svém postavení a obránce Petr Vodička jí střelou od modré našel.

Svěřenci Miloše Říhy pokračovali v tlaku i v prostředním dějství. Po ubráněném oslabení po faulu Kružíka se před Jekelem zjevili nejprve Šmerha a pak před bránou tečující Pšenička, v největší příležitosti ale byl po samostatné akci ve 29. minutě Jaroslav Bednář, který zakončoval z forhendového blafáku, ale třebíčský brankář se na poslední chvíli natáhl a jeho střelu zastavil.

Hosté z Vysočiny pak dvakrát v rozmezí půl minuty putovali na trestnou lavici a Slavia si tak podruhé v zápase zahrála dvojnásobnou početní výhodu. Pětice slávistů v ní však znovu narazila na pozorného Jekela, jenž se stihl přesunout proti všem střelám domácích hráčů. Gól nepřinesly ani další dvě přesilovky druhé třetiny – oba týmy si zahrály po jedné – a po druhé přestávce tak dál platilo skóre 1:0 pro Třebíč.

O střelecké příležitosti neměli domácí nouzi ani v třetí třetině. Radek Jeřábek se ve 49. minutě vydal do protiútoku s Petrem Vampolou, který šikovně nastavil hokejku a puk těsně před Jekelem tečoval – i tentokrát však třebíčský brankář zareagoval a díky rychlé reakci zabránil inkasovanému gólu. Podobně si vedl o dvě minuty později proti Poletínovi, jenž dorážel z hranice brankoviště.

Slávisté útočili i v oslabení – Novák se při vyloučení Vampoly rozjel do přečíslení a nebezpečně zakončoval z pravého křídla. V posledních minutách se hrálo v podstatě jen v obranném pásmu Třebíče, která vždy pouze vyhodila puk do středního pásma a poslala na led novou pětku, jež čelila dalšímu útoku sešívaných.

Minutu a půl před koncem základní hrací doby si domácí trenéři vzali oddechový čas a povolali Michajlova na střídačku – hned po následujícím vhazování se puk příhodně odrazil mezi kruhy k Bednářovi, ale ani ten nedokázal prostřelit pozorného Jekela.

Vyrovnat už se sešívaným nepodařilo a Třebíč nakonec především díky výkonu Pavla Jekela ubránila výhru 1:0. Srovnat sérii se Slavia pokusí v pondělním čtvrtém utkání, které se hraje opět v Edenu.

Autor reportáže Šimon Rogner hc slavia.cz





Ohlasy trenérů

Pavel Kolařík - HC Slavia Praha: Dnes se ten zápas těžko hodnotí. Šedesát minut tady bušíme, kluci makali, ale bohužel máme velký problém s koncovkou – nedáme ani ty největší šance. Dvakrát jsme dnes nedali přesilovku 5 na 3, těžko se pak vyhrává. Samozřejmě se klukům nedá upřít snaha – makali a bojovali až do poslední chvíle. Bohužel to dneska nevyšlo a doufám, že příští zápas šance proměníme, že se dostaneme zpátky do série a že rozhodující zápas půjde na naši stranu.

Jaroslav Barvíř - SK Horácká Slavia Třebíč: Chtěli jsme přežít začátek utkání, protože jsme věděli, že po nás Slavia půjde, což se také ukázalo. Myslím si, že kluci dnešní utkání zvládli výborně. Samozřejmě jsme tam v určitých fázích měli štěstí, ale nejdůležitější bylo to, že jsme ubránili přesilovky 5 na 3, a samozřejmě kvalitní výkon našeho gólmana. Klukům nemám co vytknout, pracovali, tak jako každý zápas. My si jdeme za svým cílem a věříme, že zítra sérii ukončíme. Chceme pozdravit naše fanoušky, od kterých cítíme velkou podporu, a věřím, že zítra budeme společně slavit.

Podobné články

Reportáže

Junioři rozstříleli Studénku, k desítce chyběl jediný gól

17.03.2024
Reportáže

Páté čtvrtfinále Horácké Slavii nevyšlo a končí jí sezóna

16.03.2024
Reportáže

V Opavě junioři jasně vyhráli, skóre mohlo být i vyšší

16.03.2024